Ventilator kabine mi je i do sada skripuckal na prvoj i drugoj brzini ali neki dan, kada se temperatura spustila znacajno ispod nistice, docekala me takva skripa ujutro da sam ga moral ugasiti. Kada se auto zagrije, nis se ne cuje.
Ventilator uredno radi skripao on ili ne tak da je funkcionalno ok.
Nasao sam na netu dosta tema o tome jer je to izgleda (jos) jedna od uobicajenih mana nasih autica i postoji uputa kako skinuti ventilator.
Pitanje je moze li se lager rotora (ako je uopce lager) zamijeniti, podmazati ili svastanesto i tako ga jeftino i trajno osposobiti ili se ventilator mora zamijeniti novim?
Ako se mora zamijeniti, postoji li nekakav zamjenski ventilator za moj auto ili bilo koja varijanta osim Volvo ducana i ovece rupe na djepu?
Malo mi je, nakon zamjene poluosovine i svih kugli, balans stangi, selena, amortizera, repariranja ploce, popravka auspuha, mijenjanja ulja, diskova, plocica i td. dosta troskova, ma koliko volio svoj autek, pa trazim soluciju koja ce mi ostaviti koju kunu u djepu...
Svaki mali savjet velikih majstora Volvo kuhinje ili bilo koga tko je vec prosao ventilatorski problem je dobrodosao