Citat:
1. problem
Kada je auto malo duže ugašen (duže od 10-15 min) treba duplo duže verglanja da upali.
Šta bi mogao biti uzrok? Prljave dizne, regulator pritiska goriva?
2. problem
Kako znate da je MAF senzor riknuo? Dešava mi se na plinu kad je toplije vrijeme (iznad 5-6C) između 3 i 4000/okr jednostavno ne želi povući. Plinska mapa je skoro identična benzinskoj, osim na najvišim okretajima kada daje više plina, plinske dizne su od 43kw (neke japanske koje brže otvaraju), a sistem je BRC.
1. Teže paljenje u takvim slučajevima se zna dešavati zbog prebogate smijese a uzrok može biti plinski injektori
koji propuste u trenutku gašenja auta plin te kod paljenja za 10-15min taj plin+benzin=daje prebogatu smijesu
Moglo bi se možda korigirati na kompu plina u opciji cut-off ili probaj za početak auto prebaciti na bengu i onda ugasiti
te nakon 10-15min ponovno upaliti,tako češ znati dali je do benzinskog ili plinskog dijela
2.Plinska mapa može biti identična benzinskoj ali definitivno se još može korigirati,u tom stadiju ubrzanja motor potražuje
više plina ali postoji mogučnost da ga čak imaš i previše,ako možeš spojit na komp probaj u gornjem režimu rada spustiti
mapu plina,vidi s majstorom što se tiče injektora da ti japanski nisu krivo unešeni u softwerskom dijelu
svaki plinski program ima opciju da promijeniš injektore od cca 5-10 ponuđenih,otpor diza mu je bitna stavka
Ja sam ti na jednom crysleru imao problem otvaranja ventila jer su bili različiti otpori pa tako i brzina otvaranja
Nadam se da češ si sa ovime bar malo pomoči,stojim na raspolaganju-pozz