Sada je: čet lip 19, 2025 11:57 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon sij 19, 2009 3:34 pm 

Veselje sa novim (rabljenim) s80 je lijepo, lagano se vozim zavaljen u koznu grijanu foteljicu, svira muzika, a cijelo veselje djelomicno kvari poruka na displayu: gluchlampe i jos neka psovka na njemackom. I pogledam ja malo svjetla na autu i vidim kako kratko svjetlo ne radi. Nikada to nisam dozivljavao kao neko preveliko zlo, malo se sprljaju ruke i opla zarulja se zamijeni (cak sam uvijek mijenjajo par jer sam siroke ruke, a druga je redovito vrisnula vrlo skoro nakon prve pa da se ne prljam dva puta). Sada je medjutim situacija neznatno drugacija:
1. xenon lampe nema za kupiti na benziskoj, a u manualu ne pise kako se mijenja xenon
2. izgleda da se xenon lampadina mijenja u servisu sto je dobro jer se ovaki niti jednom necu prljati
3. cijena jedne zarulje je 800kn kod Biskupa (sto je manje dobro, ali navodno traju 3000 sati, i prema prosjecnoj brzini i trenutnoj kilometrazi auta ispada da nikad nisu ni mijenjane)
4. cijena zarulje Philips odgovarajuceg tipa je 400kn

E sad... Da li da kupim Philips i platim montazu (2*400kn + ruke) ili da dam u Biskupu da sve rijese (2*800kn)?

Zadnja izmjena: peterpater, dana/u pon sij 19, 2009 3:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

PostPostano: pon sij 19, 2009 3:38 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 740 GL ,1989......S90 3.0 24v
A kakve žarulje u servisu stavljaju kad je 50% veća cijena :?:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: pon sij 19, 2009 3:40 pm 
Veteran
Veteran

Mislim da se orginal u Volvo ugrađuje Osramove lampe, xenarc D2R, far bez leće, po meni bi trebao promijenit obadvije jer sumnjam da će isto svijetlit nova i stara lampa, moguća je mala razlika u boji.

Vrh

PostPostano: pon sij 19, 2009 3:42 pm 

Citat:
A kakve žarulje u servisu stavljaju kad je 50% veća cijena :?:
Hmmm. Nije 50% veca cijena nego 100% veca cijena :-). Mozda se da umanjiti za clanstvo u vkh-u, ali jos uvijek je to pitanje. Toni mi je rekao da mozda ova dulje traje. Mada ja ne vjerujem da volvo proizvodi zarulje :-)

Vrh

PostPostano: pon sij 19, 2009 3:47 pm 

Mali update i isprika... cini se da je u molydonu jedna lampa isto oko 800kn, ja sam samo u google lupio prvi link i vidio da ekipa po oglasima prodaje nove za 350, pa sam se mozda malo zanio :-)
Citat:
Veselje sa novim (rabljenim) s80 je lijepo, lagano se vozim zavaljen u koznu grijanu foteljicu, svira muzika, a cijelo veselje djelomicno kvari poruka na displayu: gluchlampe i jos neka psovka na njemackom. I pogledam ja malo svjetla na autu i vidim kako kratko svjetlo ne radi. Nikada to nisam dozivljavao kao neko preveliko zlo, malo se sprljaju ruke i opla zarulja se zamijeni (cak sam uvijek mijenjajo par jer sam siroke ruke, a druga je redovito vrisnula vrlo skoro nakon prve pa da se ne prljam dva puta). Sada je medjutim situacija neznatno drugacija:
1. xenon lampe nema za kupiti na benziskoj, a u manualu ne pise kako se mijenja xenon
2. izgleda da se xenon lampadina mijenja u servisu sto je dobro jer se ovaki niti jednom necu prljati
3. cijena jedne zarulje je 800kn kod Biskupa (sto je manje dobro, ali navodno traju 3000 sati, i prema prosjecnoj brzini i trenutnoj kilometrazi auta ispada da nikad nisu ni mijenjane)
4. cijena zarulje Philips odgovarajuceg tipa je 400kn

E sad... Da li da kupim Philips i platim montazu (2*400kn + ruke) ili da dam u Biskupu da sve rijese (2*800kn)?

Vrh

PostPostano: pon sij 19, 2009 4:18 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
xenonku obavezno orginal jer zamjenska neće ni približno dobro svijetliti.
vidio svojim očima na jednoj omegi od frenda koji je isto stavio philipsovu zamjensku.
idealno je da promjeniš obje jer xenon lampe s vremenom postaju sve plavije.

Vrh

PostPostano: čet sij 22, 2009 11:34 pm 
..
..

Vozi: S60 D5, 2002.
kupi žarulje na vukovarskoj, moj stari kupio 2 za 1000 kn, prije 3 godine, neznam kak se zove dućan ali je blizu držićeve. žarulje su osram

VOLVO swinger/sfinger

Vrh

PostPostano: čet sij 29, 2009 11:32 pm 
Veteran
Veteran

ja imam philipsa d2r 85126+ i super rade i super svijetle, to je standard d2r, dok sam kupil farove nutra su bile iste samo 85126 bez plusa, onda je jedna izgorjela, pa sam stavio jednu 85126 i 85126+ i vidla se razlika, jedna je plavkasto svijetlila a druga bijelkasto, onda sam stavil dvije plus i sve ok,kaj se tiče montaže, prvu mi je majstor kiki zamijenil i pokazal (hvala kiki) a onda pa sam ostalo sam mijenjal, ako misliš išta mijenjati OBAVEZNO sve odštekati, nemoj se igrat s tim, al vidim da si napisal da nebi to radije prčkal.. što i svačam i što je ok...
kako si reko po oglasnikima ima po 350kn

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: