Citat:
Jos jednom pozdrav od novog clana...
Pitanje za sve oni koji znaju znanje...u skoroj buducnosti(max 6mjeseci) planiram kupiti polovnog volva pa se dvoumim izmedju ta dva modela s obzirom da sam otac sina od 2,5 god koji trazi dosta prostora a u planu je jos jedno dijete kroz dogledno vrijeme tako da u obzir dolaze obje varijante zbog prostora...
uglavnom,zanima me iz prve vlasnika doticnih auta s tom motorizacijom kakva su im dosadasnja iskustva ,dobre/lose(eventualno)strane auta,udobnost,prostranost,kvarovi,cijene servisa i gdje servisirati auto te na kraju ugradnja plina
Kao vlasnik S60 i imalac dvoje klinaca smatram da taj auto nije idealan za obiteljske potrebe. Daleko od toga da je los, ali prenstvena namjena je da udobno i brzo prebaci dvoje ljudi na prednjim sjedalima par stotina km u jednom i nazad smjeru. Gepek je sam po sebi dovoljno velik, ali nije bas nesto praktican zbog malog otvora. Kolica i jos ponesto bez problema stane.
Ono sto jest problem je relativno niski krov otraga i treba malcice saviti kicmu kad se djecu utrpava u njihove sjedalice. Drugi je problem moja duzina od 195 cm koja trazi pomak sjedala (skoro) do kraja, a onda kcer od nepune tri godine nema kud sa nogama. Pa se ja onda povucem 5 cm naprijed, ali nije udobno niti njoj niti meni.
Sto se tice drugog dijela dileme (V50), auto je (iznutra) primjetno uzi, nesto kraci i (cak) nesto vislji. I neka dizajnerska rjesenja unutrasnjosti su IMHO korak nazad u odnosu na S60/V70. Gepek je litarski cak i manji, ali je puno pristupacniji i prakticniji. Isto tako, nema problema sa niskim krovom jer se on skoro niti ne spusta do straznjeg stakla. Sto se tice mjesta u duzinu na straznjim sjedalima ne znam kakva je. Ali odes u salon sa metrom, podesis sjedalo kako tebi pase u jednom i drugom autu i izmjeris duzinu.