eto mala pomoć, kako je meni pomogla VRT ekipa,
tako sam i ja to mjenjao neki dan, sva 3 vakuma ta za koja ti pitaš, radi se o BCS boost control solenoidu koji je prišarafljen na airbox, da dodješ do njega trebaš skinuti poklopac airboxa, odspijiti MAF i inda poklopac airboxa sa onom crnom savitljivom cijevi digneš i sa nečim podložiš da ti ne smeta, na njemu imaš 3 izlaza za vakume, najspodnji vakum sa BCS-a ti ide direktno na turbo, istim kanalom kojim ide i vakum za BOV, samo ide ispod njega i ja sam se jabeno namučio dok sam taj vakum prvo odspojio sa turbine i BCS-a jer su gore bile neke zajebane šelne koje sa jedvitejade izvadio/potrgao, a sam vakum na turbo sam nekako sa nekim tankim klještima i uz pomoć špigla i bateri. svjetiljke sam jedva zataknuo na onaj pipac gde dolazi taj vakum na turbo.
to ti je slika Gonzovog turba pa ti se vidi gde je taj pipac na turbini - gore lijevo od BOV-a ti strši i na njega ti idem vakum sa najpodnjeg izlaza sa BCS- a
Srednji vakum - šlafić cca 10 cm ti ide sa BCS-a gore u pipac koji je u pvc savitljivom crijevu odmah ispod MAF senzora
loša slika ali ovaj malo lijevi šlafić ti je taj
E sad najgornji izlaz sa BCS-a ti je vakum za wastegate i jako je važan kao i onaj najspodnji koji ide drito na turbo, taj vakum ti ide istim kanalom kao i vakum za turbo i vakum od BOV-a, i ide ti na bučicu (WG) sa slike, njega je jednostavno zamjeniti kao i ovoga srednjeg.
E sad, savjet, kupi 1,5 m ili 3 m silikon šlafića za vakume, cca 100-150 kn i to sve zmjeni, imaš tamo još neki mali vakum kod WG-a ali njega nije problem zmjeniti.
I još imaš jedan vakum a to je BOV vakum koji ide sa turba (BOV) istim kanalom kao i ovaj za turbo koji ide sa najpodnjeg izlaza BCS-a, i istim kanalom kao i ovaj za WG, samo što ti taj prolazi dalje i ide prema prednjem dijelu motora kod nekog sklopa kod motorića ler gasa sa lijeve strane ako gledaš sa pravca da stojiš ispred haube, tamo su ti 2 izlaza za vakume, tj. sa desne strane usisne grane, jedan je taj koji trebaš zmeniti koji ide na BOV a drugi ti pak ide od tuda prema donjem desnom dijelu motora na posudu sa nekekvim ugljenom (EKO grupa), ta oba vakuma možeš zmjeniti jer nije teško.
Kad to sve zmeniš treblo bi biti bolje, jedino ako ti ne šteka možda opruga u WG-u pa nemaš tlaka, ili te jebe sam BCS, ili ti je možda auto u SAFE modu pa neide dobro, ne znam, moraš vidjeti jedno po jedno, ali eto, crijeva za IC si pregledao i kako kažeš vec je jedno bilo loše.
Meni je bio puknut vakum za WG i nije mi dosta punio, sada mi jače puno a odmah mi i BOV forge puno glasnije radi.
LP