Sada je: sub svi 10, 2025 11:19 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 6:21 pm 
Veteran
Veteran

Grimi Zlaya je u pravu, kako si sam pročitao osobno preferiram MOBIL a i Volvo je do jučer stavljao oriđiđi MOBIL a zašto su prešli na CASTROL to ti je poznato čisto iz financijskih razloga. (jeftinija ponuda) Mada je i Castrol sasvim OK. Ma daj zajebi (oprostite uteklo mi ) neke FUxi - Liqi-rexy itd. Nije da ti solim pamet, znaš koliko motoru znači kvalitetno ulje...jedino šta se ne slažem sa Zlayom u vezi pranja motora iako sam i sam to radio al ne na VOLVIMA. A evo zašto, ne samo u HR-u nego kod servisiranja u Austriji i Njemačkoj u Volvo ovlaštenim servisima, nisu htjeli ni čut o unutrašnjem pranju motora. Normalno dobro zagrijan motor, dobro ocijedi, promjeni brtvicu čepa kartera i napuni novi filterić i pali zuuum. A evo još jedan podatak visoko kvaltetna ulja imaju več u sebi dovoljno adativa tako ne samo da podmazuju nego i ispiru motor.
Zlaya je možda u pravu ali ne nužno. Boja ulja ne ukazuje da je ulje i dobro. Zato ja bi mjenjao...a šta gubiš 100 E ili da ti ispali motor. Nemoj štedit na ulju...motor treba kvalitetno ulje a pogotovo T5, R i ostali.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 8:29 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
volvo je prešao na castrol samo zbog reklame a reklama nosi brojne prednosti a ne i samu kvalitetu,zašto jedan castrol ili jedan mobil nedaje na svojim stranicama izmjerenu viskoznost i kakvću svog ulja na + - stupnjevima itd. ako su toliko superiorna ulja.
a što se tiče pranja ili aditiva ni jedan proizvođač automobila ne preporučuje takve stvari.ZAŠTO?? pa jednostavno zato što ih nije testirao a to ne znači da je to loše za motor jer su to testirali drugi koji to prodaju,(liqui moly,ceramic power liquid itd.itd.) a to koliko ti aditivi pomažu ovisi o samoj cijeni proizvoda.
visoko kvalitetna ulja imaju KAO što ti kažeš Dražene aditive ali samo protiv pjenjenja ulja ili npr. stvaranja taloga(castrol nema) da ne nabrajam dalje ali dali imaju čestice keramike===?????na primjer, onda nemožeš reći da su motorna ulja svemoguća i da imaju sve,......
i one prazne priče da ulja mogu iće po 20-30 tisuća km ,,tu se samo nasmijem jer ulja na toliko km su izgubila sva svoja svojstva a u cijeloj toj priči je stvar ekologije i zbrinjavanja ulja.
toliko od mene i mislm da sam bio dovoljno jasan..........
:evil:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet stu 22, 2007 1:18 am 
.
.

Nebi htio pametovat ali slobodno natočite Inina ulja, nećete fulat. Imaju sve certifikate koje treba jedno takvo ulje imat.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet stu 22, 2007 10:05 am 
Veteran
Veteran

Frula to je sasvim OK.
Pa ne mogu stavit na tržište ulje koje nije u skladu sa svim današnjim standardima. Izbor ulja je osobni izbor, dubina novčanika, iskustva, savjeti svi ostali moguči razlozi...
Iz profesionalnog iskustva zna da kad su u pitanju velike količine ulja uz promjenu prizvođača i nabavu ulja je apsolutno i ČISTO financiske prirode nema tu nikakve reklame. Samo financijske uštede igraju ulogu. SAVE the money parola je i vodilja svih firmi pa i naših domačinstava. Evo i primjera moja firma je prešla sa FIAMM na SHELL isključivo iz štednje a ne zato jer je Shell kvalitetniji, nego su ugovorili povoljniju nabavnu cijenu nego šta su imali dosad...da ne idem dalje pa evo samo jedan brodski motor ima cirka 20000 litara ulja i neka je samo 0,5 $ dolara ušteda...računica je jednostavna. A gdje su sva ostala ulja: Hidraulike, turbo, maziva i ostalo...pa se sve to pomnoži sa brojem brodova i ispadaju miljunske uštede... :wink:
Nemojte me hvatat za riječ ali koliko mi je poznato u svijetu postoje samo 2 ili 3 tvornice koje proizvode bazna ulja, a na osnovu tih baznih ulja stvaraju se sva ostala ulja. Tako da svi brandovi današnjih popularnih i manje popularnih ulja nastaju u osnovi na istoj bazi...razvoj se nastavlja u matičnim kućama.
Zašto neki proizvođač ne stavlja određene test podatke na svoje proizvode. SIGURNO SKRIVAJU NEŠTO ŠTA NEVALJA :shock: A šta to Shell, Castrol,Mobil,i ostali imaju skrivat...politika propagande je napad na kupca obasipanjem tipa mi smo ovo, mi smo ono, zamislite VAŠ BANKA itd... Vjerovatno i imaju...pa preko noči bi ih pojela ljuta konkurencija...
Evo prisječam se nekih sitnica iz rane moto :lol: mladosti. U ondašnjoj državi dok su se vozile auto trke, a kako sam bio u dosta bliskom kontaktu sa utrkajcima tada je zakon bilo ulje od BP-ja. castrol nije ni postojao. A još se dobro sječam rječi jednog od utrkajaca da ulje ne treba mjenjat nego samo nadoljevat :shock: :shock: i sad kad ja povučem tu paralelu u današnje vrijeme mi zaista ne mjenjamo ulje na brodskim motorima samo doljevanje jedino extremo se mjenja. Normalno da se regularno ulja šalju na ispitivanja u vremeskim terminima ili poslje određenih broja radnih sati. Ima tu još dodatnih razloga al za sada toliko.
Grini još jednom mjenjaj ulje...ako nečeš poslat ču ti ja maslinovo :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet stu 22, 2007 5:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
drugo je to na brodovima jer vi imate specijalne filtere koja pročišćavaju ulja i zato možete vozit puno više sa uljem,kod auta to nije tako ali može se dodatno ugradit jer već puno kamiona imaju takve filtere pa mogu vozit i preko 100tkm bez mjenjanja.
C70, trebao si ti pitat tog tvog trkača koji tvrdi da treba nadoljevat ulje a ne mjenjat šta da radim ako mi auto potroši 0,5lt ulja od 6litara na 15 000km??
u redu je to što on kaže ako motor troši 1lt na 1000 onda ok možda samo ponekad svakih 20tkm filter ulja promjenit :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 23, 2007 11:24 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Opet otisli u OT! :roll:
A sta kazete na INA millennium ili mozda INA 505. ?
Nije neko zvucno ime, ali mislim da nije nista losije od ostalih, ovdje spomenutih, ulja!

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 23, 2007 3:49 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Nije da cu stedit 20kn, nego je jednostavno samo to od ulja na ponudi kod Furlana (+ jos neke jefinjare)
Kad zavrsis kod Furlana kreni nazad kroz Harmicu pa se javi. 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 23, 2007 8:59 pm 
.
.

Citat:
Opet otisli u OT! :roll:
A sta kazete na INA millennium ili mozda INA 505. ?
Nije neko zvucno ime, ali mislim da nije nista losije od ostalih, ovdje spomenutih, ulja!
To je dobro razmišljanje s time da treba koristiti ulja specifikacije i kvalitete koja se koristila kada se auto konstruiran. Vrlo jednostavno, otvoriš user manual i usporediš sa specifikacijom ulja na ambalaži. Kada se poklopi, kupuj. Što se tiče INAe mislim da nemreš fulat. Npr. INA ima sada ulje, mislim da se zove Move, koje je jedno od rijetkih koje ima GM certifikat (za Opele) samo kaj naša ekipa više voli npr. Castrol koji uopće ne mora biti bolje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon stu 26, 2007 3:34 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo 850 2.0 GLT
Mslim da millennium ide u bez preoblema! :wink:

850 GLT 2.0 T(urbo)5

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 24 posta ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: