Sada je: sub svi 10, 2025 5:20 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 45 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 11:14 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
TRenutacno vozim 23 godine star, super ocuvan, nasljeden volvo 740 gle bez ikakve opreme, 2000 kubika, 100 konja, plin, tako da ne moze biti tromiji od njega :-)
budeš se iznenadio, itekak može bit tromiji od njega

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 11:16 am 
Veteran
Veteran

Citat:
spusti cijenu. 850 nije neka vruca roba (osim T5(R) hehehe), pa su i cijene sukladno tome...

a baš je i t5r vruća roba kod nas, da ima folcvagenov znak napred onda eventualno, ovak je vruć samo nekolicini ljudi koji znaju što valja ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 11:17 am 

Citat:
Citat:
TRenutacno vozim 23 godine star, super ocuvan, nasljeden volvo 740 gle bez ikakve opreme, 2000 kubika, 100 konja, plin, tako da ne moze biti tromiji od njega :-)
budeš se iznenadio, itekak može bit tromiji od njega
Ozbiljno? Pa kako? Volvo mi ima karburator i najjednostavniju mogucu plinsku instalaciju, na plin gubi nekih 10-ak % i mogu reci da je trom, na benzin (super 100) ide vec puno bolje. Razlika je nekih 40 konja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 11:25 am 
Veteran
Veteran

drugačija koncepcija motora, b200 ima drugačiju krivulju i ravnomjerno poteže i iz niskih okretaja, ovog trebaš malo razbudit da potegne, uz to je i automatik. Upravo to ti je bila velika prednost 80-tih, taj benzinski motor je bio najbolji u to doba, koncipiran i napravljen namjerno za komfornu i udobnu vožnju bez posezanja za mjenjačem prečesto pa sukladno tome i dosta momentno obdaren u svim režimima.
A ak ipak odlučiš kupit noviji, javi meni cijenu za ovaj koji sad imaš. Ja ti volim ta stara groblja koja niko neće ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 11:40 am 

Citat:
drugačija koncepcija motora, b200 ima drugačiju krivulju i ravnomjerno poteže i iz niskih okretaja, ovog trebaš malo razbudit da potegne, uz to je i automatik. Upravo to ti je bila velika prednost 80-tih, taj benzinski motor je bio najbolji u to doba, koncipiran i napravljen namjerno za komfornu i udobnu vožnju bez posezanja za mjenjačem prečesto pa sukladno tome i dosta momentno obdaren u svim režimima.
A ak ipak odlučiš kupit noviji, javi meni cijenu za ovaj koji sad imaš. Ja ti volim ta stara groblja koja niko neće ;)
Pa daleko je jos od groblja, redovno odrzavan, orginal dijelovi i nikad nije stao, 250 000km. Garaziram i prvi vlasnik :-). Ne planiram ga prodat jer ne vrijedi puno a znam da sve stima.

Sto se tice odrzavanja ovog 850, je moguce preko ovog foruma doc do nekih dijelova, ako budu trebali ili je raritetni primjerak? da li taj 850, pogotovo ovaj motor 2.5 ima jos neku manu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 12:34 pm 
Veteran
Veteran

Citat:

Pa daleko je jos od groblja, redovno odrzavan, orginal dijelovi i nikad nije stao, 250 000km. Garaziram i prvi vlasnik :-). Ne planiram ga prodat jer ne vrijedi puno a znam da sve stima.

Sto se tice odrzavanja ovog 850, je moguce preko ovog foruma doc do nekih dijelova, ako budu trebali ili je raritetni primjerak? da li taj 850, pogotovo ovaj motor 2.5 ima jos neku manu?
Ak ti je takav 740 kak veliš onda probaj sebe odgovoriti od kupovine 850, ne treba ti. uživaj u ovome, bolji auto ćeš teško naći.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 1:01 pm 

Citat:
Citat:

Ak ti je takav 740 kak veliš onda probaj sebe odgovoriti od kupovine 850, ne treba ti. uživaj u ovome, bolji auto ćeš teško naći.
Za 5 min (sada je 12 58) imas u galeriji slika dolje 3 slike. Ne kupujem novi jer stari ne valja nego zato jer nema doslovno nista od opreme, samo plin. Nema ni abs, ni zracne, ni klimu + ostalo. I koliko je god dobar nebih se bas osjecao ugodno da s njim moram ic na neki duzi put po Europi, nije stao, ali 23 godine su 23 godine i ako negdje tako stane, slobodno bi ga mogo pustit tamo. Inace cijenim tvoje savjete i hvala na pomoci ;-)

A sad, ima li jos neki hint o volvo 850?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 1:02 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Probaj se ti ljepo dotaljigati u nedjelju na mrežnicu pa če tamo biti volvača ,pa češ sigurno dobiti probni đir pa onda odluči :wink:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 1:08 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
A jesi li razmišljao da taj 850 koji želiš kupiti odvedeš u neki od ovlaštenih servisa na jedan opći pregled prije nego ga kupiš. Vjerojatno to nebi bilo skupo a može te spasiti puno glavobolja :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 1:09 pm 

Citat:
Probaj se ti ljepo dotaljigati u nedjelju na mrežnicu pa če tamo biti volvača ,pa češ sigurno dobiti probni đir pa onda odluči :wink:
Ma nema zurbe, danas idem vidit i probat ovaj, nista me ne kosta.

Evo dole sam uploado svoje slike pa mozete bacit oko.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet svi 15, 2008 2:51 pm 
..
..

Moje mišljenje je da je precjenjen ako se obazremo na godište,a kad pogledamo opremu,to jedno drugo kompenzira.Moj prijedlog;odma pogledaj cijene rezervnih dijelova,tj. raspitaj se šta bi moglo biti sumnjivo.Pogledaj malo servisnu knjižicu,kako izgledaju pečati,datumi i to...Mislim da znaš kako je!Kad pogledam sjedala ne čini mi se istrošen,a i ove kože po vratima,ništa ne otkrivaju.Koliko se da vidjeti po slikama svi falcovi(između branika,vrata...)su jednaki i nema znakova prijašnjeg sudara.Mislim da će probna vožnja sve otkriti.Sretno 8) 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 16, 2008 9:10 am 

Bio sam vidit auto. Lijepo radi, pali odmah, sto se tice motora sve stima. Auto ima ugraden spremnik od 90 litara plina (lovato ugraden 2005.) i prolazi 600km u sutu po rijecima tog gospodina, znaci potrosnja je oko 13-14 litara plina. Izvana je dosta ocuvan ,ima sitne ogrebotine, na 2-3 mjesta udubljenje povrsine npr. vrh prsta, na kozi se vidi da je prosla dosta, nije nigdje pukla al je vec lagano izlizana, volan je drven i ocuvan kao i armatura ispred vozaca i suvozaca. Unutra radi sve osim jedne lampice, svi elektricni podizaci prozora, siber elektricni, klima...Maglenke rade, primijetio sam lagano kondenziranje vode na prednjem desnom faru (kaze covjek da je pobro lisicu, farbo haubu i prednji desni blatobran, zamijenio hladnjak i prednji branik). Felge su ko nove, alu 5 krakova, cini se orginal, ima i 4 celicne felge, sa solidnim gumama, nosace za krov...Servsina knjiga je na mjestu sa svim racunima i pecatima, doslovno se radi o knjizi a ne o knjizici, mislim da je to jer je auto bio na firmu njegovu ili tako nesto. Mehanicar koji je bio samnom (inace vlasnik volva, prije njega promijenio jos 6 volva) kaze da je auto fenomenalan, da nema rijeci, skuzio je napred to za haubu odmah, uglavnom njega su manje smetale te sitnice nego mene i stvarno je bio odusevljen sto se tice motora, osjecaja na volanu itd. Auto je kupljen u saudijskoj arabiji (jer je covjek tamo radio), od tuda malo te specificnosti po njemu (drveni volan, sve koza i motor 2.5 bez turba za koji u dragi nisu znali sta ce snjim jer nemaju taj motor bez turba u katalogu). Vozen je po Europi, to mu je valjda bio poslovni auto, sad je narucio xc tako da mu ovaj vise ne treba. Cijenu bi mozda mogo malo spustit al ne ispod nekih 5200 manje vise.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 16, 2008 9:14 am 
Veteran
Veteran

Citat:
2.5 bez turba za koji u dragi nisu znali sta ce snjim jer nemaju taj motor bez turba u katalogu
Nisu culi za 2.5 10v?! Nekak mi to ne drzi vodu. ako je ovako kako opisujes, i ispunjava tvoje zahtjeve, onda kupuj! Po tvojem opisu auto je stvaro u odlicnom stanju, a tako ocuvane 850tke su jako rijetke. 5200 je minimum, ha? Samo ti dodji sa 5000e, da vidis kak ce uzet :wink:

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 16, 2008 9:19 am 

Citat:
Citat:
2.5 bez turba za koji u dragi nisu znali sta ce snjim jer nemaju taj motor bez turba u katalogu
Nisu culi za 2.5 10v?! Nekak mi to ne drzi vodu. ako je ovako kako opisujes, i ispunjava tvoje zahtjeve, onda kupuj! Po tvojem opisu auto je stvaro u odlicnom stanju, a tako ocuvane 850tke su jako rijetke. 5200 je minimum, ha? Samo ti dodji sa 5000e, da vidis kak ce uzet :wink:
Neznam tko je tu u kakvim odnosima s ljudima iz drage, ja osobno nisam nikad tamo servisiro auto niti necu, kum ih je doslovno tamo skoro izbio jer su mu krivo prckalo po njegovom s80, ovaj volvo koji sam iso vidit takodjer je jednom vidio dragu i nikad vise, od puno ljudi sam cuo jako lose kritike. Dat cu ti svoj primjer, moja stari je kupio naseg volva tamo 1986., inace su vlasnik i on bili prijatelji, i pred 3 godine ga moj stari zove da mu da savjet za volvo taj nas, nesto oko plina, i tip mrtav hladan kaze da taj model nikad nisu prodavali, znaci 740 gle. Nakon toga vise zbog niceg nismo ni zvali.

Da, ovaj tip je reko da kad je auto odneso na servis nisu znali sta s tim motorom jer nemaju 2.5 bez turbine uopce u katalogu, ma nije prvi put da cujem da su nesposobni.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 16, 2008 9:39 am 
član VKH
član VKH

Citat:
Auto je kupljen u saudijskoj arabiji (jer je covjek tamo radio), od tuda malo te specificnosti po njemu
Evo jos jedna specificnost :-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Speed warning
The speed warning is only available for the Saudi Arabian market.
A warning signal sounds if vehicle speed exceeds 120 km/h (74 mph).
The parameter is programmed when the Saudi Arabia market code is selected.
When the speed warning is not activated 284 km/h is displayed.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Moguce da je negdje preprogramiran...

Zadnja izmjena: hal9000f, dana/u pet svi 16, 2008 10:54 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 45 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: