Sada je: sri srp 09, 2025 10:47 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri ožu 07, 2012 2:57 pm 

Vozi: S80
Pozdrav,

mislim da mi je otisao ETM. Probao sam ga skinut i ocistit kako sam vec ovdje negdje procitao i uspio sam rijesiti da mi okretaji u leru vise ne skacu gore dolje. Sada mi se desava da kad lagano stisnem gas auto uopce ne reagira dok ne nagazim papaucicu i onda potegne ko lud. Citao sam vec o greskama da se izgrebe senzor polozaja i da tamo neka firma cini mi se u kanadi stavlja magnetne senzore i daje dozivotnu garanciju al to mi se cini do jaja komplicirano i skupo. Dal postoji neko drugo rijesenje? Dal se da prebaciti rabljeni ETM iz npr. modela 04'. Dal novija vozila imaju taj problem? Ako netko ima neki savjet sto da radim, borim se sa tim problemom vec 6mj. i lagano mi puna kapa :)

Vrh

PostPostano: sri ožu 07, 2012 8:03 pm 
..
..

Prvo se pitaj koliko namjeravaš zadržati vozilo kod sebe, jer ako ćeš ga mijenjati u slijedećih 5-7godina onda možeš ići komotno na varijantu originalnog ETM-a, ako ga kaniš zadržavati duže onda preporučam Xmodexovu varijantu. Kod rabljenih dobro odvagni da li ti se isplati uzimati jer su dosta skupi a mogu krepati opet za tjedan, mjesec ili dva... nikad neznaš....

Vrh

PostPostano: čet ožu 08, 2012 8:10 pm 

Citat:
Prvo se pitaj koliko namjeravaš zadržati vozilo kod sebe, jer ako ćeš ga mijenjati u slijedećih 5-7godina onda možeš ići komotno na varijantu originalnog ETM-a, ako ga kaniš zadržavati duže onda preporučam Xmodexovu varijantu. Kod rabljenih dobro odvagni da li ti se isplati uzimati jer su dosta skupi a mogu krepati opet za tjedan, mjesec ili dva... nikad neznaš....
Zadrzao bi ga duze, dobro ocuvan primjerak sa ne previse kilometara (bomboncic), a sa parama koje dobim za njega mogu sugavog golfa kupit tako da skora prodaja ne dolazi u obzir. Kada se kupi novi oriđiđi ETM jos uvijek je u njemu taj senzor kaj se grebe? Nevjerojatno mi je da Volvo taj problem star desetak godina nije rijesio. Kako stoji stvar sa novijim godistem istog modela 04'-06'? dal pasu iz njih ETM za mog 00'g? Nije valjda da je Xmodex jedino koji to radi? I jos me muci pitanje koje mi se vrti da nije nesto drugo problem? Kako dijagnosticirati i otkloniti sumnje na ostale svari i da budem siguran da je ETM. Bio sam u risu na dijagnostici i dosta mi tamo aljkavo djeluju, ne znaju mi isto tocno reci sto je. Isto mi nabrajuju ETM, MAF, lambda
da bi to sve trebalo izmjenjat da bi znali sto je. Pa to sve mi kod njih dodje ko suho zlato :) Jel ima netko na forumu tko bi to mogao bolje pogledat? Vidio sam da je jako puno ljudi dobilo jako dobre savjete ovdje i da ce mi netko uspjet pomoc. Hvala.

Vrh

PostPostano: čet ožu 08, 2012 10:23 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Imaš zadnji software spušten u ETM? on popravalja preko 90% neispravnih ETM-a
Citat:
Nevjerojatno mi je da Volvo taj problem star desetak godina nije rijesio.
riješeno je sad ako naručiš novi ETM u Volvu ne dolazi više Magnetti marelli neg nekaj drugo a kaj ne mogu se trenutno sjetiti a dopis nemam kod sebe.

od 2002 na gore ne paše

Vrh

PostPostano: pet ožu 09, 2012 8:34 am 
..
..

A zašto bi Volvu ili bilokome drugome bilo u interesu rješavati problem koji ih košta par € (da toliko koštaju tiskane folije koje se potroše) a naplaćuju ga po nekoliko stotina €. Čista ekonomija. Gospodarstvo je propalo kada su u njega ušli ekonomisti i to je činjenica.
Najdi nekoga tko ima OBD logger neka ti logira IIRC Throttle position PID pa ćeš vidjeti koliko ti ga otvara i kako se ponaša ili traži da ti to naprave u ovlaštenom preko DiCE-a jer je to moguće (postoji čaki i zaseban test za ETM u VIDA-i!) samo je žalosno što se nikome od njih to neda raditi ako ih eksplicitno to ne zatražiš, već rade po principu poništi greške i reci stranki da se javi ako se ponovi greška :doh: (čast rijetkim iznimkama).
Nažalost moj stari ETM je trenutno u Austriji ali ako ne riješiš problem u skorije doba možemo se ćuti kada ga dobijem nazad pa ti ga posudim za testiranje.

Vrh

PostPostano: pet ožu 09, 2012 1:43 pm 

Citat:
A zašto bi Volvu ili bilokome drugome bilo u interesu rješavati problem koji ih košta par € (da toliko koštaju tiskane folije koje se potroše) a naplaćuju ga po nekoliko stotina €. Čista ekonomija. Gospodarstvo je propalo kada su u njega ušli ekonomisti i to je činjenica.
Najdi nekoga tko ima OBD logger neka ti logira IIRC Throttle position PID pa ćeš vidjeti koliko ti ga otvara i kako se ponaša ili traži da ti to naprave u ovlaštenom preko DiCE-a jer je to moguće (postoji čaki i zaseban test za ETM u VIDA-i!) samo je žalosno što se nikome od njih to neda raditi ako ih eksplicitno to ne zatražiš, već rade po principu poništi greške i reci stranki da se javi ako se ponovi greška :doh: (čast rijetkim iznimkama).
Nažalost moj stari ETM je trenutno u Austriji ali ako ne riješiš problem u skorije doba možemo se ćuti kada ga dobijem nazad pa ti ga posudim za testiranje.
Napravit cu sto mi je gore kiki rekao, otici cu u ponedjeljak nek mi puste zadnji software za ETM mozda pomogne. Na mom autu je sve stock nikad taj nije updejtan i nista nije mijenjano, sve je kako je izasao iz tvornice. U risu ima jedan stariji mehanicar kad ga vidim zeludac mi se okrene i dobim proljev koliko se njemu nista neda. Napravio mi je reset greski i da se javim ponovo ako se javi greska. Moram reci da mi se nikakve lampice ne pale al auto cuka i ne prima gas kad ga se lagano dodaje samo kad ga cepim do poda. Ako mi updejt ETM-a ne pomogne vrlo sam zainteresiran da pricekam i probam sa tvojim ETM-om da budem siguran da je on otisao. Kad vec istovaram brdo love bar da uzmem dio koji je stvarno crko da mi se ne ispostavi da je nesto drugo u pitanju....brijem da bi si jaja odgrizo :)

Vrh

PostPostano: pet ožu 09, 2012 4:30 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
A zašto bi Volvu ili bilokome drugome bilo u interesu rješavati problem koji ih košta par €
Volvu je u interesu da ima zadovoljne stranke zato je i napravljen SW koji popravlja kao što sam napisao do 90% neispravnih ETM-a

ddrobilovic- daj mi pošalji broj šasije na PP pa ti provjerim dal imaš zadnji SW za ETM

Vrh

PostPostano: sub ožu 10, 2012 10:53 am 

Bio sam na updateu zadnjeg softwarea za ETM i problem je jos uvijek tu, po meni cak i gori nego sto je bio(u volvu na kompu nije javljao nitijednu gresku sve kao ok). Sad mi ne vraca gas odma nego nakon par sekundi. Kad ga turiram u leru cuje se i vidi kako mi gas ne primi odjednom nego kao u dva dijela onako zooom pa jos jednom zooo sto u voznji rezultira trzajem. Evo video di se bolje vidi.

Vrh

PostPostano: sub ožu 10, 2012 10:54 pm 
član VKH
član VKH

si otpojio aku na 10 min nakon update-a, su radili u servisu test ETM-a da se vidi kolika je razlika na potenciometrima?

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 2:04 pm 

Citat:
si otpojio aku na 10 min nakon update-a, su radili u servisu test ETM-a da se vidi kolika je razlika na potenciometrima?
Otpojio sam aku kako si rekao, a sto se tice testa dobio sam lagani uzdah i okret ocima, a blizu radione nisu dali ni prismrdit. Opcenito kada sam trazio update kaze tip "pa to vam bas i nece pomoci, pomoglo je dosad na 1 od 10 auta. Po meni sve hrpa uhljeba i ljenjivaca. Toliko sam bio sinoc isfrustriran da sam sprzio pola tanka divljajuci po kvartu jer to je jedini nacin da auto normalno ide bez cukanja. Tjera/ju me u ocaj da bi ga najradije zabio u neki Volvo izlog.

P.S. Svaki put kada me u ovlastenom pitaju jel to uvoz i ja im potvrdno odgovorim gledaju me i tretiraju ko smece samo onako na finjaka.

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 5:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
E jebem mu, mogao si doc u rijeku na frigane lignje i da ti pogledam taj signal sa DICE.
Manje bi te koštalo i jos bi jeo fine muzgavce!

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 5:19 pm 

Citat:
E jebem mu, mogao si doc u rijeku na frigane lignje i da ti pogledam taj signal sa DICE.
Stavi jos soli na ranu :)

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 5:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
Citat:
Citat:
Stavi jos soli na ranu :)
Nema problema,
Baš danas sam spremio fino kosanog speka u svježe muzgavce i onda ih stavio na gradele! Mmmm, samo jos koji ETM ili DEM su falili ;)

Vrh

PostPostano: ned ožu 11, 2012 9:53 pm 
Veteran
Veteran

Meni je isto riknul ETM prije oko godinu. Tu kod nas je poprilično koštal novi - cca 5k kuna, pa sam ga prek prijatelja dofural iz engleske za nekih 2100-2200. Kiki ga zamenil i sve pet od onda.
Mene je to isto izluđivalo. Polako daješ gas i onda primi od jednom, pa proklizava ak je neka čudna podloga, pša neće izletit kad izlaziš na cestu. Ma sranje.

Vrh

PostPostano: pon ožu 12, 2012 7:57 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Citat:
Citat:
Otpojio sam aku kako si rekao, a sto se tice testa dobio sam lagani uzdah i okret ocima, a blizu radione nisu dali ni prismrdit. Opcenito kada sam trazio update kaze tip "pa to vam bas i nece pomoci, pomoglo je dosad na 1 od 10 auta. Po meni sve hrpa uhljeba i ljenjivaca. Toliko sam bio sinoc isfrustriran da sam sprzio pola tanka divljajuci po kvartu jer to je jedini nacin da auto normalno ide bez cukanja. Tjera/ju me u ocaj da bi ga najradije zabio u neki Volvo izlog.

P.S. Svaki put kada me u ovlastenom pitaju jel to uvoz i ja im potvrdno odgovorim gledaju me i tretiraju ko smece samo onako na finjaka.
Ako si iz ZG-a navrati do nas ;)

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 15 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: