28.12.2007
I dalje me muči ista stvar, fakat si nemogu priuštiti mjenjanje kompletne kutije grijanja (treba skidati cijelu konzolu - kako to poslije škripi

) jer pretpostavljam da je možda stvar u klapni, senzoru, motoriću ili nečem takvom trivijalnom.
Odlučio sam potražiti kvar na komandi grijanja,
ova gornja je (manualna klima) neispravna, a doljnja (automatska) funkcionira ali na čudan način naveden u predhodnom postu...
Sa zadnje strane izgledaju identično (osim zemlje porijekla UK i France) (Motorola & Volvo

)
Kad se otvore primječuje se razlika (u gornjem lijevom kutu ploče, i naravno u senzoru temp).
Primio sam se unimera u nadi da ču nači gdje je razlika, odnosno uzrok prekida napajanja jer ova manualna uopće ne reagira (osim što svjetli) na ništa; ventilator ne radi, grijač stakla ne radi, klima isto... odnosno
čak ni ne svijetli dioda da ne radi, pa mi je zbog toga palo na pamet da je možda negdje riknula kakva dioda i da kompletna ploča nema napajanje ali ne mogu od svih ovih pinova...
...skužiti koji služe za napajanje ((našao sam samo dva koja imaju vezu s žaruljicama za osvijetljenje (čak je i u tom krugu Zener dioda

)) , a i žaruljice su prilično neobična grla
Zaključio sam da bi mi u bilo kojem slučaju; popravak elektronike ili preslagivanje kutije grijanja (čak sam i nabavio onu Venturievu cijevčicu koja uvlači zrak iz kabine preko senzora temperature) pomgao famozni VADIS (pretpostavljam da bi tamo našao neke odgovore), pa ovim putem molim sve ljude dobre volje da mi ga barem prodaju