Citat:
update: nemamo pojma kaj je
zvadili smo svječice, izgledaju super ali smo ih svejedno pročačkali malo. odokativnom metodom smo pregledali kablove, nigdje nema vidljivih pukotina, bobine smo isključili jer od zlaye njegove isto rade. jedino što smo našli su bile gole žice ispod poklopca, 3 komada, jedna je masa a dvije idu u konektor na lijevu stranu motora, pored remena (valjda je to senzor za ulje ili bregaste ili nešto takvo), na jednom djelu su žice bile gole pa smo ih dobro omotali izolirkom i ponadali se da je to to ali nije.. ima li kakav način da se otkrije da li su zaista kablovi osim stavljanja drugih? jer već me živcira to i s takvim autom moram u subotu na put. sve si mislim ako ne skužim kaj je da se naručim za slijedeću subotu kod AK Biškup da mi to riješe, ionako idem na špancirfest
ima li tko još kakvu ideju, savjet možda? pozdrav svima
Te tri žice su za regulator bregaste (VVT ventil) ili po domači ventil za regulaciju varijabilne bregaste, to zna paliti lampicu motora.
Moje mišljenje za tvoj problem je slijedeče, na kablovima ne moraju biti pukotine da bi zajebavali, druga stvar ako radi nemirno i na tri cilindra mogu biti sviječice ( to nemožeš vidjeti odokativno, možeš kupiti nove pa da ne rade)
Daj najprije promijeni sviječice pa budemo onda dalje raspravljali ( tak bi ja bar napravil kad bi imao takav problem)
I provjeri vakum za kočnicu ide sa usisne bregaste na cilindar kočnice (crni bubanj)