Ventilator radi, ali upitno? Ne mogu odgonetnuti da li je do njega ili do impulsa koji treba dobiti za start,
primijetim da radi i u prvoj i u drugoj brzini sve ok, ali kad radi u mjestu, u jednom trenutku se uključi (prva brzina, temperatura radna),
iskuljuči se, sve ok, zatim uključim klimu, ventilator se ne pali odmah, pritisak u hladnjaku klime raste sve do isključivanja kompresora,
(isključi se sam, nekakav sigurnosni mod), temperatura uskoro počinje da raste a ventilator se ne pali, ili se pali ali napravi samo kratak hod, niti jedan cijeli obrtaj tako svakih 15-ak sekundi. To ne može da ohladi hladnjak i temperatura raste. Ugasim motor, na kontaktu ventilator se vrti u prvoj brzini manje više i ohladi kroz neko vrijeme, kad nema kontakt čini mi se da ne radi!
Opet bio je slučaj baš juče da kad sam ga forsirao i stanem podignem haubu vidim ventilator odradi u drugoj brzini.
Ne mogu naći pravilo, a teško mi naći drugi ventilator da provjerim je li do njega.
Takodje kad radi neko vrijeme na mjestu (radna temp) otvorim čep ekspanzione posude, antifriz krene da se podiže skroz do čepa, ne znam je li to normalno? Kad tek stanem iz vožnje otvorim čep sve ok, antifriz miruje, nema balončića itd. Ne troši antifriz i u granici je MIN-MAX
|