Citat:
baca mi ulje kad otvorim čep, to su kakti prvi znaci da su karike otišle ili.... se možda varam?

Kiki prvo izmjeri kompresiju ako je manja od 10 bara onda su karike, kopresione, prati potrošnju ulja, ti motori oče papat ulje, u manualu je čak i normalno do 0.7 deci na 1 000 km potrošnja, rijetko ulje nije za taj motor, javi mi se imam za tebe odlično ulje koje sam ja sipao u svoj T4, odlično se podnosi s tim motorom u svim uvjetima 10w50, koristi ga tcode, gonzo a sam znaš s kakvim agregatima dečki raspolažu, ako je ogromna potrošnja ulja moguče da je do karika a moguče da je i turbo loš, PCV itd.........
Prati auto na gasu i abgasu kako se ponaša da li baca dim, plavi, bijeli, sivi , crni, pogledaj svječice u kakvom su stani na što izgledaju, uglavnom dok dođeš da su ti karike kaput prje moraš sve ostalo prvijerit, motor uvijek možeš otvorit i napravit generalku ali to ti treba biti zadnje za napravit i moraš biti 100% siguran da je sjeban jer popravak nije baš jeftin.
Ovo kaj ti ulje baca na čep, tj. ako si s bijelom majcom nagnut na njega i malo te zašprica kad otvoriš čep to je normalno, netrebaš se brinut, svaki tako radi,.
Uglavnom, prvo si nađi dobrog majstora, poštenog i nadasve poznavaoca Volvo motra pogotvo turbo, jerbo brzo ti izgore kesa hodajuči kod kojekakvih bacača graha "cane prebranac" je legenda među njima lol...
Prvo ulje..............
lp
zlaya