Sada je: pon lip 23, 2025 5:53 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet tra 01, 2011 4:34 pm 

Vozi: Mazda
Pozdrav
Imam sljedeći problem.Danas dođem s posla i ostavim volvača na pol ure.Krenem u grad ali auto jedva upali.Ok imam drugi akumulator i promjenim ga.Nakon promjene auto upali ali gori DSA lampica i motor radi kao traktor i slabo lovi gas.Promijenim svjećice(nove)i volvač normalno upali i sve ok.Rekoh super sve rješeno ali u vožnji nakon cca 15 min opet se pali DSA lampica i auto gubi snagu i teško prima gas.Okrenem se i pravac doma i opet u vožnji auto cukne i počne normalno primat gas.Cijelo to vrijeme lampica DSA svijetli(neda se iskopčati na gumb).Par puta probao upalit auto i odspojit ak. no međutim isto se dešava.Upomoć

Vrh

PostPostano: sub tra 02, 2011 9:30 am 
..
..

Vozi: v40t4+lpg, 2001
to se isto meni dogodilo dva puta (baš pokušavam rješiti taj problem):

prvi put je to bilo kad sam stavio ngk bkr6evx svječice. jedva sam ga dovezao do kuće, ne prima gas, kao da ne radi na sve cilindre... međutim, u ja imam plin u t4 pa su mi u dućanu (drugom) rekli da idu različite svječice ako auto ima plin pa sam promijenio, stavio neke beru čini mi se, i auto je tjednima radio normalno;

zadnji put prekjučer na autoputu zg-ri kad sam pustio auto bez gasa nizbrdo u petoj i onda dodao gas, auto je cuknuo, upalila se "lampica od motora" (Check engine lamp) i dsa lampica. no, ovaj put je auto vozio normalno nakon toga sve do rijeke (s upaljenim lampicama). ujutro nije gorila niti jedna.

jučer sam izvukao bobine i vidio da je jedna napukla (pukotina po dužini) pa vjerojatno tu baca iskru van - tako sam čitao na forumu ovdje, ja sam totalni laik za to. ali sam primjetio i da kontakti žica koje idu na bobine su jako loši pa sam to počistio i bolje povezao i sad sve radi odlično. auto ne trza ni na kojim okretajima, dođe do 200 :twisted: bez i jednog skosa...
uglavnom, idem u utorak do trsta vidjeti koliko su tamo bobine i svi kablovi koji imaju veze s njima, pa zamijeniti.

Vrh

PostPostano: pon tra 04, 2011 7:45 pm 

Vozi: Mazda
Tnx jazmi što si me usmjerio.Izgleda da je bobina rikavala,tj kad se zgrijala autek je radio na dva cilindra.Promijenio sam bobinu (Auto Tokić Zgb. 320 kn) i za sada izgleda OK.
Pozdrav

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 3 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: