pu malera, taman napisah juce post i nestade
primerak koji sam gledao na netu sam imao prilike i da uzivo vidim i opipam preksinoc
u pitanju je V40 2000to godiste
kao veliki japanofil, jos uvek teska srca se odricem zemlje izlazeceg sunca, jako tuzan sto ne postoji auto iz te zemlje koji bi zadovoljio moje potrebe
ali, pogledani primerak me je svakim pogledanim i opipanim detaljem sve vise i vise kupovao
jako dobro ocuvan kako spolja tako i u enterijeru
doduse, ceo je farban, ali mom polulaickom oku nije uspeo da zapadne za oko znak bilo kakve havarije osim mozda vozacevih vrata koja se ne poklapaju najbolje sa prednjim krilom i sto su elementi na tom tapaciru ne bas srecno vraceni na mesto, no, sve ostalo je stvarno u fantasticnom redu
ergonomija i opremljenost su takodje daleko od Honde koju vozim, jedinu zamerku upucujem malom prtljazniku ciji prag nije poravnjan sa podomte je utovar STVARI malo otezan
u voznji sam imao mali flash back na doba kad sam vozio SX
za razliku od H koja na svaku zamisao stiskanja papucice skace kao opicena strujom, ali posle se slabo sta desava do 6000rpm, volvo ima pauzu, ali onda tako zeljeni turbo kick
ovaj auto ima katastrofalno lose svecice, tako da na oba goriva ne radi kako treba, posebno ne na plin, tako da kako radi i ide nisam mogao da steknem bas najbolji utisak
sad zelim da se osvrnem na kocnice i vesanje koje pominjemo
sto se kocnica tice, diskovi su vrlo propisno dimenzionisani
iste su velicine kao i na SX i na Hondi i pri kocenju jakom sa nekih 130kmh nisam stekao utisak neke katastrofalnosti
e, sad, kakav ce biti na kocenju sa 200kmh na kojima je niski Nissan i dalje bio izuzetno snazan, stabilan i ubedljiv, a Honda zadovoljavajuca, ne znam dok ne probam
zatim sam auto povezao vlaznim klizavim krivudavim planinskim putem i moram priznati da za karavana te visine me zaista prijatno iznenadio dinamikom
za razliku od Honde, nema jakog naginjanja ni ljuljanja i vrlo je direktan i precizan na volanu
medjutim praksa me naucila da tvrd auto nije neophodno stabilan, kao sto ni honda iako se naginje skroz sasavo drzi put, ali do te granice sa tudjim autom nisam hteo da idem
zamerku upucujem nemanju lsd, te tendenciji da pod naletom obrtnog momenta vrti tocak u prazno i stremi ka podupravljanju
inace, sam auto za voznju je veoma udoban i prijatan, obzirom da su sve komande mekane i dobro pozicionirane, a vidno bolja robustnost auta mi se bas dopala
demantujte me slobodno ako sam povodom necega pogresno stekao utisak
stvar koja me generalno buni i malo plasi (ovde mi je jako vazno da me demantujete

) je fenomen niske cene ovih auta kako kod nas tako i u evropi
da li je razlog los ili izuzetno los kvalitet ili je prosto misterija?
kakvi su zaista ovi automobili mehanicki jer mi se kvarljiva rupa bez dna ne kupuje, ma koliko opreme i konja imala?