Sada je: sri lip 18, 2025 1:52 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon pro 10, 2012 9:33 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Ventilator kabine mi je i do sada skripuckal na prvoj i drugoj brzini ali neki dan, kada se temperatura spustila znacajno ispod nistice, docekala me takva skripa ujutro da sam ga moral ugasiti. Kada se auto zagrije, nis se ne cuje.

Ventilator uredno radi skripao on ili ne tak da je funkcionalno ok.

Nasao sam na netu dosta tema o tome jer je to izgleda (jos) jedna od uobicajenih mana nasih autica i postoji uputa kako skinuti ventilator.

Pitanje je moze li se lager rotora (ako je uopce lager) zamijeniti, podmazati ili svastanesto i tako ga jeftino i trajno osposobiti ili se ventilator mora zamijeniti novim?

Ako se mora zamijeniti, postoji li nekakav zamjenski ventilator za moj auto ili bilo koja varijanta osim Volvo ducana i ovece rupe na djepu? :shock:

Malo mi je, nakon zamjene poluosovine i svih kugli, balans stangi, selena, amortizera, repariranja ploce, popravka auspuha, mijenjanja ulja, diskova, plocica i td. dosta troskova, ma koliko volio svoj autek, pa trazim soluciju koja ce mi ostaviti koju kunu u djepu...

Svaki mali savjet velikih majstora Volvo kuhinje ili bilo koga tko je vec prosao ventilatorski problem je dobrodosao

:ugeek:

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 7:38 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 2.0T i V 70 D5
Probaj ga "lagano" zveknuti nogom...

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 10:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo S 40 2.4 i AT LPG,V 50 1.6 D2 i Mazda 6 2.3 GT LPG
Ma to je problem svih auti s puno km,izvadi ga van ,probaj raskopat(valjda se da)podmaži pikse,ili lagere kaj već ima i vrati natrag

http://www.autoklima-hrastinski.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;"

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 11:01 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Nemaš tu puno kaj vaditi van.Potrošene pikse.Da se urediti(naravno jesam)ako imaš tokara s puno volje.Malo je zaje raskopati cijeli motor pa treba vidjeti dali je pojelo i osovinu rotora te istu treba ako je moguče potokariti na najmanju moguču mjeru te po istoj napraviti piksu da zadovoljava.
Koji put nisam siguran jesu ti inženjeri u autoindustriji toliko pametni ili toliko glupi.Ventilator kabine ima toliko radnih sati koliko je ključ u bravi na položaju I.Znači više nego što motor automobila ima radnih sati,a idioti(ili pametnjakoviči)naprave pikse umjesto klasičnih ležajeva da se mogu mijenjati ;)

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: pon pro 10, 2012 11:23 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Nemaš tu puno kaj vaditi van.Potrošene pikse.Da se urediti(naravno jesam)ako imaš tokara s puno volje.Malo je zaje raskopati cijeli motor pa treba vidjeti dali je pojelo i osovinu rotora te istu treba ako je moguče potokariti na najmanju moguču mjeru te po istoj napraviti piksu da zadovoljava.
Koji put nisam siguran jesu ti inženjeri u autoindustriji toliko pametni ili toliko glupi.Ventilator kabine ima toliko radnih sati koliko je ključ u bravi na položaju I.Znači više nego što motor automobila ima radnih sati,a idioti(ili pametnjakoviči)naprave pikse umjesto klasičnih ležajeva da se mogu mijenjati ;)
Nekak sumnjam da se radi o gluposti :evil:
Jel tvoj tokar jos ziv i sretan kada te vidi da mu donosis razlohane motore na obradu? :mrgreen: Mogu li uopce voziti auto sa skinutim ventilatorom il bum skviknul od zime?

Vrh

PostPostano: uto pro 11, 2012 10:56 am 
član VKH
član VKH

Ja bih prije rekao da je to računica! Kako bi nam prodavali rezervne dijelove kad bi trajali koliko i vozilo!

Sent from my GayPhone using Tapatalk

Vrh

PostPostano: uto pro 18, 2012 12:27 am 
član VKH
član VKH

Veceras sam se uhvatio posla, rastavio ventilator, podmazao ga i sada se ne cuje. Koliko ce to trajati nemam pojma.
Cijela operacija je trajala 2 sata od kojih sam najmanje pola sata pokusavao odspojiti hebeni sivi konektor svjetla kod nogu suvozaca :evil:

Na zalost, kada je sve vec bilo gotovo i sastavljeno i trebalo je samo nataknuti amortizer ladice spremista kod suvozaca, uspio sam ga potrgati. Pukla mi je unutrasnjost casice koja se natakne na pipac.

Ako netko slucajno ima taj amortizer na kucnom lageru, unaprijed hvala sto ce mi ga ponuditi da ga kupim :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: