Sada je: pon lip 23, 2025 7:54 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet lis 04, 2012 10:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo V40 T4
pozdrav,ispraznila mi se klima prije 3-4 dana,prijasnji vlasnik je nikada nije punio,meni je na putu iz Trogira u nedjelju radila,kasnije kada upalim auto blinka mi od klime neko vrijeme lampica i ugasi se,klima ne hladi,sto znaci da se ispraznila

e sad pitanje je,znam da mnogi pune auto klime s onim aparatom,kosta 50-60km
u mene kum drzi servis kucnih klima i on bi mi to napunio dzabe,jel mogu ja tako puniti,on puni sve klime,ima onu bocu i sta ti ja znam,on je punio i auto klime,al znam da ovi s aparatom ovisno o autu unose tamo koliko cega treba,pa jel to ima veze,jer 50-60km nije malo,sutra poslije podne moram za Zagreb pa bih to rijesio ujutro,koja kolicina plina ide za volvo v40 99, T4,sve sto znate pisite :)
hvala :)

Vrh

PostPostano: čet lis 04, 2012 10:34 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
Pogledaj knjižicu (upute) od auta. Tamo bi to moglo pisat.

Vrh

PostPostano: čet lis 04, 2012 10:38 pm 
Veteran
Veteran

nasao sam 850 +/- 50
e sad je pitanje smijem li je tako puniti u ovih sto pune kucne klime ?

Vrh

PostPostano: čet lis 04, 2012 10:47 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
Vjerojatno onda piše i koji plin, što je jako važan podatak, ali ako ti je plin iscurio verojatno ti sistem negdje pušta.

Vrh

PostPostano: čet lis 04, 2012 11:20 pm 
Veteran
Veteran

sumnjam da je iscurio,nije imao gdje,a zadnjih 6 godina on nije punio klimu,a tko zna jel i ovaj prije ...
pise samo ovo,zar ima razlicitih plinova ?

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 7:26 am 

Na svom v40 sam ovo ljeto punio klimu. Idem 800 g (nekog) plina. Mene je kostalo kojih 50€. Jos jedan savjet. Kazes da niko u posljednjih 5 god nije punio klimu, sto vjerojatno znaci da nije niti filter zamijenjen. Uradi i to, malo vise novca ces izdvojiti ali si miran.

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 9:11 am 
Veteran
Veteran

u ph1 mislimda nema filtera klime :D
on je auto odrzavao po propisu u ovlastenom,uvijek je sve mjenjao,al kaze da klimu nikad nije punio jer je hladila uvijek
da li mogu napuniti hajmo reci 300-400gr samo da moze puhati pa onda u narednih nekoliko dana napuniti kako treba ?

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 11:04 am 

Meni su rekli da ej minimun olina oko 450g u sustavu da bi klima uopce radila.
A zasto dva puta isto raditi?

I stari plin se iz sustava vadi i baca, pa se puni novi tako da nema smisla puniti pola pa ponavljati proces za par dana.

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 12:04 pm 
član VKH
član VKH

Ti imas plin r134 takav imas i prikljucak i tako ti pise na kompresoru isto r134. Provjeri si .

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 12:51 pm 
Veteran
Veteran

ovaj prvi put bih punio dzaba,jer sam imao nekih neplaniranih troskova,tako da mi je od place ostalo samo 200km i ne bih se izlagao velikom trosku ako ne trebam,a kum mi to dzabe radi,pa sam mislio napuniti samo da vidim hoce li opet puhati,pa dok mi legnu novci u narednih nekoliko dana onda bih platio i da se uradi kako treba,ali problem je rijesen :D
naime,bio sam malo sumnjicav kako to da odjednom neradi...
bilo mi je crklo jos davno osvijetljenje klime,onih kolutića,u ovlastenom servisu obicna glupa dioda koja mi treba kosta 60 kuna,to je jeftinija varijanta,meni trebaju 3,a nigdje takvih nema zbog specifičnog grla,pa sam mislio raditi led osvijetljenje,pa mi se nije dalo zezat,odem na otpad i dadne mi covjek dzabe sijalice,samo da ih ja izvadim,to i uradim,spojim ua uto sve kad jedna sijalica ne radi,hajd reko nema veze,tu cu jednu narucit u ovlastenom,ja je narucim i kupim,kad ono gle čuda,bas tu vecer kada sam je kupio ona moja proradi :lol: :lol: e rekoh svasta,hajd neka je u rezervi,i tada nekad odmah mi pođe blinkati to od klime i nece da hladi...tako mi je bilo gotovo citav ovaj tjedan jer nisam vele vozao,imao sam dosta posla,i danas rekoh opet da vidim kad ono nece ni da puse,tek na najvecoj brzini mi puše,te skinem plastiku i sve oko ventilacije,provucem ruku kad onaj džek od ventilacije mi labav,ja malo dirnu kad on spade,te ponovo ga ukopcam,jace stisnem da ulegne,dadnem kontakt kad ono klima sasvim normalno radi !!! ali tada mi je opet prestala raditi ta jedna sijalica :idea: :lol: :lol: sad je to vjerovatno drugi problem,sada odoh za Zagreb pa kad se vratim staviti cu tu sijalicu sto sam kupio da vidim jel do nje ili do struje
ukoliko slucajno nekome nesto treba povesti na relaciji od Mostara preko Banja Luke za Zagreb,ili obrnuto nazad u nedjelju neka mi posalje poruku
063/539-088 Marko

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 2:30 pm 
član VKH
član VKH

I šta si punio koji plin majstore ??

Vrh

PostPostano: pet lis 05, 2012 2:54 pm 
Veteran
Veteran

na kraju nisam ni punio jer radi,valjda je zbog tog trokiralo,pa nije radilo,sada hladi

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: