Sada je: ned lip 22, 2025 6:48 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 22 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri svi 12, 2010 2:16 pm 

Vozi: V40 1.9td 01.g 85kw
Pozdrav svima!
Nisam duže vrijeme postavljao nikakava pitanja, jer mi je Volvač praktički brezgriješan... Pročitam šta ima na forumu ali nisam stručnjak da bi davao odgovore - na žalost. A Bože moj, zato smo ovdje. Jedni pitaju, a drugi odgovaraju :D :roll:

Stoga, evo još jednog pitanja i mojeg čuđenja čudu čudnome...

Dakle, subjekt: V40, 1.9td, 85kw, 2001.g, 220,000 km, redovito servisiran
Problem (uvjetno rečeno): Ovjes, koji mi djeluje svakojako, samo ne ispravno.
Čudo: Mjenjam kod Šurine gume/felge i pitam ja njih da mi usput pregledaju ovjes, jer sam ziher da ne štima. Pregledali oni sve! Od amortizera na onoj "drndalici", selena, spojeva... I ništa... Sve 5, kažu oni! Na cesti - sasvim druga priča. I omanje oštećenje na asfaltu, dobro mi protrese kabinu. Da vozim neki T4 sa 17" felgama i spuštenim ovjesom, rekao bih OK. Valjda tak treba bit. Ali standard ovjes, 195/60 R15", u jačim zavojima dobivam morsku bolest, itd... Manje oštečenje na cesti - TRES, BUM, TRAS!

Mislim, vozio sam i druge aute, bio vožen u još više njih, i nikada na zdravom ovjesu nisam iskusio takve doživljaje. Jesam - na strošenim selenima i zaštopanim amortizerima. Ali naslanjam se na auto, djeluje ok. Cimam kotače, djeluje ok. Provjere sve na servisu, kažu sve ok.

PITANJE: Jel to na ovom autu normalna stvar i šta bi još moglo stvarati taj dojam "istrošenih selena" ako ne seleni sami??? Znam da je malo teško prosudit dok čovjek sam ne iskusi, ali vjerujem da ste i vi svi koji posjedujete V40/S40 iskusili razne automobile, od starijih do novijih, pa da i sami znate usporediti sa ostalima.
Zahvaljujem na svakom odgovoru, prijedlogu, savjetu...!

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 2:37 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Serijski ovjes na 40-kama je smeće. Meni je auto 3x udobniji na KW gewindama i zabijen u pod nego što je bio na serijskom ovjesu. O razlici u držanju u zavojima da ne pričam.

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 2:43 pm 

pratim napeto, iščekujem odgovor :D

Pozz tcode! Dakle, oš reć da je i tebi na tom modelu serijski ovjes bio takav?! To je normalno na Volvu??? wtf... :(

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 3:10 pm 
Veteran
Veteran

Bio je točno takav kako si ga i ti opisao, u zavojima se ljuljao kao brod, a na iole većoj rupi, lupao kao da će svakog trena otpasti kotač :doh:. Auto je bio visok k'o koza, a gume i felge serijske na T4 modelima, 16", 205/50.

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 4:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
ja na svoj T4 stavio jeftini FK ovjes koji je još 60mm niži i kad vidi čuda auto udobniji :D

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 6:01 pm 

Btw, kad velite da ste zamjenili ovjes, šta sve podrazumjevate? Samo amortizere i opruge ili još neke komponente?
I gdje to čovjek može zamjenit i kolko penez to sve ispadne? Bi u Ris :wink: ali... opet... penez :?
tnx

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 7:03 pm 
Veteran
Veteran

Promjenom amortizera i opruga su dobivene spomenute razlike u odnosu na serijski ovjes. A da je dobro promijeniti i ostatak dotrajalog ovjesa, normalno da je :).

Vrh

PostPostano: sri svi 12, 2010 9:28 pm 
.
.

Vozi: S40 2.0T
Nastavno na ovu temu, moj ima "sportski ovjes", zna netko koje bi bile razlike
u odnosu na standardni? Koliko mogu vidjeti, auto nije nešto specijalno spušten,
malo naprijed, odozada ništa. Stražnji kraj mi zna zaškripat kod prelaska onih
"mount everest" ležećih... jesu to seleni ili amortizeri?

Vrh

PostPostano: sri lip 02, 2010 3:58 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
da se ubacim....nakon dugog vremena odlučil sam promjeniti kugle,oba dvije,i pazi čuda,majke mi drugi auto,nema više onog lupanja kaj me mučilo...ja mislil da je su u pitanju amortizeri,siher ima nekaj al sad dok sam kugle promjenil....čudo!!
:dance: :dance: :dance:

nego,šta se mjenja iza ? isto nešto lupa pa pitam šta bi to moglo bit?

ajmo gospodo.....hvala

Vrh

PostPostano: sri lip 02, 2010 4:15 pm 
Veteran
Veteran

Iza uglavnom propadnu oni veliki seleni. Jako lijepo se vidi kada je auto na dizalici.

Vrh

PostPostano: čet lip 03, 2010 8:25 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Citat:
da se ubacim....nakon dugog vremena odlučil sam promjeniti kugle,oba dvije,i pazi čuda,majke mi drugi auto,nema više onog lupanja kaj me mučilo...ja mislil da je su u pitanju amortizeri,siher ima nekaj al sad dok sam kugle promjenil....čudo!!

ajmo gospodo.....hvala
Jesi li mijenjao samo kugle ili vilice i šta si stavio, origiginale ili ...? Koliko krznenih životinjica?
Ja sam nešto iza mijenjao, valjda te selene. Trebao bi pogledati račun, ne sjećam se dobro, samo da je bila velika promjena.

Vrh

PostPostano: čet lip 03, 2010 6:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S40 phI-LPG
razmišljal sam o vilicama al nije bilo potrebno...kugla kom 100 kunića...preša,malo volje i promjeniš dok si rekel keks...

prednji seleni su dobri a sad za iza neznam....videl sam da ima dosta tih selena iza...

Vrh

PostPostano: čet lip 03, 2010 7:09 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:

ajmo gospodo.....hvala
Jesi li mijenjao samo kugle ili vilice i šta si stavio, origiginale ili ...? Koliko krznenih životinjica?
Ja sam nešto iza mijenjao, valjda te selene. Trebao bi pogledati račun, ne sjećam se dobro, samo da je bila velika promjena.
Ja sam sad mijenjao sve na prednjem kraju, kugle, spone, krajnici, stabilizator štangice, Febi Bilstein cca 1100 kn za obadvije strane.

Vrh

PostPostano: pet lip 04, 2010 9:53 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V4O 1.9 D 103 KS
Citat:
Pozdrav svima!
Nisam duže vrijeme postavljao nikakava pitanja, jer mi je Volvač praktički brezgriješan... Pročitam šta ima na forumu ali nisam stručnjak da bi davao odgovore - na žalost. A Bože moj, zato smo ovdje. Jedni pitaju, a drugi odgovaraju :D :roll:

Stoga, evo još jednog pitanja i mojeg čuđenja čudu čudnome...

Dakle, subjekt: V40, 1.9td, 85kw, 2001.g, 220,000 km, redovito servisiran
Problem (uvjetno rečeno): Ovjes, koji mi djeluje svakojako, samo ne ispravno.
Čudo: Mjenjam kod Šurine gume/felge i pitam ja njih da mi usput pregledaju ovjes, jer sam ziher da ne štima. Pregledali oni sve! Od amortizera na onoj "drndalici", selena, spojeva... I ništa... Sve 5, kažu oni! Na cesti - sasvim druga priča. I omanje oštećenje na asfaltu, dobro mi protrese kabinu. Da vozim neki T4 sa 17" felgama i spuštenim ovjesom, rekao bih OK. Valjda tak treba bit. Ali standard ovjes, 195/60 R15", u jačim zavojima dobivam morsku bolest, itd... Manje oštečenje na cesti - TRES, BUM, TRAS!

Mislim, vozio sam i druge aute, bio vožen u još više njih, i nikada na zdravom ovjesu nisam iskusio takve doživljaje. Jesam - na strošenim selenima i zaštopanim amortizerima. Ali naslanjam se na auto, djeluje ok. Cimam kotače, djeluje ok. Provjere sve na servisu, kažu sve ok.

PITANJE: Jel to na ovom autu normalna stvar i šta bi još moglo stvarati taj dojam "istrošenih selena" ako ne seleni sami??? Znam da je malo teško prosudit dok čovjek sam ne iskusi, ali vjerujem da ste i vi svi koji posjedujete V40/S40 iskusili razne automobile, od starijih do novijih, pa da i sami znate usporediti sa ostalima.
Zahvaljujem na svakom odgovoru, prijedlogu, savjetu...!
Isti auto isti problem!
De reci šta si mu radio?

Vrh

PostPostano: pet lip 04, 2010 12:57 pm 

Citat:

Ja sam sad mijenjao sve na prednjem kraju, kugle, spone, krajnici, stabilizator štangice, Febi Bilstein cca 1100 kn za obadvije strane.
Daj zlaja reci gdje to da nabavimo u Zg ? I vidio sam da si spominjo u nekom drugom postu modificirani zadnji selen od Ph2 za Ph1, i to me zanim gdje se moze nabavit?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 22 posta ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: