Ovak, ajmo mi ispočetka. Otvorimo VADIS koji kaže da pritisak u cilindrima tvog auta treba biti između 16 i 24 bara s time da razlika između cilindara ne bi trebala biti veća od 2 bara

Kak je tvoj majstor došel do 30 bara nemam poima. Recimo da su mu vrijednosti previsoke iz xy razloga a predpostavimo, iako je predpostavka majka svakog zaj..a, da su mu omjeri među cilindrima u redu. Po tome su ti dva cilindra loša. E sad zašto:?: Kad si zadnji puta štelao ventile? Nenaštelani vetili također mogu propuštati kompresiju pa je takvog dizlaša teško zapaliti.
Kaj se tiće "uređaja za el. ubrizgavanje" koji slini, iskreno, nisam baš siguran na što si ciljao. Prepostavlajm na ventil na pumpi koji određuje vrijeme ubrizgavanja. Malo više o pumpi i kako ona radi imaš tu.

No i njegovo slinjenje ne bi trebalo utjecati na paljenje.
Moram priznati da mi je još veća misterija elektronska dizna s obzirom i na sreću što imaš obične dizne s ulošcima koji se daju mijenjati i za razliku od mojih komad bi, koliko me memorija služi, trebao koštati nekih 50 ojera. Moj dođe 2500 kn. Više o tvojim diznama tu.

Elektronska diza bi pretpostavljam bila prva diza koja ima senzor koji daje signal ECM-u (engine control modul). Više tu

Tvoj motor kako smo rekli ima ECM a on radi kako je opisano tu.

Da nešto nije u redu s jednim od senzora imao bi zapisanu grešku. Kako je nemaš, po meni uzrok teškom paljenju trebalo bi tražiti izvan ovog sistema. Zašto auto ipak zapali ako ti daš gas i ponovno poslije zapali bez problema? Pa vjerovatno dobije više goriva, jer njegovu količinu ne regulira ECM već pumpa na temelju pritiska u usisnom sistemu i brzine rotacije a i cilindri se dovoljno zagriju da kasnije laganije zapali. Sve je ovo u stvari gatanje i bacanje graha prebranca. Auto bi trebalo spojiti na dijagnostiku i vidjeti jesu li svi senzori u redu. Tada bi otklonio mogučost da te zeza neka od preriferija (senzora). A potom bi trebalo izmjeriti kompresiju kak se spada. Možda odlazak bošisti i nije tako bedasta stvar. Tih 250 kn koliko dođe pregled moglo bi biti dobro uloženih da ti kaže u kakvom stanju ti je bosch instalacija i kakav ti je motor.