I da se ipak malo nadovežem na prvobitnu temu tj. naslov za koji smatram da je potpuno neprimjeren za Volvo forum. Ako se nekom baš ta marka vozila ne sviđa, mislim da je red da si pronađe mjesto gdje može pisati što hoće, a ovdje bi se ipak trebao držati nekih pravila pa i pristojnosti. Izjavljivati da mrziš neku marku vozila zbog jednog šarafa i vlastite zaboravnosti

To ne valja ni komentirati. Vozio sam ih nekoliko, sve odreda stare i rabljene jer love za novog nemam, ali svi su bili odlični usprkos nedostacima koje ima svaki auto pa tako i Volvo. Najdulje sam vozio 244, a prodao sam ga potpuno ispravnog u dobi od 24 godine. 850 je prvi Volvo na prednji pogon koji redovito vozim te iako smatram da je to trebao biti redizajnirani 200, 700, 900 sa zadnjim pogonom, ostaje kao činjenica da je proizveden 1995., star je 15 godina, da ima najmanje 260tkm, da ne troši ulje i relativno dobro ide (211 HP), udoban je i pouzdan, nema traga koroziji baš nigdje, na TP prolazi redovito bez ikakvih "intervencija", ima savršen ispuh

itd. Da je kojim slučajem u mojim rukama bio od početka, bio bi i danas u savršenom stanju. Na autu je sve ispravno i radi

pa možda da kolega ZACZG navede neki drugi tip / model / marku tog ranga sa sličnim karakteristikama. Treba li spomenuti Volvo kao tvrtku neizmjerno inovativnu i posvećenu sigurnosti te spominjati sigurnosni pojas, bočne zaštite u vratima itd. da ne nabrajam sve ono što je Volvo uveo, a ostali proizvođači vremenom prihvatili kao standard

u auto industriji. Za ilustraciju ću spomenuti samo benzinski motor / agregat ugrađivan u serije 200, 700 i 900 koji je u osnovi konstruiran još 1947.

godine kada ja, koji sam za većinu vas starac

, nisam bio niti u 10-godišnjem planu. Nisam nikakav poseban Volvo fun niti ovisnik o limu, niti ga peruckam svaki dan. Naprosto, to je dobar i pouzdan auto. Pozdrav.