Sada je: pet lip 27, 2025 10:49 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: V40 1,9 TD
PostPostano: pet sij 02, 2009 9:48 am 

Nedavno sam kupio navedeni auto, 1997. godina, 240 tkm. U biti i nije mi bila namjera kupiti baš volvo, ali kad sam pregledao sve što se nudi za taj novac, nekako mi se ovo činilo isplativo.
E sad, sa svakom kupnjom polovnjaka, moraš očekivati i popravke. Dakle, ono što sam do sada zamijetio:

-auto ujutro i kad se ohladi nakon dužeg stajanja, nakon što upali nekih desetak sekundi radi, kako se ono kaže, ko traktor, hehe. U biti, po zvuku bih rekao da ne rade svi klipovi. Pretpostavljam da bi to mogli biti grijaći. Nema problema s paljenjem, samo tih par sekundi radi nemirno, a nakon toga nema nikakvih problema.

-narančasta signalna žaruljica, meni izgleda ko bomba, hehe, uskličnik unutra, svijetli neko vrijeme i ugasi se kad se auto ugrije. Kad je hladan, svijetli dulje, a kad je topao, ugasi se nakon par sekundi. Provjeravao sam tekučine i jedino je u jednoj posudi ulje na minimumu. Susjed, koji je školovani mehaničar, ali radi kao limar, rekao je da bi to moglo biti ulje od volana. Od kočnica nije, jer je ta posuda puna. Danas ću to probati nadoliti pa ćemo vidjeti. ATF mislim?

-kad sam ga kupio dugo svjetlo se uključivalo normalo, jućer sam se vozio i više neće. Dobro, ako je relej imam majstora za takve stvari.

Kad iskrsnu novi problemi :?: javim se. Ma javim se i prije. Ako netko ima iskustva s ovime gore nek nešto napiše.

Vrh

Naslov: Re: V40 1,9 TD
PostPostano: pet sij 02, 2009 10:00 am 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Najvjerojatnije grijači a ono narančasto ti je lampica chek engine bi rekli po naški :D Javlja ti da dok je motor hladan ne rade svi hm klipovi(?) misli si valjda cilindri :D Promijeni grijače za početak.A dugo svijetlo bu dobro ak je rele jel iz iskustva ljudi koji imaju 40-ke znaju imati problema s prekidačem

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 8:27 am 

Koliko po hrvatskoj koštaju grijači. Ja ću danas zvati servis u Pitomači da čujem pošto oni imaju. To je renault motor, ne? Pa onda možda pašu i od njega??

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 10:35 am 

Evo, kaže majstor da je ima grijače, BERU, 75 kn komad. Imam iskustva s takvima na mercedesu i vw i mogu reči da mi se sviđaju više nego BOSCH.

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 2:26 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Meni inače ne pali chek engine kada je otišo koji grijač,to se vidi jedino kad se spoji na kompjuter,ili na ispitivač

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Zadnja izmjena: V40 neno, dana/u sub sij 03, 2009 3:31 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 2:36 pm 

Vidjet ćemo hoće li se paliti i nakon što promijenim grijače. Kaže Mucek neka mu se obratim iza tri kralja :lol:
Mucek je moj majtor za elektroniku na bilo čemu. Nema što neće popraviti, ak ne može popravit, izvadit će van da toga više nema :idea: :idea: :idea:

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 4:55 pm 

Bok ljudi, sve najbolje u novoj godini...

Da probam pomoći, ako ti auto pali otprve onda definitivno nisu grijači, zvuk lupanja vjerojatno dolazi od podizača ventila, ulje se slegne i zgusne pa treba neko vrijeme da se napune...

Lampica u obliku bombe sa uskličnikom je check za kočnicu, kad upališ auto ona svijetli tak dugo dok ne pritisneš kočnicu (vjerojatno provjera za šalter kočnice ne i za samu funkcionalnost kočnica....)....

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 5:01 pm 

E, zaboravih ovo za dugo svijetlo....
Vjerojatno kad je auto upaljen uopće nemožeš ugasiti svjetla, mislim da je to serijski tak na tim modelima, zbog ondašnjih zakona u državi proizvodnje... Dakle skroz desni položaj je za upaljena svjetla(rade i duga i kratka), srednji položaj je za poziciju(samo pozicija radi) i lijevi položaj je 0 ili isključeno ali rade kratka svjetla i samo kratka, nema mogućnosti paljenja dugog svjetla...
Vjerojatno ti je prekidač na 0... Ili ti je nekaj jednostavno riknulo... :D

Nadam se da sam bio od pomoći...
Pozdrav...

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 5:07 pm 

Eh, naravno jesam budala. Nisam okretao prekidač s nule. Mislim da bi se trebao debelo :oops: :oops: :oops:
Grijače nećemo mijenjati prije nego ih ispitamo, naravno. Nema nikakvog lupanja, jednostavno čuje se da par sekundi ne rade svi cilindri, odnosno kao malo radi malo ne radi. Treba jedno 10 sekundi da se ugase grijači, ne znam je li to za taj model malo ili normalno.

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 5:08 pm 

Ili puno... :?:

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 5:28 pm 

Nije puno ni malo, meni isto tak negdje rade oko 10sec.
Kaj se tiče ovog da ne radi jedan cilindar, moguće ako ne radi koji grijač i gorivo je hladno pa ne dolazi do eksplozije u cilindru... Probaj promjeniti grijače pa javi ima li promjena...
Kupi bilo koje... navodno iskrini nisu nešto, ali sve je stvar iskustva, dobrog ili lošeg, meni svejedno koji su samo da nisu skupi, cjene su od 75 do 150 kn/kom...

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 5:53 pm 

Eh maky79 čitam da je kod tebe nešto zujalo. I kod mene sam to primjetio jednom. Jesi otklonio kvar i je li bilo skupo. Samo meni se čini kao da zuji ona četvrtasta kutijica, pod brojem jedan na onoj slici.

Vrh

PostPostano: sub sij 03, 2009 6:03 pm 

Nisam otklonio kvar zuji i dalje već godinu dana i više valjda, baš sam sad otvorio novi topic na tu temu i čekam pomoć od iskusnijih majstora....
Ona kutijica pod broj jedan (na onoj crno bijeloj slici iz prošlosti) sadrži releje za paljenje i gašenje grijača, ona ne zuji sigurno(osim kad daš kontakt i uključe se grijači, hehe) nakon gašenja auta, čini mi se da od nekog egr ili erg elektro ventila ispod toga je mali crni dio sa rupicom(na istoj slici pod broj 2) ili onaj dio desno od ovog drugog(pod broj 3 na mojoj slici)...
Idem pogledati vadis još jednom pa možda nađem točne nazive...

Vrh

PostPostano: pon sij 05, 2009 8:43 am 

Ima li tko ono, ne znam kako da se izjasnim, ratkapa se kod nas kaže. Ma ono da se ne vidi baš čelična felga, već da bude lijepo :lol:
Recimo poklopac na felgu, hehe.

Vrh

PostPostano: pon sij 05, 2009 9:49 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Ratkapu nemam, ali da ne bi naslijepo napikavali razne teorije i metodom gatanja pogađali kak rade tvoji grijači evo ti objašnjenja iz VADIS-a

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 17 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: