Sada je: uto lip 17, 2025 7:20 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri tra 07, 2010 4:01 pm 

Našao sam jedan vrlo povoljno na sjeveru CG pa bih ga išao sjutra pogledati, vidim po stranim forumima se žale na onaj konusni zupčanik na diferencijalu(angle gear ne znam kako bih preveo drugačije) kako da provjerim je li to OK? Koje druge boljke bi mogao da ima sa 120.000 km inače je 2004. godište..a ima i sequent plin + Heico ECU...

Vrh

PostPostano: sri tra 07, 2010 4:02 pm 

Btw

http://www.youtube.com/watch?v=dsDvsJmBM0k" onclick="window.open(this.href);return false;

o.O

Vrh

PostPostano: sri tra 07, 2010 5:12 pm 
..
..

Vozi: Volvo V 70 2.5 T
Citat:
Našao sam jedan vrlo povoljno na sjeveru CG pa bih ga išao sjutra pogledati, vidim po stranim forumima se žale na onaj konusni zupčanik na diferencijalu(angle gear ne znam kako bih preveo drugačije) kako da provjerim je li to OK? Koje druge boljke bi mogao da ima sa 120.000 km inače je 2004. godište..a ima i sequent plin + Heico ECU...
Pozdrav!Uistinu ne znam kako točno provjeriti tzv.angle gear, a to je po američkim forumima najčešće spominjani problem kod R-a.Činjenica je da ima bezbroj senzora(uz naravno mazivo u njemu) koji utječe na pravilan rad diferencijala,a najvažniji je DEM iliti diferencijal electronic modul.U njemu je senzor temperature i pritiska ulja u diferencijalu,te kod njegovog nepravilnog rada auto ispisuje poruku kojom poziva na kontrolu istog,odnosno "anti skid servis required".Najčešće je to potpuno banalno,prljavština i korozija na spojevima senzora,a cijena promjene je par desetaka eura.Ako ode DEM onda to košta oko 1000 $ u Americi,a moja je preporuka uvesti to i platiti shiping oko 200 Eura,jer je u Europi cijena veća,zbog debilne politike Volva da Europa plaća sve što je jeftino Amerima.
Takodjer provjeri kako radi kuplung-mora biti vrlo mekan i lijepo odvajati.Ako je pretvrd,otišlo je nešto u nizu kuplung-cilindar,lamela,korpa ili ležaj.Kod mene je to promijenjeno nedavno i dosta košta.Ako je pak tvoj auto automatik,onda sve standardno-ne smije biti nikakvog "cukanja" ili naglih trzaja kod ubacivanja u D ili R a u vožnji mora skoro neosjećajno promijeniti brzinu.Nadam se da vlasnik ima servisnu knjigu koja se može provjeriti jer je sve potrebno mijenjati na vrijeme.
Auto se mora u trenutku skrutiti kod pritiska na gumb "advanced",povući poput formule 1, a u "comfort"modu ovjes mora biti jako mekan."Sport"mode je negdje na sredini po tvrdoći i to mora raditi savršeno.Ako nije tako,kvar amortizera ili elektronike je vrlo vjerojatan.
Pozdrav,i sa srećom kod kupovine! :D
slika
P.S.-ovo je slika DEM-a,a senzor temperature je označen!

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: sri tra 07, 2010 9:28 pm 

Hvala! :)

Vrh

PostPostano: čet tra 08, 2010 4:42 pm 
..
..

Citat:
Hvala! :)
Molim,i drugi put.Forum zato i postoji. :D

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: pet tra 09, 2010 10:16 am 

Zovem ga danas..dao drugu koji je izasao u grad popio i udario ga..e yboga..neudaran auto do sad..iskocili airbagovi, desni far slomljen treba haubu desno krilo uzet sve oko desnog tocka je stradalo..koliko bi moglo biti stete tu da se to zavrsi sve iz originala bez krpljenja(eto mogao bi eventualno polovni far)? 3-4.000 EUR?

Vrh

PostPostano: pet tra 09, 2010 4:53 pm 
..
..

To je svakako više od toga jer air-bagovi su skupi,a treba ih i softverski podesiti,limarija pa lakiranje,pitanje amortizera s te strane-da li je i elektronika koja njime upravlja otišla,čeljust kočnice je Brembo,ako je otišao-jao ,kakvo je stanje upravljača naponom bixenon lampe,senzori s udarene strane,da li su čitavi hladnjaci(klima,intercooler i motor)...po meni preskupo,osim ako netko još nema udarenog s lijeve strane.Možda i uspiješ dotjerati ga s 3-4 000 Eura,ali onda cijena mora biti simbolična,par tisućica ,možda 5.Dobro razmisli,ali odluka je jedino tvoja.Pozdrav!

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 5:25 pm 

http://img109.imageshack.us/gal.php?g=pict0091.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Daje ga ovakvog za 5..mada mislim da ovdje ima dosta da se ulozi, i to nikad vise nece biti taj auto..amortizer je posao al celjusti su zdrave ako je za utjehu

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 7:20 pm 
Veteran
Veteran

po ovim slikama rekao bi da imaš ulaganja oko 5 000 eura u to da dovedeš auto u kakvo takvo stanje
a ako budeš kosristio original djelove,a trebao bi mislim da će se ta cjena samo dizati
za takav auto kasko je obaveza po mom mišljenju,pa nek popravlja osiguranje

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 7:59 pm 
..
..

Uistinu su me rastužile ove slike,a nadam se da vozaču nije ništa.Šteta je velika jer se auto svinuo i prema desnom boku,i vrlo vjerojatno je neisplativ popravak.Šteta da je auto u C.G. jer ja bih ga sigurno kupio - nema ih baš za dijelove ovdje.Pet tisuća mu ne bih dao,ali vjerojatno bi se dogovorili.Da li itko zna kako dovesti oštećen auto u HR?Još me samo zanima zašto nema one male oznake "R" naprijed i straga?Vjerojatno čovjek nije htio da se zna karakter zvijeri koju vozi.P.S.-koliko je auto jači obzirom da ima Heico tuning?
slika

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 9:46 pm 

Po njemu 337 HP sto je realno (ima chip i CAI cini mi se)..mislim da bi to on za djelove dao i nize samo da ga makne..sto se dovoza u HR tice jedino na slep da se natovari za to uzimaju 200-300 eura kamiondzije(sve zavisi u kom si dijelu Hrvatske). Auto je redovno servisiran presao 120.000 km ima knjizicu i sigurno mu je masina u dosta zdravom stanju a i sve ostalo osim ovoga..kako me je ovo ubilo u pojam uf :/

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 10:25 pm 

Btw obzirom da je kasko osiguran trebalo bi osiguranje da mu isplati totalku..po meni.

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 10:56 pm 
..
..

Ako je vozač bio trijezan a auto ima kasko osiguranje onda će vjerojatno biti isplaćena totalka-u tom slučaju vlasnik vozila dobiva vjerojatno 80 % vrijednosti auta i olupinu a to je nekada i više nego što bi dobio prodajom.Zamolio bih te da probaš saznati cijenu auta s dovozom pa mi to javi na p.m.Ja živim u Zagrebu,a to je oko 800 km od tebe,a možda i nešto više ovisno gdje si u C.G. Na okviru tablica piše grad Berane,a to je bliže Kosovu čini mi se.Žao mi je što si ostao tako glupo bez mogućnosti da kupiš R-a,stvarno je nevjerojatno da ga razbiju dan prije probe.Nadam se da ćeš svejedno jednom kupiti svoj primjerak i da će te dobro služiti.Moćan je to stroj.

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: ned tra 11, 2010 12:33 am 

Ma nije ga on ni udario nego dao nekom drugu da izadje u grad sa djevojkom i eto, ne znam jel mu taj drug bio trijezan ni jel to uslo u zapisnik a nije mi ni bitno. Broj saljem na PM :)

Vrh

PostPostano: ned tra 11, 2010 7:28 am 
..
..

Hvala!

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00