Pozdrav svima !
Evo da vam opišem što znači biti "sretni" vlasnik tutača. Jučer sam u 02,00 h sata krenio na put prema Plzenu (CZ) preko Zgb (1 član ekspedicije). Nešto malo dalja varijanta oko 1200 km (iz Baranje 680 km). Servis na plinu dan ranio napravljen i provjereni glavni dijelovi (ulje,voda itd). Prije 10-tak dana zamjenjena lambda sonda (sa nekog VW 5 žica uklopljeno na volvo konektor-HVALA Borisu

na pomoći). Vožnja do pred Prag super 130-140 na auto cesti i onda "ŠOK" počeo tutač drmati i gubiti na snazi. Stanem na nekoj benzinskoj ima i servis ali za kamione,kaže tip4 km dalje imate volvo ovl. servis, moja laička dijagnoza "probila svječica i sl." Dečki u servisu (Kurtz) susretljivi nakon pola sata mezovu na mob. njihova dijagnoza 4 cilinder "kompresija 0" vjerojatno izgorio ventil. I ŠTO SADA??? Oni ga tek u petak mogu raskopati, pa vidjeti što je otišlo pa nabavka dijelova iz Beča, rad i sve možda u iduči četvrtak ili petak. Nas trojica nakon telefonskih konzultacija sa mojim majstorima u OS i prema njihovom savjetu"dečki polako do 80 km/sat i nazad najkračim putem u Baranju. Sa puno straha da u noči ne ostanemo na cesti (tužni zbog neobavljenog važnog posla) put od skoro 700 km prešli smo za nešto manje od 10 sati. Konačni zaključak a šta su pravili motor sa 5 cilindera kad tutač može voziti i na 4, šala ali istinita, ako netko bude imao sličnu situaciju može se pomoći mojimiskustvom.
I za kraj par pitanja našim "guruima":
- dali je moguće da je plin uzrok zatajenju ventila ?
- Koje su najbolje sviječice za 2.0t (serviseri rekli da su kod mene krive sa 3 elektrode,a trebaju 4) ?
- Dali je možda kriva lambda sonda (zamjenska VW) ?
- Gdje i koju marku nabaviti ventil, hidropod. i sve što ide, dihtung glave? Detalji kada se raskopa motor ?
Za kraj pozdrav svim volvašima ma gdje bili.