Sada je: sub srp 19, 2025 1:45 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 244 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned vel 09, 2014 4:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo V40 T4
hvala puno,blizu mi je metkovic,ali evo ako mognem ovako rijesiti ovaj dihtung,sutra bih kupio ove ploce pa na mjeru izrezao da ne komplikujemo,ako ne onda bi tako rijesili

Vrh

PostPostano: ned vel 09, 2014 4:11 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
ok

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: uto vel 11, 2014 10:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V4O 1.9 D 103 KS
kupte si dizela brate :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet vel 14, 2014 12:25 am 
Veteran
Veteran

hvala,ima bus :P

jedno veliiiiko hvala Nenadu koji me ispostovao samo tako, prvo poslao klip i klipnjacu,zatim i dihtung, da bi kasnije dosao do servisa i ovaj sto sam dobar s njim pravo sto radio (bio bolestan tih dana) kaze mi m oze se naruciti, al se ovim radnicima nije dalo peglat valjda iako me svi znaju,al ajd, govnari...
uglavnom jucer smo oko 8-9 ujutro poceli s radom ( par dana prije smo sastavili mjenjac i to) i zavrsili oko 12-1h u noci, problem za problemom, upao motor odlicno na nosace,sve zavijemo,sad cemo zadnji vamo gdje je zupcasti kad unutra los navoj,odem u grad, obiđem sve radnje nitko nema sarafe 9cm promjera 10mm sitni navoj i rovio po otpadu i nađem takve,kad kuci nemogu ni oni,te onda malo zadigli motor,izvadili taj dio s motora odnjeli tokaru i razbusio na 12mm promejra i sada sve ured, pa onda nikako poluosovine da udu bla bla,al eto kompletirali
auto sam danas razrađivao,al mi na 3. cilindru ulazi malo ulja, masna svijeca,sad mozda treba jos vremena da nalegne uljna karika, jer i oni na obradi glave su mi rekli da ce trebat vremena malo vise dok mi to nalegne i da ce mi trositi ulja prvih nekoliko stotina,ako ne nalegne idem do njih pa sav rad na njihov trosak jer sve je ured stavljeno,nemoze bit nista drugo il do stubline da nije pravilnog okruglog oblika,il treba jos da nalegne,inace auto drama fino radi i osjeti se da ide
sistem razrade smo radili tako da lagano ubrzamo do oko 4RPM i onda kocenje motorom sve do 1 stepena pa onda sve tako nekih sat vremena... i dalje cu opet lagano vozati,sad se nadat da ce ta uljna karika nasjesti,ako ne onda idem njima pa da poludim :D

Vrh

PostPostano: pet vel 14, 2014 1:00 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ako niste mjerili i honali cilindre, karike nikad neće sjesti kako treba.

Vrh

PostPostano: pet vel 14, 2014 1:24 pm 
Veteran
Veteran

honovani su, skinuo je nesto 10 od necega,a smije se maximalno valjda 15, sve preko ide nova kosuljica, i mjerili su kao da je dobro, al evo danas otisao da registrujem auto da mi ne istkne mjesec dana jer bi morao nove tablice pa sad cu zvat ove sto su mi glavu radili, moze biti da nisu fino honovali da je jajastog oblika pda karika nemoze da nalegne,ili je karika pukla mada sumnjam, getzova je, komprija je dobra,na svkaom klipu je 13bari,al ocito da uljna nije nalegla il nesto, samo na 3 cilindru dimi, kad iskopcam 3 cilindar pa radi na ostala 3 onda ne dimi nimalo,kad spojim njega,a iskopcam drugi opet dimi,samo na njemu dimi i na njemu masna svijecica

Vrh

PostPostano: pet vel 14, 2014 5:45 pm 
Veteran
Veteran

Pukne karika i prilikom nespretne montaže. Neovisno o proizvođaču.

Vrh

PostPostano: sub vel 15, 2014 12:15 am 
Veteran
Veteran

zvao sam danas ove sto su radili honovanje, 15 min me umorio pricom koju bas i ne kontam da bi ga jedva ubijedio da prestane pricat da cu dat broj mom majstoru pa da ga on zove, onda je njega morio oko 17min,ali uglavnom do njih nije, i sigurni su da treba jos vremena proci,bar 300-400km kao da nalegne da nastavim voziti, mislili smo se zaletiti jedno jutro oko 4-5 uijutro da izvadimo rastavimo, sastavimo i vratimo sve do ponoci u auto,al nam govore da ne radimo da vozim da vidim hoce li naleci, jer se nemoze nista desiti,u krajnjem slucaju jedino samo dihtung glave opet kupiti i karika ako bude otisla,ali kao da nastavim voziti,da se ne izlazem trosku jer misle da ce naleci... nisam ga vozio od danas, cijeli dan sam cistio garazu, bio sam ga upalio oko 2min na leru nije nista dimio... kad smo radili razradu jucer nekada dimi,nkeada prestane na nekoliko minuta, pa opet malo dimi pa prestane...

Vrh

PostPostano: sub vel 15, 2014 11:05 am 
Veteran
Veteran

i gdje se usput ovaj senzor nalazi,jel moguce da mi zbog njega temperetura ide do 100-1005 jer prije ni ljeti po gradu se nije dizala toliko

slika

Vrh

PostPostano: pon vel 17, 2014 12:13 am 
Veteran
Veteran

nitko nista ?

danas sam napravio 10ak km,nista se ne smanjuje dim, izgleda da ovaj tjedan cupam opet napolje ...

Vrh

PostPostano: pon vel 17, 2014 12:46 am 
Veteran
Veteran

Ma kakva razrada od 500 km. Karike sjednu ili ne sjednu u 20-30 km vožnje. Nakon toga je gotovo.

Vrh

PostPostano: pon vel 17, 2014 11:53 pm 
Veteran
Veteran

ujutro ga u zoru čupam vanka opet ! nadamo se do prije podne ga raskupusat, odnjeti opet na honovanje,ako ne bude do karike,ako je stublina lose honovana uraditi odmah i osmah isti dan/noc upakovati sve,ako ne onda sutra naruciti kariku iz Banja Luke(ako je ona,neznam sto drugo moze da bude) onda cekat je dan poslije i pokupit cim brza posta otvori i odmah montiranje i sastavljanje te ubacivanje... mozda islo brze jer ne trebamo vaditi ova 3 ostala cilindra

Vrh

PostPostano: uto vel 18, 2014 6:05 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 D5
Koliko si puta vadio motor? Ne zezam pitam ozbiljno

Vrh

PostPostano: uto vel 18, 2014 9:00 am 
Veteran
Veteran

1x, sada 2.

Vrh

PostPostano: uto vel 18, 2014 12:11 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Nove karike ti neče pomoči ako je dosjed na klipu za iste previše potrošen ili ima preveliki zazor.Koliki je max zazor piše na pakovamju getzovih karika

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 244 posta ]  Stranica Prethodna 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: