@grim - pobit ću ti ja tezu - gledaj svjetski prosjek a ne nas sirotinje

Dakle prosjek je znatno veći jer su sada auti kompaktne klase većinom nekakvi 1.4TSI i sl. puhalice sa dosta preko 100ks. Dakle kad uzmeš da je velika većina ajmoreć gradskih auta sa min 100ks (uzmi da je to neka norma sad za normalni 1.4 motor koji je sad nekakav prosjek kompakt klase), a limuzinama je prosjek ohoho preko 200ks, dođeš do malo većih brojeva od 150ks i 1300kg... Pogotovo zadnjih par godina kad su svi auti postali preteški, zakur...
A ovaj c/p o prednjem pogonu, mani se ćorava posla, pusti net, net šoferi su il na mirogoju il na playstationu... Dobroćudno podupravljanje

, dobar vic samo... Ja sam izletio sa ceste sa astrom 2.0 16v sport jer me prestigao zadnji kraj... Moja brzina je bila 60km/h, cesta u okolici šibenika, sat poslije kiše... Ma koje podupravljanje, ja sam imao preupravljanje kao da sam vozio mantu v6, a vozio sam se po ograničenju... Da sam imao zadnji pogon još bi mogao korigirat nešto gasom a ovako se u pol sekunde auto oteo u stranu i reko byebye. Sreća što je uz cestu bilo prazno sve, pa sam uz malo igranja volanom odletio na neku ledinu u zadnjim krajem i nisam u ništa udario.
S40 bi zadržao da sam si mogao rješit financ. probleme drukčije jer volim volvo, sviđa mi se s40, nisam imao nikakvih problema s njim, zadovoljan sam bio i to je trebao biti auto za vozit se s njim par godina dok ne skupim novaca za otkupit bmw 528i od frenda. Ali pošto se situacija odigrala tako da sam se ja preselio i sređivao kuću, banka ne da kredit, a i frend je prodao auto u međuvremenu jer mu je uletio povoljno novi 545i, onda je sad nažalost tako kako je...