Citat:
taj turbo koji ti imaš je 16T 6 LP turbo i njega da nasviraš na 250 ks što mu je limit moraš mu dušu istjerat iz njega,vjerovatno bi morao boostat 1,5 bar za tu snagu.
zato staviš 16T 7 i imaš već na 0,8 bara 250ks a na 1-1,1 bara nekih 280ks(1,5 bar cca300ks max).
280ks je apsolutni limit za tvoj motor ako ga želiš zadržati u granicama sigurnosti.
uvjek je bolje ići sa većim turbom i sa manje tlaka jer što više tlačiš to se više zrak zagrijava i zadaje teškoće ionako jadnim serijskim intercoolerima.
To je odgovor. Hvala.

Ovo sa većim turbom i manje tlaka me asocira na veći napon&manja struja=tanje žice i manje zagrijavanje istih, ima logike. U principu mi je do 260 ks sasvim dovoljno, jedino će onta to zahtijevati i samozatvarajući diferencijal. Već i sad ima problema sa prijenosom na podlogu, neki dan me na semaforu odero G4 gti samo zato jer je nježnije startao i nije vrtio u prazno kao ja (mokro i kiša). Počeo sam ga stizati u drugoj brzini ali mi je ponestalo prometne trake (suženje s dvije na jednu).
Sad još pitanje gdje ima više tehničkih infoa o dotičnim turbinama, tko ih radi i gdje ih ima za kupnju? Nešto sam našao na
http://www.mts-turbolader.at/haupt/Turb ... _Volvo.pdf ali nema nikakvih slika, infa šta na šta paše i slično.
Dječkovi dragi, dio Mitsu nomenklature "16t" odnosi se na kompresorsku stranu turbo punjača. Kako se u oba slučaja radi o identičnoj kompresorskoj strani, nema govora o razlici u temperaturi zraka na usisu. Jedina (i to mala) prednost plinskog kućita #7 je bolji flow i manji backpressure, pa će se motor laše razvrtavati na višim okretajima.