Sada je: pon lip 23, 2025 11:48 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri lis 21, 2009 9:40 pm 
.
.

Pozdrav!

Ajmo ovak, polako i smireno!

Početkom godine sam bio kod Baloga (boshista) i promjenio sve dize (jedna bila zaštekala) i poštelo mi pumpu i radio super do prije mjesec dana potrošnja je bila 6-6,5 litara.
Prije mjesec dana sam se vozio tri dana na rezervi i natankam ga punog, te mi počnu na leru varirati okretaji 100-200 okretaja, što mi nije bilo normalno, jer su uvijek okretaji stabilni na njemu.
Dobro, tak ja potrošim taj tank, jer je išao normalno i mislim si da je gorivo lošije, makar ga tankam uvijek na istom OMV-u.
Natankam opet, ali pol tanka i sipnem 2 dcl. dvotaktola. Drugo jutro kresne odma kao i uvijek i odvezem se laganini do pekare i ostavim djubre da se grije ispred, izađem van, a on se trese :-)) ko moj pes kad me vidi :-) i onak troka i dimi naftu van, upaljena ona lampica za smjesu....Niš ugasim ga i upalim i sve ok odem na posao!!
E od tad mi pes, oću reći, auto na leru se stepava i na semaforima se osjeti nafta,pali se lampica za smjesu i smrdi nafta,kad se stepne na leru zna bacit plavi dim, a da ne govorim da troši ko Fap kljunaš!! Kad ga vozim ide odlično i ne dimi, ali na leru nakon minutu da.

Otišo danas do Baloga onak krvavih očiju i pita me lik dal treba mene poštelati ili auto :-)) ja mu kažem, jebote pa naduvao sam se nafte koliko smrdi oko auta kad stojim negdje !!

Provjerili dize sve su super, on kaže da može biti loše gorivo, ja kažem da sam tankao drugi put na drugoj pumpi. Kaže da potrošim još jedan tank i ispušem ga a da nebi još mjenjao ventil/solenoid na pumpi da ne bacim 1200 kuna bezveze, jer mu se čini da nije to, a i da sad nebi još pumpu raskopavao da me ne baca u trošak!

El ima netko nekakvu pametnu ideju, zašto se pali na 1,9 TD 1998 godina crne boje lampica za smjesu u leru i počne štucati i tad nafta smrdi i šibne plavo/naftu?? Da napomenem motor je u super stanju, kreše na prvu,ne troši ulje ne dimi crno, ide i vuče te ponekad leti :-)????

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 9:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Pretpostavljam da po "šibne naftu/plavo" misliš na plavi dim iz auspuha. No ako nafta smrdi oko auta, a recimo da ne curi na nekom od vodova, onda je jedino objašnjenje da ju u leru naleva u hektolitrima u cilindre/cilindar. To ti baš nije zdravo za motor jer nafta ispire cilindre i oni se loše podmazuju. Mogla bi biti bosch pumpa ili neka od periferija koja u leru šalje krivi signal. Ako se ovi kunu da su dize super.

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 10:00 pm 
.
.

Citat:
Pretpostavljam da po "šibne naftu/plavo" misliš na plavi dim iz auspuha. No ako nafta smrdi oko auta, a recimo da ne curi na nekom od vodova, onda je jedino objašnjenje da ju u leru naleva u hektolitrima u cilindre/cilindar. To ti baš nije zdravo za motor jer nafta ispire cilindre i oni se loše podmazuju. Mogla bi biti bosch pumpa ili neka od periferija koja u leru šalje krivi signal. Ako se ovi kunu da su dize super.

Šta to može slati krivi signal?

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 10:46 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Pun ti je rzervoar od goriva sranja :wink: Ko zna kaj je neko prijew tebe sipal u njega.Za probu probaj izvuči plovak iz rezervoara pa da vidiš jel ima puno taloga na njemu.Ako ima znaš kaj te čeka :D Skidanje i pranje.On u vožnji ide i ne zajebava vjerojatno zato kaj je dotok te "nafte" veliki pa jednostavno anulira probleme sa nekvalitetnim ili ti ga zmazanim gorivom.Kod rada na leru je druga priča jel taj motor troši oko 0,6 litara nafte na sat rada,pa ga odmah sjebe i najmanje sranje.

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 10:59 pm 
.
.

Citat:
Pun ti je rzervoar od goriva sranja :wink: Ko zna kaj je neko prijew tebe sipal u njega.Za probu probaj izvuči plovak iz rezervoara pa da vidiš jel ima puno taloga na njemu.Ako ima znaš kaj te čeka :D Skidanje i pranje.On u vožnji ide i ne zajebava vjerojatno zato kaj je dotok te "nafte" veliki pa jednostavno anulira probleme sa nekvalitetnim ili ti ga zmazanim gorivom.Kod rada na leru je druga priča jel taj motor troši oko 0,6 litara nafte na sat rada,pa ga odmah sjebe i najmanje sranje.
Hebote niš te ne kužim!!! Pa šta to može biti uzrok potrošnji i smradu nafte??
Kužim da stepavanju može biti uzrok zmazanoća i sl., ali da više troši i u leru se osjeti nafta,neznam........ Prije par dana sam promjenio filter goriva kojeg sam mijenjao prije 16 000 km i bio je ko nov!

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 11:01 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Pitanje jel to smrdi nafta ili neki drugi klinac :wink: Možda ti je neko nasipal malo šečera :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 11:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Citat:
Pozdrav!

El ima netko nekakvu pametnu ideju, zašto se pali na 1,9 TD 1998 godina crne boje lampica za smjesu
Možda zato kaj je crne boje?! :lol:

Bok Peđo,eto barem da i ti nekaj napišeš,već sam si mislil da si kupil bolji auto od mene :lol: :lol:

Šalu na stranu,ali se i meni događalo svojevremeno da mi varira ler gas i to za 50-100 rpm,neovisno dali je hladan ili topao.Nakraju sam skužil da je do goriva.

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 11:23 pm 
.
.

Citat:
Pitanje jel to smrdi nafta ili neki drugi klinac :wink: Možda ti je neko nasipal malo šečera :D
Nanad! nafta,smrad i plavi dim kod stepavanja,potrošnja................aj molim te pomozi, jer sam u kurcu i imam i drugih problema, a auto mi je sad najpotrebniji :-( zajebanciju ćemo uz pivu! :)

Vrh

PostPostano: sri lis 21, 2009 11:28 pm 
.
.

Citat:
Citat:
Pozdrav!

El ima netko nekakvu pametnu ideju, zašto se pali na 1,9 TD 1998 godina crne boje lampica za smjesu
Možda zato kaj je crne boje?! :lol:

Bok Peđo,eto barem da i ti nekaj napišeš,već sam si mislil da si kupil bolji auto od mene :lol: :lol:

Šalu na stranu,ali se i meni događalo svojevremeno da mi varira ler gas i to za 50-100 rpm,neovisno dali je hladan ili topao.Nakraju sam skužil da je do goriva.
Nenek mislil sam piknuti V 70, ali to bu pričekalo, čekam dijete pa mi je sad i ovaj spejsšhutle :-) Hebote nikak mi se neisplati prodati ovaj auto, niš ne vrijedi, uložio sam puno i nisam škrtario na njemu i u biti autić je u super stanju,bolji mi ni netreba, ali sad me hebe ovaj drek :-(

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: