Sada je: pet srp 11, 2025 10:09 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 50 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon srp 09, 2007 1:40 pm 
..
..

AFAIK dotezanje glave nema veze sa VADIS-om ni sa tipom motora, već isključivo sa vrstom dihtunga koji se koristi. Ako materijal dihtunga zahtijeva dotezanje onda se dotezanje radi, ako ne onda se ne radi već se odmah steže na propisani maximum (eh taj već ovisi o tipu motora, naravno ukoliko motor nije turpijan). I taj podatak o dotezanju obično piše na svakom pakiranju dihtunga...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon srp 09, 2007 11:46 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Pozdrav dečki vidim da imate velikih problema i nedoumica....

Prvo za 1,9 TD na tom vozilu se bez problema popiga blok motora i ako auto nije ušao u crveno, tako da je moja preporuka ako stavljaš metalni dihtung obavezno poravnaj blok, govorim ti to jer sam ja jednom najebo jer nisam ravnao blok, a kontrolirao sam ga na full ravnoj ploči sa brusnim papirom..obavezno stavi nove šrafe jer se taj blok razvlači ko žvakača i još onda ako su rabljeni šrafi eto ti problema, glava se steže ovisno o brtvilu ako je metalno obavezno stegnuti pa otpustiti pa opet stegnuti,, kod klingeritne obavezno nakon tisuču km dotezati... a za stezanje koristiti opis sa pakiranja brtvila jer u vadisu je opis za original brtvilo....

Za T4 ne vidim razlog da bi bregasta zapinjala zbog glave ili bloka, onda bi se to događalo i prije skidanja ma koliko god ti pobrusio glavu, nekaj ste krivo napravili kod montaže, provjeri dobro sve prije skidanja glave, ako ste nepravilno stezali poklopac bregaste ste povinuli njega ili bregastu,,

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 8:44 am 
.
.

Hvala Kiki puno, provjerili smo i izgleda da je problem u poklopcu na mojem T4, sada trazimo da li negdje ima koji viska za kupnju pa ako netko ima nek se javi, mozda i stignem zavrsiti auto prije odlaska na more :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 9:41 am 
.
.

Kiki hvala! Danas slažemo i nadam se najboljem :) Zapisao sam tvoj broj mobitela, pa ako ću imat koje paranoično pitanje zovem te.
Još jednom hvala i Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 10:43 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Hvala Kiki puno, provjerili smo i izgleda da je problem u poklopcu na mojem T4, sada trazimo da li negdje ima koji viska za kupnju pa ako netko ima nek se javi, mozda i stignem zavrsiti auto prije odlaska na more :)
Imam ti vjerojatno ja, moram potražiti po garaži.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 10:55 am 
.
.

Citat:
Citat:
El imaš po garaži koju 1,9 td glavu ili motor? :lol: Ako se popikneš na neki motor javi :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 11:09 am 
..
..

Ja bih se samo još nadovezao na Kikija sa jednim toplim savjetom: Najte škrtariti na ravnanju bilo glave bilo bloka. Napravite to svaki put, jer ćete tako u konačnici uštedjeti znatne novce kasnije. Ravnanje glave košta IIRC cca 300kn, sa ispitivanjem propusnosti možda i koju kunu više, ali ako to ne napravite, a kasnije se pokaže da negdje pušta, onda će vam troškovi biti znatno veći....
just my 2 cents...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 11:16 am 
.
.

@tcode - hvala, ako stigneš pogledaj, nabavili smo neku pastu koja bi trebala malo to kao izbrusiti jer zapinje na par mjesta i to ne cijelim gazom već na pola a ako ne uspijemo onda ti se javim ako imaš

@Izy - dobar savjet, to sam i napravio, dao izbrusiti glavu i testirati na propusnost da ne bi bilo nismo znali i onda opet ode dihtung i sve iz početka

nadam se najboljem, izvjestim vas čim stignem ako bude kaj novoga, hvala svima na pomoći!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 11:55 am 
.
.

Citat:
Ja bih se samo još nadovezao na Kikija sa jednim toplim savjetom: Najte škrtariti na ravnanju bilo glave bilo bloka. Napravite to svaki put, jer ćete tako u konačnici uštedjeti znatne novce kasnije. Ravnanje glave košta IIRC cca 300kn, sa ispitivanjem propusnosti možda i koju kunu više, ali ako to ne napravite, a kasnije se pokaže da negdje pušta, onda će vam troškovi biti znatno veći....
just my 2 cents...
Naravno da pobrušenu glavu treba stavit pod pritisak i ispitati, to je bar bagatela.Stavit ovisno o broju brušenja odgovarajuće debljine dihtung,novi šarafi i sl. No donesem ja jučer glavu i kompletiramo je, te znam da se ona steže sa procedurom toliko i toliko kila, pod toliko i toliko stupnjeva ,pa otpusti,pa upali ga na radnu temperaturu, pa kad se ohladi onda dotegnuti i sl.Padne mi tad na pamet da nazovem čovjeka koji mi je slagao glavu prošle godine i objasnim mu šta se desilo, te ga ko zadnji krepil pitam na koliko se steže ta glava, kao ništ neznam pa trebam savjet. Kaže mi on ona ti se steže na 10-12 kila, a stupnjevi ti nisu bitni?? i sad da ja njemu vjerujem da je glava bila dovoljno i pravilno stegnuta?? Kod skidanja glava znaju šarafi pucati, a kod mene su se odvijali kao da otpuštam šarafe sa blatobrana :cry:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 3:41 pm 
.
.

evo i ja sam sredio glupi poklopac, stavili smo tu masu i pobrusila je to malo poklopac i sada bregasta štima.. sutra ili prekosutra dolazi neki dečko s alatom srediti paljenje i izgleda da je to to :) javim konačne rezultate, idem na more, jupiii

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 3:45 pm 
.
.

Citat:
evo i ja sam sredio glupi poklopac, stavili smo tu masu i pobrusila je to malo poklopac i sada bregasta štima.. sutra ili prekosutra dolazi neki dečko s alatom srediti paljenje i izgleda da je to to :) javim konačne rezultate, idem na more, jupiii
Supeeer! odlične vijesti :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto srp 10, 2007 7:25 pm 
Citat:
Citat:
Vjerovatno :lol: :?: :?: :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri srp 11, 2007 10:42 am 
.
.

evo dalje razvoj situacije, jučer i danas smo tražili diht masu da namažemo di dolazi poklopac i zovem ris i baotić da vidim koliko je kod njih ta diht masa i ono 400kn. diht masa ima po 50kn ali su sve silikonske a to mi ne paše pa sam tražio dalje. uglavnom, ako će nekome trebati, ja sam ju našao kod renaulta po 105kn, ona je posebna jer se ne suši na zraku već tek kod prijanjanja plohe na plohu kada u biti zraka nestane. tek tada prima. ako nekome pomaže tek toliko. dečko dolazi tek sutra srediti paljenje tako da bude sve na knap gotovo, vjerojatno u petak a ja u subotu ujutro krećem na more. nadam se s volvom :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri srp 11, 2007 10:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
evo dalje razvoj situacije, jučer i danas smo tražili diht masu da namažemo di dolazi poklopac i zovem ris i baotić da vidim koliko je kod njih ta diht masa i ono 400kn. diht masa ima po 50kn ali su sve silikonske a to mi ne paše pa sam tražio dalje. uglavnom, ako će nekome trebati, ja sam ju našao kod renaulta po 105kn, ona je posebna jer se ne suši na zraku već tek kod prijanjanja plohe na plohu kada u biti zraka nestane. tek tada prima. ako nekome pomaže tek toliko. dečko dolazi tek sutra srediti paljenje tako da bude sve na knap gotovo, vjerojatno u petak a ja u subotu ujutro krećem na more. nadam se s volvom :)
Dirko pasta, ul. Rep. Austrije, neki mali dučanćić, 52 kn, na mom autu već pola godine i sve 5.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet srp 12, 2007 2:26 pm 
.
.

Evo ja se već tri dana vozim sa složenom glavom i za sad je sve pet :D Nadam se da bu sve ok! Puno hvala Kikiju. Čovjeka sam nazvao i ukrao mu pol sata godišnjeg :oops: fala majstore na savjetima, piće i klopa, ako se i kad se vidimo i upoznamo :) Ljudi prije mora obavezno prekontrolirajte auto, dok smo sklapali motor skužio sam da mi je mikro remen lagano zarezan??, a da pukne eto frke :? Original sam platio nekih 200 kuna :wink: Aki držim fige i javi rezultate.
Hvala svima!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 50 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: