@Vili - ako sam tebe ili nekog uvrijedio, oprosti, to mi nije cilj... Žao mi je ali ja imam takvo mišljenje i to se neće promijeniti, jer to su činjenice koje priznaju i sami proizvođači automobila, da je bitno samo štancanje i zarada, a kvaliteta je po strani... Kažeš čini ti se da je Accordica neproblematičan automobil; hm; a šta da ti kažem da jedan poznanik/moja stranka ima dizelku, napravio je već 220.000km za 4 godine uz nemalo problema, nisu to sad neki veliki problemi, ali konstantno neke sitnice, a za čovjeka koji je u autu non stop, to je previše problema s nečim u što je uložio teško zarađen novac. Dok npr susjedi imaju type S-a, kupili 2006. novog i bez brige su, samo redovno održavanje, osim što se stalno bune da im puno troši, a imaju 2 sina u ranim 20ima

Ne znam jel ti ono cinizam za s350, ali na tom autu ne radi ništa, a nije promijenio 20 vlasnika, nego je sad kod 2.; a imao je frend od starog i s500, slična priča; a btw, da na 123 su radili bez po muke, a prvi susjed od ujaka, stranka od mog starog isto, imao je sve na struju u svojoj 123, pa niti el. šiber niti el. podizači nisu nikad zakazali, a auto je 240d iz 80. i prodan je sa oko 700.000km lani... Što se tiče bmw-a neću ništ govorit, napomenuo sam već dovoljno puta da sam bmw bolesnik; imao sam ih 5-6 i nikad ni sa jednim problema, susjed je imao novog 320d, stranka 320cd, sad 530xd; bratić ima 318i e46, stari je nekad vozio samo bmw-e (to valjda s godinama ide, pa ih sad više ne voli

); ja ih volim još od prvog kojeg sam imao, dobru staru kockicu 318i; ali nisu ni oni bezgrešni, kao i svaka marka imaju svojih propusta, ali koliko ja mogu primjetiti sa mog aspekta promatranja, imaju dosta manje propusta i nedostataka nego velika većina drugih marki u zadnjih 10ak godina, pogotovo ako je u igri njihov redni 6ak
Opet sam zaglibio u off, ali eto da ne budem skroz, a kad smo se već dotakli, merca, i 123ke, imali smo i 240d 4cyl i 300d 5cyl, a zatim 124 300d 6cyl; 240d je tromi tenk, 300d petak je avion za njega, ali je bio dosta skuplji za održavanje, i potrošnja mu je bila non stop oko 10-11L, dok je 240 trošio oko 7L. Tek je 300d 6cyl mogao sloviti za dobar motor, trošio je litru-dvije manje nego petak, bolje je išao i bio prilično uglađeniji u radu. Znam da je to stara garda motora ali i kod njih su razlike bile ogromne u odnosu na broj cilindara...