Citat:
Ja bih se samo još nadovezao na Kikija sa jednim toplim savjetom: Najte škrtariti na ravnanju bilo glave bilo bloka. Napravite to svaki put, jer ćete tako u konačnici uštedjeti znatne novce kasnije. Ravnanje glave košta IIRC cca 300kn, sa ispitivanjem propusnosti možda i koju kunu više, ali ako to ne napravite, a kasnije se pokaže da negdje pušta, onda će vam troškovi biti znatno veći....
just my 2 cents...
Naravno da pobrušenu glavu treba stavit pod pritisak i ispitati, to je bar bagatela.Stavit ovisno o broju brušenja odgovarajuće debljine dihtung,novi šarafi i sl. No donesem ja jučer glavu i kompletiramo je, te znam da se ona steže sa procedurom toliko i toliko kila, pod toliko i toliko stupnjeva ,pa otpusti,pa upali ga na radnu temperaturu, pa kad se ohladi onda dotegnuti i sl.Padne mi tad na pamet da nazovem čovjeka koji mi je slagao glavu prošle godine i objasnim mu šta se desilo, te ga ko zadnji krepil pitam na koliko se steže ta glava, kao ništ neznam pa trebam savjet. Kaže mi on ona ti se steže na 10-12 kila, a stupnjevi ti nisu bitni?? i sad da ja njemu vjerujem da je glava bila dovoljno i pravilno stegnuta?? Kod skidanja glava znaju šarafi pucati, a kod mene su se odvijali kao da otpuštam šarafe sa blatobrana