Sada je: čet svi 01, 2025 1:01 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 28 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto svi 28, 2013 7:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Ma Kiki sam to napraviš. Menjač ti je M56, M58 ide sa 4x4. Prekidač se nalazi sa gornje strane menjača, vidi se između kućišta vazdušnog filtera i kutije sa osiguračima motornog dela. To je onaj crni zaprljani deo, ovo je sa V70 2.4T 200KS 2001, ali je isti menjač.
slikaslikaslika

Vrh

PostPostano: uto svi 28, 2013 8:49 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S60 2.4/125
Hvala, Booki, mislim, ovako po sjećanju i tvojim fotkama, da sad točno znam gdje je taj prekidač. Ako je to to što mislim, onda moram skidati spremnik zračnog filtera jer drugačije ne mogu do njega, no to nije neki problem. Možda ipak probam promijeniti sam.

Vrh

PostPostano: uto svi 28, 2013 11:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Jednostavno je.Upravo tako,skineš kutiju filtera i onda ti je sve kao na dlanu.Ja sam lemio te žice kad mi ih je glodavac pregrizao.

Vrh

PostPostano: uto svi 28, 2013 11:30 pm 
Veteran
Veteran

:D Onda znam što mi je činiti, hvala :clap:

Vrh

PostPostano: sri svi 29, 2013 7:34 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Citat:
koji je tip mjenjača unutra - pojma nemam, znam samo da je manualni i da na jednom kraju ima space-ball koji sam ipak nedavno uspio nabaviti, a drugi kraj završava negdje u motoru
Ustvari, to ti je sve šalthebl - od ručice do mjenjača, a mjenjač je ono kupasto pored motora... :mrgreen:

Samo polako i javi kako je prošlo.

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: sri svi 29, 2013 7:39 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ustvari, to ti je sve šalthebl - od ručice do mjenjača, a mjenjač je ono kupasto pored motora... :mrgreen:

Samo polako i javi kako je prošlo.
Hoću, naravno, čim uhvatim vremena za promijeniti. Ne žuri mi se, prokleta avetinja trenutno radi besprijekorno, kao da zna da joj sahrana ne gine :lol:

Vrh

PostPostano: pet svi 31, 2013 2:39 pm 
Veteran
Veteran

Dakle, da zaključim (ponijela me inspiracija, kome je predugačko, nek' ne čita, neću se uvrijediti):

Kao i većina stvari u životu, tako, naravno, niti ovo ne može proći jednostavno. Krenem ja, oboružan entuzijazmom, voljom i htjenjem te s ponešto alata i vjerom u Svevišnjega, u ovaj, za mene i razinu moje elektro-auto-mehaničarske stručnosti, epski pothvat promjene prekidača!
Nisam skidao kutiju zračnog filtera, vidim ja, ide i bez toga, no, u samom startu, kad sam otpojio konektor sa prekidača, rezignirano, ali ne i neočekivano, utvrdim da kupljeni prekidač nije kao i ovaj moj. Konektor drugačiji da "drugačiji-ji" ne može biti. Normalno.
Uzmem oba, zovem oca si familije, kao i obično kad zapne, i pravac u ovlašteni "Ford" servis, gdje, kako vele upućeni, ovlašteno servisiraju i "Volvo". Pravedničkim gnjevom vođen, ali kulturno i ljubazno, objasnim čo'eku za pultom da mi je naručio i prodao krivi prekidač i da zahtijevam zadovoljštinu povodom i glede rečenoga, što ga je potaknulo da hitrim pokretima još jednom u računalu provjeri sve uzduž i poprijeko te donese slijedeći zaključak: nije on meni naručio krivi prekidač, nego je na mom autu krivi prekidač. Naime, kako je, ponesen mojim blago-telećim pogledom, ubrzo objasnio, Volvo je nekada, ne zna se baš točno kada i da li je baš sigurno, napravio neke preinake glede tog prekidača pa, eto, ovakve prekidače kakav je u mom autu, više ne prodaju i nemaju, nego imaju onakve kakav mi je naručio, a konektore i ostatak ( :?:) morao bih posebno naručiti pa si lijepo sve to, za nekih 490-500 kuna, instalirati, što bi rezultiralo time da bi onda bio u trendu i više ne bi morao blago-telećim pogledom zuriti u ljude koji mi objašnjavaju nešto sasvim logično i razumljivo...
Nakon toga, vjerojatno prosudivši po mojim gestikulacijama rukama i neizostavnim dijelom dramskog monologa tipa "boga, oca, mater i lopovluk", da baš i nisam tip osobe sklone praćenju trendova te uklapanju u iste, čovjek mi je odmah predložio i drugo rješenje, odnosno da, ako ću bit tako ljubazan, nije problem napraviti takav konektor za novi prekidač od nekog starog konektora koji paše te tako zaobići izdatak od parsto kuna. Sve u svemu, čovjek je bio ljubazan i susretljiv, ne mogu reći da nije.
Uglavnom, u konačnici, tako je i bilo: moj pater familijas, Bog ga blagoslovio i poživio još dugo vremena, pronašao neki stari konektor koji paše "na zub" u novi prekidač, prebrikovao žice, palio "ono-nešto-plastično" upaljačem, dva puta opsovao vrijeme šugavo i prokleti vjetar, i - napravio posao kako bog zapovijeda. Sve šljaka i radi ko' da ga je Volvo prekonektir'o!

Eto, to je "ukratko" kako nešto što je, u biti, vrlo jednostavno, uopće ne mora bit tako...

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: pet svi 31, 2013 9:15 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Ma samo bakrena žica, stege i tako to. To radi posao, stari ti to zna. ;)

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: pet svi 31, 2013 9:30 pm 
Veteran
Veteran

Ma je, hvala bogu na starom, ja stvarno jako malo znam općenito o takvim stvarima, ali, dobro, počinjem učiti sve više :D

Vrh

PostPostano: pet svi 31, 2013 10:24 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Kad bi ja imao samo takav problem koji je tebe snašao gdje bi mi bio kraj :D

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pet svi 31, 2013 11:45 pm 
Veteran
Veteran

Ne bi ja u startu ni imao takav problem da si mi ti bliže :D Nažalost, kad čovjek o nečemu zna vrlo malo ili gotovo ništa, onda mu je i najjednostavnija stvar veliki problem... Svoj posao znam u detalje, a uostalom, od čega bi majstori živjeli da nema ovakvih kao ja? :D

Vrh

PostPostano: sub lip 01, 2013 2:10 pm 

Dobro sad si taj prekidač uspio "prispodobiti" i sve je riješeno. Kao što vidim stari prekidač ima okrugle priključke. Upravo takav prekidač kao što sam već spomenuo može se dobiti kod Tokića ili Auto Krešo koji je i uvoznik. Proizvođać je "Intermotor"a kataloški broj je 54760 Cijena je cca 100kn. Inače taj prekidač je i na mjenjaču M56 u s/v 40. Evo možda ova informacija još nekome pomogne.

Vrh

PostPostano: sub lip 01, 2013 2:59 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Dobro sad si taj prekidač uspio "prispodobiti" i sve je riješeno. Kao što vidim stari prekidač ima okrugle priključke. Upravo takav prekidač kao što sam već spomenuo može se dobiti kod Tokića ili Auto Krešo koji je i uvoznik. Proizvođać je "Intermotor"a kataloški broj je 54760 Cijena je cca 100kn. Inače taj prekidač je i na mjenjaču M56 u s/v 40. Evo možda ova informacija još nekome pomogne.
Nažalost, prekasno sam dobio tu informaciju, već sam onda kupio ovaj prekidač, pomirio sam se s tim da tako mora biti. Kod Auto-Kreše sam zvao dva puta, rekao mi je čovjek da ima, ako se ne varam, osam tipova tih prekidača, od 140 kuna pa naviše, i da moram donijeti svoj uzorak zbog broja, kako bi mogao naručiti. Tada mi je to izgledalo komplicirano, sada sam naučio. Za Tokića, iskreno, nisam se ni sjetio.
Kako god, prošlo bi jednostavnije i nešto jeftinije, no sad je gotovo, a tebi svakako hvala za informaciju :D.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 28 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: