Sada je: uto lip 17, 2025 1:14 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri ruj 05, 2007 2:44 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4 2000.
Bog! Imam jedno pitanje kojeg sam trebao postavit prije ljeta, ali opet dobro ako dobijem odgovor pomoći će mi na godinu. Rječ je o "ručnoj" klimi u mom S40, i odabiru puhanja. Po meni bi trebalo biti najpovoljnije kad stavim puhati na šajbu da mi klima ne "udara" direktno u mene, međutim kad stavim tako gore na šajbu dio hladnog zraka odlazi pod noge, sigurno 20-30% i puše mi po nogama, tako da sam dobio upalu zglobova kad sam išao na more. Fino mi je godilo, međutim nadrljo sam :( . Kad stavim na direktno puhanje prema meni, onda nepuše pod noge, na svim ostalim puše pod noge. Dali je to normalno? Ako je, dali se može kako začepiti da nepuše pod noge ili neznam što? Ako začepim onda neću imati po zimi grijanje nogu.

Pozdrav svim Volvašima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri ruj 05, 2007 4:07 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Meni je rečeno da se sve to da podesiti prek alata za dijagnostiku (AK Biškup). Tj, točno se odredi koliki postotak će puhati u noge a kolko gore kroz otvore. To se odnosilo na moj Volvo, al pitaj u AK Biškup dal to vrijedi za tvoj model, a za to trebaš dojti kod ovlaštenog Volvo servisa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet ruj 06, 2007 10:55 am 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Problem bi mogao biti u podešenju motora za poziciju zaklopki.

slika

Air distribution
Air distribution damper motor
Adjustment

Connect +12V and ground to terminals 2 and 6. Let the motor turn so that the lever comes to the zero position.
Transfer the control arm to the motor damper mechanism.
Install the motor.
Position the large dial in the 0- position.
Set the control arm in position and lock it.
Hint:
When it is replaced the control motor must first be put in the correct position.

Te još treba provjeriti dali nije koja poluga od zaklopki ispala iz ležišta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet ruj 07, 2007 10:57 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4 2000.
Super, znači može se srediti!
Hvala Vam!

Pozdrav!

Vrh

PostPostano: pon stu 12, 2007 11:24 am 
Veteran
Veteran

Problem:
Riknula mi centarala manualne klime na 40 Mk2 (kpl. sklop s prekidačima na srednjoj konzoli), dao na popravak kod jednog elektroničara ali nije uspio nači kvar . Čuo sam da je nova cca 7.000kn :shock: pa sam se dao u potragu za nečim polovnim, jasno rješenje je bio Veljko, ko nova za 200€ (ali automatska klima), naravno da sam je uzeo i odmah stavio u auto, sve funkcionira :lol: :lol: . Nakon par dana skužio sam problem: automatika ne funkcionira.
To me nije baš previše začudilo, pretpostavljam da bi trebao još nešto zamjeniti na auto da bi imao automatsku klimu :?: , ali me muči to što regulacija temperature funkcionira na način da od položaja hladno pa preko brojčani oznaka za temp. puše skroz hladno da bi na položaju toplo puhalo naravno toplo, vruće, prevruće, aaaaaa :evil: :evil: :evil: .

slika

Ostao sam bez regulacije temperature pa mi je sada jedina dvojba, voziti se u hladnom ili vručem auto :?
Da li ima kakva mogučnost da se nešto ugradi na moju man. klimu kako bi mogla funkcionirati kao automatska ili ne, što bi još trebao promjeniti 8) .
VADIS help :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 12, 2007 11:46 am 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Nevjerujem da možeš riješiti problem ako ne promijeniš komplet kučište ventilacije sa el. instalcijom, jer sam kontrolirao i fale neki senzori i motrići, te nakon toga treba kalibrirati sistem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 12, 2007 11:52 am 
Veteran
Veteran

Kiki fala na brzom odgvoru

Zadnja izmjena: BORIS, dana/u pet pro 28, 2007 3:43 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Vrh

Naslov: nastavak
PostPostano: pet pro 28, 2007 3:42 pm 
Veteran
Veteran

28.12.2007

I dalje me muči ista stvar, fakat si nemogu priuštiti mjenjanje kompletne kutije grijanja (treba skidati cijelu konzolu - kako to poslije škripi :cry: ) jer pretpostavljam da je možda stvar u klapni, senzoru, motoriću ili nečem takvom trivijalnom.
Odlučio sam potražiti kvar na komandi grijanja,
ova gornja je (manualna klima) neispravna, a doljnja (automatska) funkcionira ali na čudan način naveden u predhodnom postu...

slika

Sa zadnje strane izgledaju identično (osim zemlje porijekla UK i France) (Motorola & Volvo :?: :?: :?: )

slika

Kad se otvore primječuje se razlika (u gornjem lijevom kutu ploče, i naravno u senzoru temp).

slika

Primio sam se unimera u nadi da ču nači gdje je razlika, odnosno uzrok prekida napajanja jer ova manualna uopće ne reagira (osim što svjetli) na ništa; ventilator ne radi, grijač stakla ne radi, klima isto... odnosno čak ni ne svijetli dioda da ne radi, pa mi je zbog toga palo na pamet da je možda negdje riknula kakva dioda i da kompletna ploča nema napajanje ali ne mogu od svih ovih pinova...

slika

...skužiti koji služe za napajanje ((našao sam samo dva koja imaju vezu s žaruljicama za osvijetljenje (čak je i u tom krugu Zener dioda :shock: )) , a i žaruljice su prilično neobična grla :?

slika

Zaključio sam da bi mi u bilo kojem slučaju; popravak elektronike ili preslagivanje kutije grijanja (čak sam i nabavio onu Venturievu cijevčicu koja uvlači zrak iz kabine preko senzora temperature) pomgao famozni VADIS (pretpostavljam da bi tamo našao neke odgovore), pa ovim putem molim sve ljude dobre volje da mi ga barem prodaju :D :D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet pro 28, 2007 5:51 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Dođi sutra na meet donesel bum vadis

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet pro 28, 2007 9:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S80
Hmmm, imam ti ja sheme ožićenja za Volvo po modelima od 850 '94 pa do 2005. Ne znam kolko je detaljno i dal ti opće treba baš to al eto, ak zatreba.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon pro 31, 2007 8:50 am 
Veteran
Veteran

2 Nenad:
Sorry, nisam mogao doći :oops: , doma imam rusvaj zbog rušenja zidova, gletanja, krečenja i takvih stvari koje moram dovršiti do NG.
2 Mikey_rs:
Hvala, trebala bi mi shema ožićenja za V40 2,0 '01 s maualnom i s automatskom klimom, makar mislim da je ožićenje isto (zbog jednostavnosti), a od svega bi mi najviše dobrodošao raspored pinova na konektorima (2kom) koji ide na upravljački dio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon pro 31, 2007 9:28 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
2 Nenad:
Sorry, nisam mogao doći :oops: ,.
Nema veze nije ni on donesel VADIS :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon pro 31, 2007 12:21 pm 

Imam ja sheme ožičenja za 40-ku i unutra je i nekoliko shema za klimu za 2000 model.

Samo ima jedan problem. Veliko je 50Mb, tako da bi ti mogao slati samo ako bih ostalo izbrisao. Ali sve je u .pdf (Adobe), tako da ne mogu brisati.

Mogu ti zapeči na CD i slati ako mi daš naslov, ali može potrajati nekoliko dana.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: