Pozdrav!
Ajmo ovak, polako i smireno!
Početkom godine sam bio kod Baloga (boshista) i promjenio sve dize (jedna bila zaštekala) i poštelo mi pumpu i radio super do prije mjesec dana potrošnja je bila 6-6,5 litara.
Prije mjesec dana sam se vozio tri dana na rezervi i natankam ga punog, te mi počnu na leru varirati okretaji 100-200 okretaja, što mi nije bilo normalno, jer su uvijek okretaji stabilni na njemu.
Dobro, tak ja potrošim taj tank, jer je išao normalno i mislim si da je gorivo lošije, makar ga tankam uvijek na istom OMV-u.
Natankam opet, ali pol tanka i sipnem 2 dcl. dvotaktola. Drugo jutro kresne odma kao i uvijek i odvezem se laganini do pekare i ostavim djubre da se grije ispred, izađem van, a on se trese

) ko moj pes kad me vidi

i onak troka i dimi naftu van, upaljena ona lampica za smjesu....Niš ugasim ga i upalim i sve ok odem na posao!!
E od tad mi pes, oću reći, auto na leru se stepava i na semaforima se osjeti nafta,pali se lampica za smjesu i smrdi nafta,kad se stepne na leru zna bacit plavi dim, a da ne govorim da troši ko Fap kljunaš!! Kad ga vozim ide odlično i ne dimi, ali na leru nakon minutu da.
Otišo danas do Baloga onak krvavih očiju i pita me lik dal treba mene poštelati ili auto

) ja mu kažem, jebote pa naduvao sam se nafte koliko smrdi oko auta kad stojim negdje !!
Provjerili dize sve su super, on kaže da može biti loše gorivo, ja kažem da sam tankao drugi put na drugoj pumpi. Kaže da potrošim još jedan tank i ispušem ga a da nebi još mjenjao ventil/solenoid na pumpi da ne bacim 1200 kuna bezveze, jer mu se čini da nije to, a i da sad nebi još pumpu raskopavao da me ne baca u trošak!
El ima netko nekakvu pametnu ideju, zašto se pali na 1,9 TD 1998 godina crne boje lampica za smjesu u leru i počne štucati i tad nafta smrdi i šibne plavo/naftu?? Da napomenem motor je u super stanju, kreše na prvu,ne troši ulje ne dimi crno, ide i vuče te ponekad leti

????