Sada je: pet lip 20, 2025 3:01 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 140 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 10 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 9:30 am 

Stavi nove svjecice!!! I problem je vjerojatno rijesen...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 9:56 am 
.
.

pogledao sam lulice i čitave su, nigdje nisu puknute, auto u leru na gasu ne daje nikakve simptome, samo u vožnji.. sada moram na teren, kasnije ako stignem budem malo izvadio svjećice i pogledao njih onda.. javim se kasnije. pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 10:30 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Pukotina ne mora biti vidljiva okom da bi kroz nju probijala iskra prema masi. Ne bi bilo loše da se nađeš sa nekim od nas koji imamo nove bobine, pa da ih stavimo na tvoj auto za test.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 10:30 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
nema veze, na leru je uvjek dobro problem je samo puni gas..

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 10:32 am 
Veteran
Veteran

baš kako T kaže pukotina nemora biti vidljiva jer kad se materijali zagriju onada dođe do širenja

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon kol 20, 2007 8:53 pm 
.
.

sutra naručujem bobinu pa bumo vidli kaj bu bilo, treba jedan dan da stigne pa se javim kada probam, držte fige :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri kol 22, 2007 9:17 pm 
.
.

dobro da nisam naručio, zahvaljujući zlayi probali smo staviti njegove bobine i iako se na početku činilo da je sve ok, ipak je ispalo da je stvar potpuno ista. sutra ću po njegovom prijedlogu temeljito provjeriti još kablove i svjećice. jedno od tog dvoje bi trebalo biti.. pozdrav svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 8:10 am 
.
.

danas ujutro kada sam išao na posao je upalio i odmah počeo na ler gasu tresti i raditi nemirno, počeo je blinkati indikator greške na motoru.. nakon par sekundi je počeo raditi normalno u leru i indikator se ugasio. danas popodne idem do frenda u garažu ako stigne on i vadim svječice na pregled i četkanje.. javim se sa rezultatima.. pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 8:39 am 
Veteran
Veteran

pogledaj jos dali su kablovi injektora dobro ustekani,meni se jednom jedan odstekao :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 9:05 am 
Veteran
Veteran

Citat:
pogledaj jos dali su kablovi injektora dobro ustekani,meni se jednom jedan odstekao :twisted:
Ma to ga hebe i na plin :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 9:17 am 
.
.

točno, tako da su injektori isključeni..

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 8:16 pm 
.
.

update: nemamo pojma kaj je

zvadili smo svječice, izgledaju super ali smo ih svejedno pročačkali malo. odokativnom metodom smo pregledali kablove, nigdje nema vidljivih pukotina, bobine smo isključili jer od zlaye njegove isto rade. jedino što smo našli su bile gole žice ispod poklopca, 3 komada, jedna je masa a dvije idu u konektor na lijevu stranu motora, pored remena (valjda je to senzor za ulje ili bregaste ili nešto takvo), na jednom djelu su žice bile gole pa smo ih dobro omotali izolirkom i ponadali se da je to to ali nije.. ima li kakav način da se otkrije da li su zaista kablovi osim stavljanja drugih? jer već me živcira to i s takvim autom moram u subotu na put. sve si mislim ako ne skužim kaj je da se naručim za slijedeću subotu kod AK Biškup da mi to riješe, ionako idem na špancirfest :D

ima li tko još kakvu ideju, savjet možda? pozdrav svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 9:26 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
update: nemamo pojma kaj je

zvadili smo svječice, izgledaju super ali smo ih svejedno pročačkali malo. odokativnom metodom smo pregledali kablove, nigdje nema vidljivih pukotina, bobine smo isključili jer od zlaye njegove isto rade. jedino što smo našli su bile gole žice ispod poklopca, 3 komada, jedna je masa a dvije idu u konektor na lijevu stranu motora, pored remena (valjda je to senzor za ulje ili bregaste ili nešto takvo), na jednom djelu su žice bile gole pa smo ih dobro omotali izolirkom i ponadali se da je to to ali nije.. ima li kakav način da se otkrije da li su zaista kablovi osim stavljanja drugih? jer već me živcira to i s takvim autom moram u subotu na put. sve si mislim ako ne skužim kaj je da se naručim za slijedeću subotu kod AK Biškup da mi to riješe, ionako idem na špancirfest :D

ima li tko još kakvu ideju, savjet možda? pozdrav svima
Te tri žice su za regulator bregaste (VVT ventil) ili po domači ventil za regulaciju varijabilne bregaste, to zna paliti lampicu motora.

Moje mišljenje za tvoj problem je slijedeče, na kablovima ne moraju biti pukotine da bi zajebavali, druga stvar ako radi nemirno i na tri cilindra mogu biti sviječice ( to nemožeš vidjeti odokativno, možeš kupiti nove pa da ne rade)
Daj najprije promijeni sviječice pa budemo onda dalje raspravljali ( tak bi ja bar napravil kad bi imao takav problem)

I provjeri vakum za kočnicu ide sa usisne bregaste na cilindar kočnice (crni bubanj)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet kol 23, 2007 9:59 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Zaboravo napisati( obavezno platinium sviječice)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet kol 24, 2007 11:45 am 
.
.

Hvala Kiki, bude mi zlaya opet uskočio i dao svječice pa ću to za vikend valjda pomijeniti dok sam na Uni, jer sumnjam da ću stići danas pa javim rezultate..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 140 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 ... 10 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: