Citat:
Sve u svemu, cude me brojke koje spominjes. Mog TDIa bi morao jebeno gazit da imas prosjek od 12.5, istim stilom voznje na benzincu bi to sigurno bilo u sferi 2x. Sa druge strane, 13.6L je i vise nego ok za 2.5T AWD automatic. Cudi me tako mala potrosnja, s obzirom da spominjes cesto stiskanje gasa.
Zima je, skliska cesta, imam zimske gume gore i vozim se jako umjereno, bez natjeravanja. Bilo bi i manje da ne živim na brdu. Osim toga, imam dojam da mi proklizava automatska getriba prilikom akceleracije tako da ne prenosi puni moment na kotače, to ću morati pregledati i eventualno dati getribu na reparaturu. Kad smo kod toga, ima li tko kakvih iskustava s Maslićem,
http://www.automaslic.hr/ ? Čitao sam dosta stvari o automatskim getribama i što više čitam u manje toga sam siguran. Naime koliko sam shvatio jako je bitno redovno mijenjati ulje, ali ako ulje nije dulje vrijeme mijenjano, ono manje-više postane frikcijski materijal koji na neki način kompenzira gubitak frikcijskih svojstava nekih stvari unutar getribe, pa kad staviš novo ulje, getriba počne raditi bitno lošije jer se onda manifestira njeno pravo stanje. To objašnjava zašto postoje dvije "škole mišljenja" na netu, gdje jedna veli da treba mijenjati ulje svakih 35000km a druga veli da se ulje mijenja s getribom, dakle vozi dok ide a onda getriba na reparaturu. Koliko sam vidio kako se auto ponaša, ta getriba nije u prvoj mladosti ali pokazuje simptome koji ne bi ukazivali na nešto ozbiljnije, nego da treba promijeniti ulje, naime s mjesta kreće trenutno i dobro ubrzava na početku ali onda imam dojam klizanja ako ubrzavam s punim gasom, dakle vjerojatno je hidraulički tlak prenizak ili ulje pregusto. Iskreno, ne da mi se sad davat još dva soma eura za to, iako ću vjerojatno morati u nekoj točki ako hoću da auto optimalno radi.
Što je glavna fora, prethodni vlasnik uopće nije uočio ništa od toga jer se vozio penzionerski.