Sada je: ned lip 22, 2025 9:42 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 250 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 17 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub lip 14, 2008 12:46 am 
..
..

Vozi: S40 2.0T LSE
pozdav ljudi,

za početak, zanima me ako se na 2.0T (160 ks) može ugraditi T4 turbina naknadno, ili ikoja druga odgovarajuča, npr. mozda Garrett.

hvala!

Vrh

PostPostano: sub lip 14, 2008 12:49 am 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
pozdav ljudi,

za početak, zanima me ako se na 2.0T (160 ks) može ugraditi T4 turbina naknadno, ili ikoja druga odgovarajuča, npr. mozda Garrett.

hvala!
Može se ,, a koja to ti budu dečki iz VRT objasnili..

A ti sad ljepo u " predstavljanje novih članova" pa reci koju riječ o sebi.

LP Kiki

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 1:18 am 
..
..

ljep docek :)

eto ubrzo postajem nov ponosan vlasnik Volva S40 2.0T, 2003g, sport edition il kako vec, pa se interesiram kako malo ubrzat bebicu...

prva stanica ce mi vjerovatno bit Citius Tuning, sto se tiče čipa, daju dobre rezultate s obzirom na cijenu, a i ono što sam čuo za njih, kažu da su vrlo kvalitetni.

nadalje bi promijenio turbinu, samo mi se čini da to pita malo više $$$$....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 2:08 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Mitsu TD04HL-14T (T4 turbina) ti paše na šaraf. Za sve ostale turbo punjače je potrebno izrađivati adaptere za prihvat na granu, kao i modificirati uljne i vodene lajtunge i naravno, down pipe.

CITIUSA bih na tvome mjestu zaobišao u širokom luku.

LP

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 2:50 pm 
..
..

kolku bi otprilike snagu dobio s tom turbinom, ako je trenutna 160 ks?

preporučaš li mi neku drugu chip tuning firmu? slo npr?

hvala...!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 3:09 pm 
Veteran
Veteran

Uz neke dodatne preinake (protočniji ispušni sistem i filter zraka), sa T4 turbinom bi vjerojatno dosegnuo 250KS. Preko toga ti ne bih preporučio ići, jer postoji opasnost da ti se povinu klipnjače.

http://www.rsrmotorsport.com/hr/

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 3:15 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
u svakom slučaju ne preko 1,2 bara sa 14T turbom zbog visokog omjera kompresije a ako se na 14T odlučiš onda moraš custom tuning na dyno valjcima radit.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 3:39 pm 
..
..

UFF! ja mislio max do nekih 230 hp, to ce biti dovoljno.

jeli u RSR-u nude i usluge nadograđivanja npr. turbine i filtera zraka, ili nude samo chip tunning?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 5:26 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
i je nasigurnije oko 220-230Ks.

samo chiptuning ako nisu nešto dosad promjenili a isto tako možeš preko njih dosta tuning stvari kupit.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 5:36 pm 
..
..

Citat:
i je nasigurnije oko 220-230Ks.

samo chiptuning ako nisu nešto dosad promjenili a isto tako možeš preko njih dosta tuning stvari kupit.
a za sad samo oču malo više snage, za čip bi onda otišo do njih, a u vezi turbine ču malo proč do Repca, tu u Ri, frendu je čovjek složio makinu i pogon u Audi S3, tako da s Volvom valjda neče imat problema oko turbine.

samo da pitam, neznam jeli to normalno, na ovom se turbina pali tek na nekih 3.500 o/min?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 6:12 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

jeli u RSR-u nude i usluge nadograđivanja npr. turbine i filtera zraka, ili nude samo chip tunning?
Mislim da se Matijaž više neće zajebavat s takvim stavrima,kemijanjima i VOLVOM, kolko sam čuo radi samo plug and play i to najviš ww koncern, a ovo mjenjanje turbine i posle rađenje remapa mislim da kod nas nitko nemože kvalitetno napravit s običnim čipom, jedina varijanta da to radi kak treba je SA jedinica ili neki piggy, DASTEK pa moli boga da ti Gonzo-DASTEK mujstor ne potrga motor,a i taj piggiy radi tako tako, uglavnom skup i mukotrpan sport!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 7:56 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Kao što su ti dečki već i sugerirali, 220-230HP bi trebala biti poprilično sigurna granica, pogotovo na motoru sa malo km na grbači.
Matijaž (RSR) ti ne radi nikakvu mehaniku, tako da prije tuninga sve prethodne preinake trebaš odraditi sam ili negdje drugdje.

Za tu snagu, originalni panel filter je dovoljno zamijenti nekim protočnijim, npr K&N panelom.

Ako se odlučiš za T4 turbinu, zamjenu ti može odraditi bilo koji malo spretniji mehaničar, jer nema apsolutno
nikakve kemije, skineš staru, našarafiš novu i vozi :). Ja nisam mehaničar i treba mi cca 3-4h za cijeli posao i to sa vrlo ograničenim
prostorom u svojoj maloj garaži i relativno slabo opremljenim policama sa alatom :).

Mogu ti nabaviti originalnu, potpuno novu T4 turbinu za daleko popularniju cifru od dealera. Ako te zanimaju detalji, javi mi se na PM.

LP

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 8:24 pm 
..
..

dada, znam da moram najprije, promjenit turbo pa onda čipat, samo taj turbo mi problem kud kamo di za kolko.

mogli bi se dogovorit!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 9:23 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Ako se odlučiš za T4 turbinu, zamjenu ti može odraditi bilo koji malo spretniji mehaničar, jer nema apsolutno
nikakve kemije, skineš staru, našarafiš novu i vozi :). Ja nisam mehaničar i treba mi cca 3-4h za cijeli posao i to sa vrlo ograničenim
prostorom u svojoj maloj garaži i relativno slabo opremljenim policama sa alatom :).
Da li je takva jednostavna "bezkemijska" preinaka moguća i na 2.5T? Iskreno, niti ne znam koja je serijska turbina gore niti koja veća bi bila ok. Ona sa R-a možda? :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lip 14, 2008 9:29 pm 
Veteran
Veteran

Mislim da ti paše od R-a, gonzo će više znati o tome.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 250 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 17 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: