Citat:
moje relacije svakodnevne su kratke do dva kilometra pa me to i odbija stace mi plin kad cu svakodnevno do posla ici na benzinu
Za ta dva kilometra se neisplati ni paliti auto jer ga ne stigneš ni zagrijat na radnu temp. a to mu baš nije preporučljivo.
Sa druge strane sumnjam da dnevno radiš samo 4-5km.
Plin je kao prvo ekološki prihvatljiv energent ako mislimo na očuvanje okoliša i činjenica je da je isplativiji od benzina,
isplativost ovisi o godišnjoj kilometraži.
Citat:
Koja je najniza vrijednost? Volio bih da moj prebacuje malo ranije
Najniža vrijednost tvorničkih postavki je 25 stupnjeva.
Najniža moguča vrijednost koja se može postaviti je 0,u tom slučaju piči odmah na plin(nije preporučljivo)
Ovisno o autu i zagrijavanju istog,kilometraži koja se radi u jednom smjeru na tom vozilu
raspon kojim ja baratam je 20-40*C
Citat:
Prebacivanje na plin je kod radne temperature motora 40°C
To je vrijednost za cijelu sezonu ali može i u ljetnim mjesecima biti postavljena na 15-tak stupnjeva
ako uzmemo u obzir da je i sama vanjska temperatura viša,ovisno o servisu koji radim na pojedinim vozilima
spajam obavezno i komp te korigiram mapu i prebacivanje kao i samu vrijednost pritiska plina.
Pri radnoj temperaturi motora 40 stupnjeva,temperatura isparivača je 10-tak stupnjeva niža a temp plina
ovisno gdje je senzor je još 10-tak stupnjeva manja,kod potpunog zagrijavanja motora temp. isparivača se
izjednači ali temp samog plina prema railu je manja što se također da korigirati u softwareu.