Sada je: sub srp 12, 2025 7:00 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 32 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon stu 28, 2011 11:26 am 
član VKH
član VKH

Citat:
to znaci da volvo sa vebastom, u slucaju kvara webasta, slabije grije nego onaj sa obicnim grijanjem?
Mislim da da, vozila bez webasta imaju zasigurno drugačije rješeno grijanje kabine, jer kad meni nije radio webasto lani smrzo sam se u autu ali doslovce !!!

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 4:56 pm 

Citat:
Citat:
to znaci da volvo sa vebastom, u slucaju kvara webasta, slabije grije nego onaj sa obicnim grijanjem?
Mislim da da, vozila bez webasta imaju zasigurno drugačije rješeno grijanje kabine, jer kad meni nije radio webasto lani smrzo sam se u autu ali doslovce !!!
Imam i ja nažalost sličan problem. Iako mi temp. postavljena na 26 ja se i dalje lagano smrzavam u autu. grije jedava da grije ...onak mlako, a ja u autu u jakni. I tak konstantno bez obzira na dužinu puta...kvragu ni nakon 1000 km vožnje u komadu ja i dalje nemogu skinut jaknu. a mašina se zagrije na radnu temp. nakon 5-6 km..tj 5 minuta vožnje.
Webasto mi očito ne dela, al ja sam brijal da kad se motor zagrije webasto više nije u funkciji i da osim kvara na webastu imam još neki problem. Jel je moguće da je sve to samo zbog webasta?

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 6:22 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:
Citat:
Imam i ja nažalost sličan problem. Iako mi temp. postavljena na 26 ja se i dalje lagano smrzavam u autu. grije jedava da grije ...onak mlako, a ja u autu u jakni. I tak konstantno bez obzira na dužinu puta...kvragu ni nakon 1000 km vožnje u komadu ja i dalje nemogu skinut jaknu. a mašina se zagrije na radnu temp. nakon 5-6 km..tj 5 minuta vožnje.
Webasto mi očito ne dela, al ja sam brijal da kad se motor zagrije webasto više nije u funkciji i da osim kvara na webastu imam još neki problem. Jel je moguće da je sve to samo zbog webasta?
Da tak je i kod mene bilo, nije se mogel zgrijati auto i doslovce sam se smrzavala u auto s toga auto bez webasta recimo d5 sa ili bez webasta imaju sigurno drugačije rješeno grijanje, mislim drugačije u smislu da drugačiji dovod toplog zraka ima, znamo da bez webasta modeli moraju dovest topli zrak iz motora do kabine, isto kao i ovi šta imaju webasto, smo je sigurno razlika u nečem, mora biti, to možda zna Kiki ili neko od servisera sigurno.

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 6:41 pm 
Veteran
Veteran

sigurno je razlika, jer moj v70d5, grije nakon 5 min ko kalijeva peč :) nema webasto.

kolko webasto poveca potrosnju?

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 7:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
otprilike 0,5l/sat kad grije ako održava temp onda oko 0,2l ne troši to puno pametna je stvar ali je skupa za popiz... kolega mi je uzeo za brod sve mi dođe da mu zaplenim za ovu zimu

http://www.youtube.com/watch?v=Z8z2ZmDtgnY

ili ovako nešto da neko napravi ko ima žicu u glavi

http://www.youtube.com/watch?v=wAeGqn41 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 8:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
:D

http://www.youtube.com/watch?v=fKu8xqQf ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon stu 28, 2011 11:48 pm 

Vozi: S60 D5
Hmmm....

Budem vidio ovih dana kako se ponaša, nisam ga baš u zadnje vrijeme palio hladnoga.. Iako sam malo googlao, a i uspio sam VIDU pokrenu tpa vele da Volvo kaže da su male količine dima priihvatljive, ali kaže u VIDI otprilike između redova da prihvatljiva količina dima mora biti konfirmurana sa mušterijom/vlasnikom. Znaći ni vrit ni mimo.... Pih

Vrh

PostPostano: pet pro 02, 2011 5:55 pm 

Vozi: S80 D5 AWD Summum
Kad ste vec potegnuli ovu temu (vec se lagano ponavlja svake godine :mrgreen: )...da li netko ima preporuku za servisera doticne naprave? Jer napokon sam odlucio rjesiti problem dimljenja pa bi htio izbjeci deranje koze u ovlastenom servisu.

I ako je netko vec radio servis, koliko je okvirno love potrebno izdvojiti za tu avanturu?

Vrh

PostPostano: sub pro 03, 2011 9:07 am 

Ne znam da li se može jeftinije, nisam upućena.
Mogu samo reći moj slučaj, meni je baš u ovo doba prošle godine otišao webasto, promjena me koštala cca. 3 tis. kuna.
Da li se može to popraviti drukčije, ne znam, ja sam išla u ovlašteni servis(auto je bio tri godine star i otišlo je).
Ove zime se drži super jer je praktično nov, nema dima, pa ćemo vidjeti dalje.

Vrh

PostPostano: pon pro 05, 2011 1:39 pm 

Vozi: S80 D5 AWD Summum
Znači novi webasto je koštao cca 3000kn? Ili je to bio samo popravak?

Moj dimi već neko vrijeme ali još mi se nekako ne da u servis :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 11:30 am 

Evo da ti kažem konkretno, išla sam vidjeti na račun.
Kučište webasta 2500 kuna, a s radom u servisu preko 3000kn.

Meni je isto počelo malo dimiti, tad nisam kužila da je neki problem, mislila sam nikome ništa.
Pa je dimilo sve više, na kraju sam se dimila tako da su me po putu do servisa na semaforu zaustavljali i pitali da li mi treba pomoć. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 12:05 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 2020 Volvo V60 R Design
Citat:

Meni je isto počelo malo dimiti, tad nisam kužila da je neki problem, mislila sam nikome ništa.
Pa je dimilo sve više, na kraju sam se dimila tako da su me po putu do servisa na semaforu zaustavljali i pitali da li mi treba pomoć. :mrgreen:
Dali je Vaša crna 60 mislim da ju viđam u Vrapču?
Pozz

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 1:49 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
znamo da bez webasta modeli moraju dovest topli zrak iz motora do kabine, isto kao i ovi šta imaju webasto, smo je sigurno razlika u nečem, mora biti, to možda zna Kiki ili neko od servisera sigurno.
razlika je u dužini crijeva te dodatnoj pumpi koja kod modela sa webastom prepumpava vodu preko unutarnjeg grijača pa ako webasto ne radi ne radi ni ona pa i sama pruža otpor prolasku tople vode iz motora prema grijaču

to vam tako izgleda
slika

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 1:55 pm 
član VKH
član VKH

Citat:

NOV webasto je preko 10 000 kn 100%, ovo je bio samo popravak već postojećeg sistema.

Vrh

PostPostano: uto pro 06, 2011 2:28 pm 

Citat:
Dali je Vaša crna 60 mislim da ju viđam u Vrapču?
Pozz
Crni je, ali nisam u Vrapču nego na Jarunu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 32 posta ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: