Sada je: ned kol 03, 2025 12:18 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 108 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 4 5 6 7 8 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet ruj 17, 2009 12:40 pm 
Veteran
Veteran

[quote="tcode"]Ja svoj skupi audio uređaj prodajem baš iz razloga što mi previše muzike dopire iz motornog prostora i ispušnog sustava, pa mi ovaj ugrađen u autu i nema previše smilsa :lol:.

Nemojmo brkati glasnoću i kvalitetu zvuka! :lol:

Vrh

PostPostano: čet ruj 17, 2009 12:42 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
i dobro T5 brunda po tome na visokim obrtajima sto ja mogu suprotno tvrdit onak iz prve ruke al nema veze jer je to skroz prihvatljivo s obzirom koliko se vremena provodi na Hi RPM.
cinjenica je da T4 brunda cijelo vrijme tj. od lera pa do visokih obrtaja,i to to ti mogu iz prve ruke potvrdit jer su se cak vibracije prenosile u kabinu a na leru ti necu ni spominjat. :? (ph2 T4- problem je djelomicno rijesen modifikacijom gornjeg nosaca motora i vibracije u kabinu se skoro ne primjete :dance: )
uglavnom T5 radi puno ugladjenije od T4 motora i to ce ti potvrdit svako tko ima petaka..
Na sreću to govori i fizika, pa se oko toga ne moramo natezati.. :)

Vrh

PostPostano: čet ruj 17, 2009 4:13 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
Citat:
Citat:
Citat:
Dečaci, skupo vi tu "mirnoću" u radu petaka plaćate, prizali vi to ili ne :lol:.

istina ,moj T5 isto trosi kao i onaj T4 (isto konja) a cudno je sto je tezi jos za 200kila i ima 1 cil vise :shock: :shock:
morao bi do servisa sigurno nesto nije uredu sa motorom :!: :!:
Da, mora da je tvoj auto fenomen, vjerojatno je sklapan nekom do sada neviđenom tehnologijom gdje su gubici prilikom pretvorbe toplinske u mehaničku energiju drastično smanjeni. Još malo pa ćeš nas ići uvjeravati i da perpetuum mobile doista postoji.

http://www.mynrma.com.au/cps/rde/xchg/m ... 1000km.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

"On the road
Fuel efficiency
The test car used 8-9 litres/100 km on the highway, and 13-14 litres/100 km in town, which is quite good for a turbo-charged engine delivering nearly 200 kW."

T4 troši 11l u gradu, a nakon što je bio čipnut, i mrvicu manje.

P.S. 250KS nisi nikada imao u T4 ;).
neznam ja jel ti guraš svoj auto po gradu ili šta :lol: , samo znam da je moj T4 dok je bio serijski relacije graz-zagreb i nazad trošio oko 11,5 litara dobre voznje, a nakon chipanja je uredno prašio 13-13,5 :!: dakle isto kao i T5 u seriji :!: :!: :!: :!:
zlayin je ful serijski i troši moje vožnje 11,5 do 12 litara, dali mu je sjeban neznam ali znam da auto ide ko raketa.

i da točno je da moj te4 nije imao 250ks nego 8ks manje al je svejedno po gradu trošio 13-14 litara minimalno:!:

zadnji godišnji sam napravio 2200km sa T5 i potrošio 250 litara ,od toga je autoputa 1500km a autoputom obično vozim oko 180kmh ,neznam kak je to tebi al meni to nije puno, i sa starim T4 bi isto goriva potrošio..
e sad kakvom je on tehnologijom razvijen taj T5 neznam al znam da troši isto kao i stari načipani T4. :whistle: :whistle:

Vrh

PostPostano: čet ruj 17, 2009 10:33 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 960 aka Plavi Grom
Nebi se štel mešati u vaše performanse i potrošnju al moj 2.0 petak 850 karavan +LPG ni nikad došel
ispod 13lit./100km
A što se tiče samih petaka,zvukič mi je nenadhebiv :lol: :lol:
Miran motor(ovisi kak koji) ja sam delal polugeneralku
A sami petak ko petak uuuffff to mora da je ljubav,same ga deni ja bum kermanila :lol: :lol: :lol:

Ja se nedam od njih i baš me briga,jedino razmišljam o 6+ da grimu napravim konkurenciju :lol: :lol:

940 2.0 Turbać
960 3.0 Šalta sam :-))
Martiauto2017 j.d.o.o
Automehanika-Autoplin

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 12:17 am 
Veteran
Veteran

tu Jopis: Vidi, nećemo se sad tu vrijeđat. Osim toga, čini mi se da je normalno da su ti svi novi auti krševi, kad se susrećeš samo sa pokvarenim automobilima. Ako je Mercedes pao na polju kvalitete, a je, ne znači da su svi ostali proivođači upali u istu zamku ubrzanog razvoja novih modela, sa konstantnim povećanjem broja sastavnih dijelova, koje dostavljaju nedovojno provjereni dobavljači. Po meni je S80 ispao vrlo solidan automobil. S60 možda ne baš tako, ali S80 svakako. Honda Accord, na primjer, isto mi se čini vrlo ne problematičan auto. BMW-ovi modeli također. Kažeš na S350 slabo rade podizači prozora? A koliko su puta ti podizači podigli ta stakla u zadnjih 650tkm? Da imaš pravo, na seriji 115, 123 i 124 su se električni podizači prozora puno manje kvarili.

tu KIKIR6: Je, D5 je u leru stvarno miran, pogotovo dobro propuhan i zagrijan. Mene je dečko koji vozi S80 2.4T, dok je moj D5 radio u leru, pitao jel to benzinac.

I moram reći, da me ovaj S80 T6, stvarno iznenadio uglađenošću. Iako vjerujem da je Vjeranov davno okrenio 300 tkm, kad sam ga gledao prije godinu dana, dojam na mene je ostavio njegov rad u leru. Gledaš motor, potpuno otkriven, bez plastične čahure, i sam vidiš remenice da se okreću, motor gotovo da i ne čuješ.

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 12:44 am 
.
.

Vozi: S40
Citat:
Citat:
Evo ima Slaven oba pa nek proba, jedino neznam dal bu priznal da mu stari ima bolji auto :lol:
slaven: naravno priznam da japa ima bolju pilu :( al moj mali sportaš je za mene ok..

s40 vrlo dobar :D
s60 odličan, milina.......... :dance: :D

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 6:00 am 
..
..

@Vili - ako sam tebe ili nekog uvrijedio, oprosti, to mi nije cilj... Žao mi je ali ja imam takvo mišljenje i to se neće promijeniti, jer to su činjenice koje priznaju i sami proizvođači automobila, da je bitno samo štancanje i zarada, a kvaliteta je po strani... Kažeš čini ti se da je Accordica neproblematičan automobil; hm; a šta da ti kažem da jedan poznanik/moja stranka ima dizelku, napravio je već 220.000km za 4 godine uz nemalo problema, nisu to sad neki veliki problemi, ali konstantno neke sitnice, a za čovjeka koji je u autu non stop, to je previše problema s nečim u što je uložio teško zarađen novac. Dok npr susjedi imaju type S-a, kupili 2006. novog i bez brige su, samo redovno održavanje, osim što se stalno bune da im puno troši, a imaju 2 sina u ranim 20ima :lol: Ne znam jel ti ono cinizam za s350, ali na tom autu ne radi ništa, a nije promijenio 20 vlasnika, nego je sad kod 2.; a imao je frend od starog i s500, slična priča; a btw, da na 123 su radili bez po muke, a prvi susjed od ujaka, stranka od mog starog isto, imao je sve na struju u svojoj 123, pa niti el. šiber niti el. podizači nisu nikad zakazali, a auto je 240d iz 80. i prodan je sa oko 700.000km lani... Što se tiče bmw-a neću ništ govorit, napomenuo sam već dovoljno puta da sam bmw bolesnik; imao sam ih 5-6 i nikad ni sa jednim problema, susjed je imao novog 320d, stranka 320cd, sad 530xd; bratić ima 318i e46, stari je nekad vozio samo bmw-e (to valjda s godinama ide, pa ih sad više ne voli :mrgreen: ); ja ih volim još od prvog kojeg sam imao, dobru staru kockicu 318i; ali nisu ni oni bezgrešni, kao i svaka marka imaju svojih propusta, ali koliko ja mogu primjetiti sa mog aspekta promatranja, imaju dosta manje propusta i nedostataka nego velika većina drugih marki u zadnjih 10ak godina, pogotovo ako je u igri njihov redni 6ak :D

Opet sam zaglibio u off, ali eto da ne budem skroz, a kad smo se već dotakli, merca, i 123ke, imali smo i 240d 4cyl i 300d 5cyl, a zatim 124 300d 6cyl; 240d je tromi tenk, 300d petak je avion za njega, ali je bio dosta skuplji za održavanje, i potrošnja mu je bila non stop oko 10-11L, dok je 240 trošio oko 7L. Tek je 300d 6cyl mogao sloviti za dobar motor, trošio je litru-dvije manje nego petak, bolje je išao i bio prilično uglađeniji u radu. Znam da je to stara garda motora ali i kod njih su razlike bile ogromne u odnosu na broj cilindara...

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 8:59 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Iz iskustva nekolicine mojih poznanika priča je nešto drugačija, i za bmw i za mercedes. Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 9:58 am 
..
..

Citat:
Iz iskustva nekolicine mojih poznanika priča je nešto drugačija, i za bmw i za mercedes. Zanimljivo.
U svakom žitu ima kukolja :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 10:16 am 
član VKH
član VKH

Kako i sam topic govori, a ti tražiš da te se uvjeri zašto bi 5cil bio bolji od 4cil i ideš kupovati zašto bi se odlučio za 5 cil, a ne za 4, evo jedne obične konstatacije,

Volvo nema model dizla sa 4 cil više od koliko, cca 130 ps, dok model sa 5cil ima i do 185ps, a ima i naturpijanih D5 na 225 ps, dakle kad bi kod kupnje dizela bila presudna snaga, svatko bi se okrenuo ka d5, da to pak nije upitno, tj. da se gleda ekonomičnost i potrošnja, svi bi gledali modele sa 4cil dizel motorom. :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 11:32 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ali zato ima npr. BMW iz dizel 2l 4 cil motora 160KS ili čak više (ne pratim ga previše u posl. vrijeme), dakle može se.

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 12:00 pm 
..
..

Citat:
Ali zato ima npr. BMW iz dizel 2l 4 cil motora 160KS ili čak više (ne pratim ga previše u posl. vrijeme), dakle može se.
177KS=320d 8) naravno 4cyl motor

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 12:16 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Eto, upravo o tome ja pričam ;).

Btw. u vrijeme kada sam imao bimmera 320d, motor je bio u 150KS izvedbi, radio je tiho i uglađeno, masu puta mi je ekipa koja je sjela u auto znala provalit da je benzinac :D. A "samo" 4 cilindra :doh:.

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 12:22 pm 
član VKH
član VKH

Ma sve 5, i mb c220cdi ili e ima 170/177 ps, avensis 170 ps, mazda 180 ps .. ima toga sa 4cil , no kaj se ne odnosi ovdje samo na Volvo ili općenito 4 Vs 5 cil ?

Vrh

PostPostano: pet ruj 18, 2009 12:23 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Kaj se tiče uglađenosti rada motora mislim da se tu niko nemože mjeriti s volvom :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 108 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 4 5 6 7 8 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: