Sada je: ned lip 22, 2025 8:51 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 30 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri stu 21, 2007 12:01 am 

Zna li netko je li izvedivo spojiti dzepni mp3 player na originalni radio-kazetofon. Ono sto sam uspio izgooglati, jest da imam model SC-802-RDS, koji u originalu proizvodi Mitsubishi, iako se negdje navodi i Alpine. Radio ima konektor za CD Changer, ali nigdje nisam uspio naci shemu spajanja, ili barem opis PIN-ova. Naisao sam na svakave modifikacije, ali uglavnom specificne za pojedine modele. Postoje i nekakvi gotovi projekti, ali opet, za druge proizvodjace i druge modele. Ima li netko mozda kakve specifikacije tog modela, da vidim postoji li ikakva mogucnost spajanja mp3 playera. Probao sam, tj. imam onaj FM transmitter, ali to nije bas najsretnije rjesenje, jer se zna mjesati sa drugim frekvencijama, onaj kazetni adapter mi se isto ne svidja, pa mi jos jedino preostaje direktno spojiti mp3 player. Navodno neki modeli imaju i skrivene opcije, da se ukljuci LINE-IN, to bi isto bilo od pomoci, ako to ovaj model moze. Novi radio ne mislim kupovati, jer nije bas da mi toliko treba, cd changer isto ne dolazi u obzir, pogotovo sad kad su mp3 playeri tako dostupni i na njih stane vise nego u cijeli changer. Nisam audiofil, pa mi kvaliteta nije od presudne vaznosti. Samo zelim ponekad poslusati neku stvar po zelji, a da me to ne kosta novog radia ili sumova preko FM transmittera.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 3:04 am 

Postoji mnogo losih rijesenja, nazalost niti jedno dobro (iz perspektive price/performance). Moje iskustvo je sa HU-603 (radio + kasetofon + cd player). Na kraju sam ostao sa 2 opcije:
a) kupiti adapter kasetu za 15 EUR i no-name mp3 player za 30-50 EUR
b) kupiti iPod za 200 EUR i instalaciju za iPod za 250 EUR

Druga opcija je naravno puno bolja, ali toliki novac dati samo da mogu slusati mp3je u autu je po meni glupost. No, za muzickog entuziasta to mozda ima smisla.

Trenutno imam Creative Labs Zen MicroPhoto 8gb i Sony Cassette Adapter i stvar je iznenadjujuce dobra po pitanju kvalitete zvuka i iznenadjujuce losa po pitanju jednostavnosti koristenja u voznji. Premalene tipke, premalen display, bez prave lokacije gdje drzati mp3 player te na kraju svedu na to, da mp3je slusas samo na duzim relacijama ... Koristenje svaki dan za gradsku voznju mi ni ne pada na pamet.

Da opet kupujem ... Ne bih nista kupio. Nijedno rijesenje koje ne koristi tipke na volanu odnosno bar na centralnoj konzoli za mene nije prihvatljiva, a jos manje je prihvatljivo da dam 500 EUR za slusanje mp3ja.

Ne znam kako izgleda taj SC-802 RDS, ni o kome autu se radi ... Ali ako je to standardni DIN radio i sama zamjena ne znaci da totalno unistavas izgled i funkcionalnost interiera (kao sto je to slucaj kod mene), onda bi ja na tvom mjestu razmislio o kupovini novog radia za 80-100 EUR, koji svira mp3je sa CDja i/ili ima USB ulaz.[/url]

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 7:16 am 
Veteran
Veteran

Apsolutno se slažem sa DJ-om.
Kako sam i sam imao želju za dodatni ulaz i spajanje Mp3 ili IPod jedinice na moj SC-901 koji ima na sedi 3-Cd changer a i priključak za 6-CD externi changer ipak sam odustao od polovičnih i ne oku ljepih dodataka. Nažalost mana mu je da neke od MP3 snimljenih CD-a čita a neke NE. Očito je da se radi o softwerskom programu snimanja kojeg SC-901 može pročitat. Ujedno sam primjetio ako snimam u MP3 formatu na CD-RW u principu ne očitava zapis (glazbu). Možda sam načeo novu temu...Pa bih želio čuti Vaša mišljenja a u vezi snimaja glazbe u Audio Formatu i Mp3 formatu. Obično sam koristio WM ili Nero. Pošto nisam neki ljubitelj i kompjuter geek, nego obični korisnik njegovih usluga bilo bi dobro da nastavimo s ovom temom i naučimo nešto novo. Radi se o našim tutačima sa starim CD- playerima koji čitaju samo skupe oriđiđi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 8:48 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Da opet kupujem ... Ne bih nista kupio. Nijedno rijesenje koje ne koristi tipke na volanu odnosno bar na centralnoj konzoli za mene nije prihvatljiva, a jos manje je prihvatljivo da dam 500 EUR za slusanje mp3ja.
Na ovom linku http://www.discountcarstereo.com/volvo_ ... lation.htm se nalazi rješenje za iPod a datotekama možeš upravljati s izbornika na radiju. Istina, rješenje je za HU liniju Volvo radija a vama treba nešto za SC-901

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 9:32 am 
Veteran
Veteran

Mislim da je v_850 kod sebe slozio nesto na SC-800. Posalji mu pm.

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 9:33 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
U svome 850 imam radio/deck bez CD playera (serija SC).
Prvobitna ideja bila je naći negdje SC koji ima CD player, ali je očito da su rijetki i ne nalaze se tako lako. A ako ga i nađem, dobit ću spravu koja čita samo originale i koja ima laser star barem 10 godina pa je pitanje koliko je to dobro rješenje. Razmišljao sam čak i o kupnji nečega iz HU serije, jer bih tako ipak dobio spravu koja je generaciju suvremenija od SC i ima manje "kilometraže".

Inače sam probao adapter kazetu i mp3 player. Nije neko audiofilsko rješenje, ali je što se tiče kvalitete prihvatljivo - ipak je riječ o autu a ne stanu. Međutim, svi problemi s manipulacijom o kojima priča DJ stoje tako da adapter kazetu gotovo ni ne koristim.

A možemo stvari gledati i ovako.
Ako imamo CD changer tada od decka koristimo jedino pojačalo, a ono u biti samo prosljeđuje signal koji dobije. Dakle, kupimo dobar CD changer nove generacije koji čita neoriginalne CD i mp3 format, ostavimo stari SC deck i stvar je riješena. Jedino je pitanje financija.
Griješim li?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 3:45 pm 

Citat:
Apsolutno se slažem sa DJ-om.
Kako sam i sam imao želju za dodatni ulaz i spajanje Mp3 ili IPod jedinice na moj SC-901 koji ima na sedi 3-Cd changer a i priključak za 6-CD externi changer ipak sam odustao od polovičnih i ne oku ljepih dodataka. Nažalost mana mu je da neke od MP3 snimljenih CD-a čita a neke NE. Očito je da se radi o softwerskom programu snimanja kojeg SC-901 može pročitat. Ujedno sam primjetio ako snimam u MP3 formatu na CD-RW u principu ne očitava zapis (glazbu). Možda sam načeo novu temu...Pa bih želio čuti Vaša mišljenja a u vezi snimaja glazbe u Audio Formatu i Mp3 formatu. Obično sam koristio WM ili Nero. Pošto nisam neki ljubitelj i kompjuter geek, nego obični korisnik njegovih usluga bilo bi dobro da nastavimo s ovom temom i naučimo nešto novo. Radi se o našim tutačima sa starim CD- playerima koji čitaju samo skupe oriđiđi.
Mislim da sam jednom negdje procitao, da je za SC vazno o kakvom CD-Ru se radi ... Kao da one manje (640mb) moze citat, a nove, vece (700mb) ne moze ... Ali to je ipak rekla-kazala, trebalo bi stvar provjerit.
Citat:
Citat:
Na ovom linku http://www.discountcarstereo.com/volvo_ ... lation.htm se nalazi rješenje za iPod a datotekama možeš upravljati s izbornika na radiju. Istina, rješenje je za HU liniju Volvo radija a vama treba nešto za SC-901
To sam naveo kao opciju b). Sigurno odlicna stvar, ali jednostavno nisam spreman toliko novca uloziti u muziku.

A i malo me strah demontaze armaturke ... Cuo sam izjave, da kad ju jedanput rastavis, nikad vise nije kao na pocetku. Malo sam perfekcionist i da mi to neki serviser tako sastavi da cujem poslije cvrcke iz armaturke mogu odmah ubiti i njega i sebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 5:05 pm 
Veteran
Veteran

:lol: :lol: :lol: nadam se da neče krenit po zlu. Ima jedno veoma skupo rješenje Kenwood DNX-7200, All in one, al je bezobrazno skup oko 13K kn. Možda bi imao prilike da mi u skoroj budučnosti dođe iz USA ali i to je problem, navodno da je kodan samo za US market. :evil:
Možda još najbolje riješenje je za oriđiđi 6- changer novije generacije koji ćita sve formate...i doviđenja problemi. Ali malo ču istražit, znam da je neki Amer breknuo softver za VOLVO-ALPINE luksuznije modele tako da su čak i iz obje firme bili zainteresirani za taj firmweare. Ćitajuči sve te njegove inpute ništa nisam shvatio :roll: reka sam: Aj bog...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 5:12 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ima jedno veoma skupo rješenje Kenwood DNX-7200
A ima i jedno 3x jeftinije rjesenje od Kenwooda:

http://www.svijet-medija.hr/panasonic_c ... 5,154.aspx

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 5:37 pm 
Veteran
Veteran

Odlična stvarčica i cjena je OK, ne želim ulazit u nikakve polemike ovo ili ono je bolje, za mene oriđiđi je najbolji. Dobro je znat da i taj uređaj postoji. I izgleda da su identičnih dimenzija sa otvorom na centralnoj konzoli...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 7:05 pm 
Veteran
Veteran

Nazalost, ima jedna stvar koju treba napravit da bi se 2DIN aftermarket ugurao u rupu - pobrusit one 2 precke koje su na sredini rupe. Naime, originalni 2DIN uredjaji imaju udubljenja po sredini, aftermarket ih nema. E da, i da ne zaboravim na adapter za konektor.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet stu 23, 2007 10:40 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Mislim da sam vec pisao o tome... pa cu pokusat opet objasnit ali mi ne ide to objasnjavanje preko tipkanja...
ja i dan danas slusam preko mp3/4 playera na sc-801 (valjda imam taj) ali nije ni bitno... sve je isto.
Za cijeli zahvat moras imat lemilicu (lemilo) malo znanja i nesmiju ti se ruke trest, hehehehe :D :D :D :D
Uglavnom, kad kupis mp3/4 dobijes i slusalice jel tako? E pa s tim se slusalicama pozdravi i taj isti kabel iskoristis za spajanje signala kojeg spajas na predulaz pojacala od kazetara.. Nije komplicirano. Prije svega moras imat pin od radia OBAVEZNO.
Iscupas to sve van, otvoris radio i vidjet ces zicu koja ide sa glave kazetaa na jednu malu plocicu tik kraj glave... E sad ide zahebaniji dio a to je nac kontakte koji vode na ulaz u pojacalo. Jebi ga trebao bi vam slike stavit....Uglavnom za one koje znaju o cemu pricam nije nikakav problem za spojit. Imas 3 zice i to je sve. Crna, crvena i masa.
Uglavnom meni to savrseno funkcionira. Kad zelim slusat mp3 imam kaasetu bez trake koja mi samo ukljucuje pojacalo i vrti u prazno. A sto se tice baterija moje traju 6 sati sviranja sto je dosta i sto ipak ovisi od playera do playera.
Neznam... imam u planu za kupit nekakav 2DIN-ski radio ali imam osjecaj da bi mi sve to odskakalo od originala sto ne zelim.
Kako ko voli. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub stu 24, 2007 6:11 pm 

Upravo to mi treba. Evo, raskopao sam svoj radio i uslikao plocicu sa elementima, pa ako ista pomaze, mozes li prema njoj reci gdje sto tocno spajam. Crvenim sam oznacio gdje je glava spojena na plocicu. Ako je model isti kao tvoj, onda ne bi smjelo biti nejasnoca. Ovo je SC-802.

slika
Izgled radija s prednje strane.

slika
Sa crvenim je oznaceno gdje je spojena glava kazetofona na plocicu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub stu 24, 2007 8:48 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Made in Japan
Nije bas moj model ali sve je to isti k...
Zaokruzio sam ti zutim 4 kontakta. Uglavnom na samoj plocici ti pise lijevi- desni kanal sam trebas pogledat sa druge strane ako se moze tocnije definirat kamo spojit. Moj savjet ne zamaraj se time nego ocisti zice upali radio ( Obavezno na tiho) Upali mp3. i stavi nekakvu praznu kasetu i pokusavaj sa signalom nac na kojim kontaktima ti svira. Kad nades dva kontakta gdje ti lijepo svira uzmi taj isti minus i za drugi kanal i to je to. Ako Ti i to ne proradi a moralo bi probaj sa jos ona dva veca kontakta
preko kojih prolazi zuta crta.

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub stu 24, 2007 10:03 pm 

OK, hvala puno na uputama, probat cu to srediti sutra (ako stignem), pa cu javiti rezultat. Prvom prilikom kad se sretnemo, sto god pijes, pijes na moj racun :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 30 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: