Sada je: sub kol 02, 2025 2:58 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 47 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto ruj 30, 2008 8:45 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
OT-- Tošea je ubila prikolica koja po mojim tvrdnjama nije imala propisne branike te je auto podletio pod nju i u tom slučaju ga nebi spasilo ni da je cijeli auto Air bag.

A to kaj se nisu otvorili na Tuaregu :roll: jebi ga imaju para za zvijezdice

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto ruj 30, 2008 9:26 pm 
.
.

Jebo ga, avto je bio predivan!!! :cry: :cry:

- Jastuci ti se niso odprli zato, jer senzor između ziceva mjeri ubrzanja. U slučaju udara kakav je bio tvoj, tamo(usred ziceva) nije dosta pospeška, samo je rotacija i zato se nisu otvorili. Nisu ni trebali. Mislim da je senzor za SIPSbag i u sjedalu uz vrata, i otvara se ako se desi deformacija (vrata ulaze u sjedalo).

- Ako nečeš ič u popravilo avta te budeš prodajao po djelovima il tako nešto, spomeni jer još uvjek imaš puno takih, koji bi meni dobrodošli. :wink:

Sretno!!

Vrh

Naslov: Re: Prometna
PostPostano: uto tra 28, 2009 11:36 am 
..
..

Vozi: S60 1.6 DRIVe
Evo mali update.
Auto još uvijek nije do kraja sređeni, mislim vozim se s njim ali se još
čekaju neki dijelovi: akumulator, zatezači pojasa, plastika od retrovizora, tapicirung od
gepeka, treba podesiti far malo više i još neke sitnice...
Ali uglavnom popravak već traje 6 mjeseci :!: :!:
Svaka narudžba dijelova traje po mjesec i više dana. I baš tak svaki put,
od 3 narudžbi dijelova.

Biškup Biškup :clap: :pray: :think:

Vrh

PostPostano: uto tra 28, 2009 12:31 pm 
Veteran
Veteran

:o Ma nije mi jasno zašto to toliko traje oko naruđbe dijelova...stvarno...imam čisto drukčija iskustva, felge max 9 dana, svijetla 5 dana, komandni el. podizač stakla 4 dana, električni uložak za kontakt bravu 5 dana...sve je naručeno preko VOLVO dilera CVB-a...pa evo posljenje što sam dobio iz UK-a amp,dbx i c. speaker i to od volvo demolition company 4 radna dana...Ni sam neznam šta da ti rečem...A zašto su naruđbe išle obročno u 3 puta... :shifty:

Vrh

PostPostano: uto tra 28, 2009 1:13 pm 
..
..

Bilo je 3 narudžbi jer se nije mogao napraviti popis dok se auto ne rasturi i vidi točno
kaj sve treba naručiti.
Poanta svega je da osiguranje plaća (kasko) a ne ja pa se čekalo na isplatu.
Ali to nebi trebao biti moj problem.

Vrh

PostPostano: pon svi 04, 2009 5:31 pm 
.
.

Citat:
Bilo je 3 narudžbi jer se nije mogao napraviti popis dok se auto ne rasturi i vidi točno
kaj sve treba naručiti.
Poanta svega je da osiguranje plaća (kasko) a ne ja pa se čekalo na isplatu.
Ali to nebi trebao biti moj problem.
Ko kaže da se nije mogao napraviti popis odjednom? Zašto postoje fabrički katalozi i definisane procedure za popravke pojedinih sklopova? Mislim da to nije u redu. Popis je morao biti sastavni deo procene šete, i ti kao oštećena strana imaš pravo da tražiš takvu ekspertizu, crno na belo, i nisi smeo biti zadovoljan sve dok nisi siguran da procenu te vrste radi neko ko stvarno zna to da radi. Meni se čini da u ovom slučaju to i nije baš tako bilo, nego da to radi neko ko pre svega štiti osiguravajuće društvo... od viška ne boli glava (tebe) nego osiguranje, koje ionako ima previše para, svugde su isti @$#*!!... U pravu su bili oni koji su pominjali advokata, mada su i oni (advokati) posebna baxda, čast izuzecima.

Drugo, nijedan deo tu nije smeo biti ugradjen koji nije stigao sa nalepnicom Volvo. Ili se popravlja ili se ne popravlja. Garantujem da se inicijalni spisak delova mogao napraviti za par sati, plus jedno prepodne za formiranje detaljnog spiska sve do poslednje šajbne uz online Volvo katalog koji bi trebao biti dostupan svakom ozbiljnijem servisu, naravno i to treba platiti. Pa čemu služe računari?

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 9:43 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:

Ko kaže da se nije mogao napraviti popis odjednom? Zašto postoje fabrički katalozi i definisane procedure za popravke pojedinih sklopova? Mislim da to nije u redu. Popis je morao biti sastavni deo procene šete, i ti kao oštećena strana imaš pravo da tražiš takvu ekspertizu, crno na belo, i nisi smeo biti zadovoljan sve dok nisi siguran da procenu te vrste radi neko ko stvarno zna to da radi. Meni se čini da u ovom slučaju to i nije baš tako bilo, nego da to radi neko ko pre svega štiti osiguravajuće društvo... od viška ne boli glava (tebe) nego osiguranje, koje ionako ima previše para, svugde su isti @$#*!!... U pravu su bili oni koji su pominjali advokata, mada su i oni (advokati) posebna baxda, čast izuzecima.

Drugo, nijedan deo tu nije smeo biti ugradjen koji nije stigao sa nalepnicom Volvo. Ili se popravlja ili se ne popravlja. Garantujem da se inicijalni spisak delova mogao napraviti za par sati, plus jedno prepodne za formiranje detaljnog spiska sve do poslednje šajbne uz online Volvo katalog koji bi trebao biti dostupan svakom ozbiljnijem servisu, naravno i to treba platiti. Pa čemu služe računari?
Hehe, tebe je razmazio život u pravno uređenoj zemlji, mi smo još uvjek tu, mada viču da ćemo u europu još uvjek smo lancima zavezani za balkan.

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 10:13 am 
.
.

stoji, mada nije ni ovde ništa bolje u sličnim situacijama, moraš imati 6 očiju, sa svih strana te hoće preveslati, posebno osiguranja i advokati... i to sve sa osmehom na licu...

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 11:49 am 
Veteran
Veteran

Citat:
stoji, mada nije ni ovde ništa bolje u sličnim situacijama, moraš imati 6 očiju, sa svih strana te hoće preveslati, posebno osiguranja i advokati... i to sve sa osmehom na licu...
bar dobiješ osmjeh, ovi tu rade to isto ali uz to reže ko psi :lol:

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 2:44 pm 
..
..

Tu se radi o ovlaštenom servisu i to AK Biškup. Zašto je to bilo naručivano 3 puta (ova zadnja pošiljka još uvijek nije stigla :o ) i zašto to sve skupa traje 6 mjeseci.. Ja stvarno neznam. Ali ponestaje mi živaca za sve to.
Vidim dosta ljudi hvali Biškupa, jel ima ko kakvih sviježih iskustva s naručivanjem dijelova kod njih?
Jednostavno ne mogu vjerovati da sam baš 3 puta naletio na problematične narudžbe. Da napomenem da je leasing kuća podmirila račun u cjelosti pred tjedan/dva.

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 4:27 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Tu se radi o ovlaštenom servisu i to AK Biškup. Zašto je to bilo naručivano 3 puta (ova zadnja pošiljka još uvijek nije stigla :o ) i zašto to sve skupa traje 6 mjeseci.. Ja stvarno neznam. Ali ponestaje mi živaca za sve to.
Vidim dosta ljudi hvali Biškupa, jel ima ko kakvih sviježih iskustva s naručivanjem dijelova kod njih?
Jednostavno ne mogu vjerovati da sam baš 3 puta naletio na problematične narudžbe. Da napomenem da je leasing kuća podmirila račun u cjelosti pred tjedan/dva.

Ja sam prije mjesec dana naručio šalice za prednje amortizere kod Biškupa, u ponedjeljak ovaj tjedan sam zvao da vidim dali su došle, no nisu. Otkazao sam narudžbu i naručio kod Baotića. Tamo su došle za tri dana. To je što se tiče mojeg iskustva sa Biškupom. No ljubaznost i prijaznost su za svaku pohvalu. :)

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 4:37 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Ja sam prije mjesec dana naručio šalice za prednje amortizere kod Biškupa, u ponedjeljak ovaj tjedan sam zvao da vidim dali su došle, no nisu. Otkazao sam narudžbu i naručio kod Baotića. Tamo su došle za tri dana. To je što se tiče mojeg iskustva sa Biškupom. No ljubaznost i prijaznost su za svaku pohvalu. :)
ček malo...prije mjesec dana si naručio kod biškupa. Ovaj tjedan u ponedeljak (jučer jel) si zvao i nisu došle. Otkazao si narudžbu kod biškupa. Naručio kod baotića. Došle su za tri dana. Jel to nije sutra :?:

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 4:44 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Citat:

ček malo...prije mjesec dana si naručio kod biškupa. Ovaj tjedan u ponedeljak (jučer jel) si zvao i nisu došle. Otkazao si narudžbu kod biškupa. Naručio kod baotića. Došle su za tri dana. Jel to nije sutra :?:
Pardon prošli tjedan u ponedjeljak sam zvao :oops: , došle su za tri dana. Ovaj ponedjeljak sam zvao Baotića radi dogovora oko termina zamjene dijelova. Ma stopili mi se dani ,imao sam veoma odmarajući produženi vikend :)

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 6:17 pm 

Citat:
Ja sam narucio kod Biskupa plasticni "sraf" koji drzi rezervnu gumu (na njega se nasrafi dizalica i ostali alat) jos u 12. mjesecu. Onda sam zvao u prvom mjesecu i nije doslo. Onda sam bio na servisu u 3. mjesecu i opet nije bilo, ali da ce naruciti i nazvati me. Nisu me jos zvali :-), a rezervnu gumu i alat sam ucvrstio sa par rola papirnatog rucnika. Ako ima netko na grupi ko ima ugradjen plin umjesto rezervne gume i taj mu sraf ne treba ..... :-) (mislim da je isti sraf za s60, s80 i v70) Ako ne, meni je dobro i ovako.
Zivo me zanima da li su dijelovi za Volvo jeftiniji u Italiji (tipa filter goriva i klime) jer nije mi neki problem ponekad otici malo u Trst i usput kupiti neke djelove. Probat cu im poslati mail pa cu vidjeti.
I prema meni su bili jako ljubazni u Biskupu i sve mi uvijek rijesili i objasnili. Mozda imaju samo problem sa narucivanjem i pracenjem narudzbi (koliko sam skuzio sve si zapisu u neku biljeznicu). Zivo me zanima da li bi servisi bili zainteresirani za neki software koji bi vodio racuna o svim musterijama, njihovim vozilima, narucenim dijelovima tako da uvijek mogu jednostavno svih kontaktirati i brinuti o svemu uz minimalan trud. Cak bi software mogao pratiti svima prosjecnu kilometrazu pa slati sms-ove ljudima kad bi prema procjeni trebali servisirati auto, podsjecati na registraciju i slicne marketinske fore.

Vrh

PostPostano: uto svi 05, 2009 8:00 pm 

Neznam konkretno za Biškupića, ali većina naših manjih i srednjih servisera ostvaruje extra zaradu kod uvoza dijelova, na transportu. Skupljaju narudžbe dok ne skupe za paletu, koja onda tzv. zbirnjakom doputuje za sitnu lovu. Na taj način smanje i carinsku osnovicu (cijena prijevoza ako roba nije fco kupac ide u carinsku osnovicu), a time smanje i PDV. Problem broj dva je to da im principali u pravilu daju neki poček, pa kad ne plate na vrijeme, ovaj im obustavi isporuku. Pa kad sve to plaća osiguranje koje za svaki šeraf radi naknadni izvid štete, nije ni čudo da traje koliko traje, iako mislim da u konkretnom slučaju su prekrdašili barem za duplo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 47 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: