Sada je: sri lip 18, 2025 11:47 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 10 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon stu 19, 2007 11:56 am 
.
.

Već smo negdje diskutirali o pitanju starog motornog ulja, a ja sam vidio reklamu na tv-u o kontejnerima za staro motorno ulje(mislim da je to predizborna kampanja). Dobio sam odgovor iz čistoće da su oni koji prodaju dužni uzeti staro ulje, a ne čistoća. Nakon toga ja sam se bacio u potragu, pa evo što sam pronašao:
:shock:
POPIS KONCESIONARA ZA OBAVLJANJE DJELATNOSTI SKUPLJANJA OTPADNIH
BATERIJA I AKUMULATORA NA PODRUČJU RH

JADRAN-METAL d.d., Valica 2, Pula
KOMUNALIJE HRGOVČIĆ, J.J. Strossmayera 175 a, Županja
UNIVERZAL d.o.o., Cehovska 10, Varaždin
METIS d.d., Kukuljanovo bb, Škrljevo
CIAK d.o.o., Josipa Lončara 3/1, Zagreb
STR-AKUMULATOR, Basaričekova 43, Đurđevac
MUNJA d.d., Žitnjak bb, Zagreb
SIROVINA ODLAGALIŠTE d.o.o., Ive Dulčića 6, Zadar
APO d.o.o., Savska cesta 41/IV, Zagreb
FLORA VTC d.o.o., Vukovarska cesta 5, Virovitica
FRIŠ d.o.o., Koprivnička 43, Križevci

POPIS KONCESIONARA ZA OBAVLJANJE DJELATNOSTI SKUPLJANJA OTPADNIH
GUMA NA PODRUČJU RH

UNIVERZAL d.o.o. Varaždin, Cehovska 10
SIROVINA TRGOPRERADA d.o.o. Bjelovar, Bilogorska b.b.
ADRIATIC-BLIZNA d.o.o. Trogir, Dr. Ante Starčevića 16
GUMIIMPEX-GRP d.o.o. Varaždin, Pavleka Miškine 64 c
EKO-FLOR PLUS d.o.o. Jastrebarsko, Strossmayerov trg 15
BARANJSKA ČISTOĆA d.o.o. Beli Manastir, Ulica Republike 11
NAŠICE CEMENT d.d. Našice, Tajnovac 1
JADRAN METAL d.d. Pula, Valice 2
ROBNI CENTAR d.o.o. Križevci, Nikole Tesle 49
C.I.O.S. d.o.o. Zagreb, Josipa Lončara 15
ČISTOĆA d.o.o. Zagreb, Radnička cesta 82
METIS d.d. Rijeka, Ive Marinkovića 2
CIAK d.o.o. Zagreb, Josipa Lončara 3/1
PROTEKTPROM d.o.o. Zagreb, Samoborska 257
FLORA -VTC d.o.o. Virovitica, Vukovarska cesta 5
RIJEKATANK d.o.o. Rijeka, Kružna 10
VIREO d.o.o. Zagreb, Karlovačka cesta 2E
PETROKEMIJA d.d. Kutina, Aleja Vukovar 4
RECIKLAŢA d.o.o. Zadar, T. Ivčića 7a,
BELJE REMONT d.o.o. Darda, Industrijska zona 1, Mece
AUTOPRIJEVOZ I RECIKLAŢA NEOPASNOG TEHNOLOŠKOG OTPADA Mraclin,
B.Radića 155

POPIS KONCESIONARA ZA OBAVLJANJE DJELATNOSTI SAKUPLJANJA OTPADNIH ULJA NA
PODRUČJU RH

FLORA VTC d.o.o., VIROVITICA, Vukovarska 5
C.I.A.K. d.o.o., ZAGREB, Josipa Lončara 3/1
CIAN d.o.o., SPLIT, Varaždinska 51
ZAGREBPETROL d.o.o., ZAGREB, Črnomerec 175 a
MI-VI MAZIVA d.o.o., SESVETE, Varaždinska cesta 29
JADRAN-METAL d.o.o., PULA, Valica 2
KEMIS d.o.o., ZAGREB, Sudišćak 3
EKOL d.o.o., KARLOVAC, Banija 26
PATTING d.o.o., VARAŽDIN, Svilarska 2
MAZIVA ZAGREB d.o.o., ZAGREB, Radnička cesta 175
METIS d.d., ŠKRLJEVO, Kukuljanovo bb
AEKS d.o.o., IVANIĆ GRAD, Omladinska 45
APO d.o.o., ZAGREB, Savska cesta 41/4
SIROVINA ODLAGALIŠTE d.o.o., ZADAR, Ive Dulčića 6
DEZINSEKCIJA d.o.o., RIJEKA, Brajšina 13
NACIONAL d.o.o., BJELOVAR, Ljudevita Gaja 10
VAL-INT d.o.o., SVETA NEDJELJA, Franje Tuđmana 59
IND-EKO d.o.o., RIJEKA, Korzo 40
UNIVERZAL d.o.o., VARAŽDIN, Cehovska 10
KOMUNALIJE HRGOVČIĆ, ŽUPANJA, J.J. Strossmayera 175a

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 20, 2007 6:15 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Akumulatore skupljaju i cigići :D :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 20, 2007 6:28 am 
Veteran
Veteran

Hvale vrijedan trud. :D
Mada mislim da su u CIGO PROMETU dosta pouzdan partner. Nažalost :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 20, 2007 9:55 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
ili baciš u more, kao što se to radi u škverovima ;)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 20, 2007 5:51 pm 
Veteran
Veteran

Još žalosnija istina :oops:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 9:23 am 
Veteran
Veteran

Možda mi nije dovoljno razvijena ekološka savijest, pošto ne vidim razlog da se mi brinemo o gumama, akumulatorima, ulju,,,
Pa zar netko od Vas sam montira gume (onako s pajserom) na felge, kako balansira kotače, zar se špur još uvijek radi s špagicom. Pa dajte ostavite te gume vulkanizeru ako ih več ne trebate, on zna što če s njima, a ako zahebe dobro će ga opaliti po džepu :evil: :evil: :evil: .
Ulje valjda mjenjate u nekom servisu, jer ako kod njih uzmete ulje promjena je besplatna, ako kupujete ulje u prodavaonici auto dijelova tražite neki sitan popust za gotovinu, 10%, vjerujem da če odgovoriti kako je sitna marža na ulju :!: ali ipak im je draži keš u kasi nego slipovi, čekovi, reversi,,,. Kupite ulje u Metro-u (neki dan- Mobil 10w-40, 5 litara zta 169,46kn), Getro-u, Merkantone-u ili nekom drugom ...-u tamo je ulje i 15% jeftinije. Na kraju smognite nekako tih 50-ak kn za promjenu ulja i filtera, dođite u neki servis pred kraj radnog vremena kad skidaju aute s dizalice i šegrt će Vam promjeniti ulje za 10-ak minuta, pa nije to neka nauka. Riješit če Vas i ulja i filtera (nadam se da ga mijenjate jer ih u ovoj temi nitko ne spominje) i na kraju i one famozne krpice ili čega več, s čime kontrolirate nivo ulja, jer i to zagađuje prirodu.
Ako mislite da servisi nemaju onaj specijalni ključ za skidanje čašice filtera, donesite svoj (jer kako bi Vi inače promjenili ulje/filter).
I na kraju akumulator, zar ga je problem držati malo doma, pa onda iznijeti kad se skuplja glomazni otpad (predpostavljam da se to ne radi samo u Zgb-u) ili voziti u autu pa kad se naleti na osobe koje se bave skupljanjem raznih sirovina, lijepo im ga pokloniti, oni žive od toga :!: :!: :!: .
Ma mjenjajte akumulator isto u servisu, ili zamolite prodavača da ga on promjeni, ako neče - mjenjate dućan :evil: :evil: :evil: , tražite neki koji je u blizini servisa pa je montaža besplatna isto kao i guma i ulja.
Nitko nije pitao što s antifrizom, zar on ne šteti prirodi (znam slučajno da je potrebna neka vodopravna dozvola za uvoz istoga - zašto :?: )
Ima ljudi koji nemaju povjerenja u nikoga, ne daju svoj auto nikome... ali ne vjerujem da nemaju 50kn za promjenu ulja.

Sorry, nisam se mogao suzdržati

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 10:05 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Možda mi nije dovoljno razvijena ekološka savijest, pošto ne vidim razlog da se mi brinemo o gumama, akumulatorima, ulju,,,
Pa zar netko od Vas sam montira gume (onako s pajserom) na felge, kako balansira kotače, zar se špur još uvijek radi s špagicom. Pa dajte ostavite te gume vulkanizeru ako ih več ne trebate, on zna što če s njima, a ako zahebe dobro će ga opaliti po džepu :evil: :evil: :evil: .
Ulje valjda mjenjate u nekom servisu, jer ako kod njih uzmete ulje promjena je besplatna, ako kupujete ulje u prodavaonici auto dijelova tražite neki sitan popust za gotovinu, 10%, vjerujem da če odgovoriti kako je sitna marža na ulju :!: ali ipak im je draži keš u kasi nego slipovi, čekovi, reversi,,,. Kupite ulje u Metro-u (neki dan- Mobil 10w-40, 5 litara zta 169,46kn), Getro-u, Merkantone-u ili nekom drugom ...-u tamo je ulje i 15% jeftinije. Na kraju smognite nekako tih 50-ak kn za promjenu ulja i filtera, dođite u neki servis pred kraj radnog vremena kad skidaju aute s dizalice i šegrt će Vam promjeniti ulje za 10-ak minuta, pa nije to neka nauka. Riješit če Vas i ulja i filtera (nadam se da ga mijenjate jer ih u ovoj temi nitko ne spominje) i na kraju i one famozne krpice ili čega več, s čime kontrolirate nivo ulja, jer i to zagađuje prirodu.
Ako mislite da servisi nemaju onaj specijalni ključ za skidanje čašice filtera, donesite svoj (jer kako bi Vi inače promjenili ulje/filter).
I na kraju akumulator, zar ga je problem držati malo doma, pa onda iznijeti kad se skuplja glomazni otpad (predpostavljam da se to ne radi samo u Zgb-u) ili voziti u autu pa kad se naleti na osobe koje se bave skupljanjem raznih sirovina, lijepo im ga pokloniti, oni žive od toga :!: :!: :!: .
Ma mjenjajte akumulator isto u servisu, ili zamolite prodavača da ga on promjeni, ako neče - mjenjate dućan :evil: :evil: :evil: , tražite neki koji je u blizini servisa pa je montaža besplatna isto kao i guma i ulja.
Nitko nije pitao što s antifrizom, zar on ne šteti prirodi (znam slučajno da je potrebna neka vodopravna dozvola za uvoz istoga - zašto :?: )
Ima ljudi koji nemaju povjerenja u nikoga, ne daju svoj auto nikome... ali ne vjerujem da nemaju 50kn za promjenu ulja.

Sorry, nisam se mogao suzdržati
Ja volim šerafiti po svom autu, i volim sam zaviriti ispod njega i znati što se tamo događa. Taman i da se ništa ne događa. A sigurno nisam jedini u ovom gradu koji to radi :twisted: Osim toga mora postojati način da i obični građani mogu negdje odložiti staro ulje. Taman da je zakonom pod prijetnjom smrtnom kaznom zabranjeno običnom puku mijenjanje istog. Naime, uvijek može postojat razlog koji nije predviđen zakonom (u ovom slučaju mojom maštom) kada netko treba odložiti staro ulje. Jer alternativa bi u suprotnom bila ulje u more/kanalizaciju/livadu. A to ne treba ni komentirati.
Ovim putem se ispričavam svim serviserima u gradu i šire što sam bezorazan škrti gad koji oduzima kruh od njihovih usta time što si sam mijenjam ulje i filtere, te se toplo nadam da će vozački dio 4,5 milijunske nacije pokazati više brige za ovaj stari zanat kojem prijeti izumiranje od samozvanih-sam-svoj-automehaničar-subotom-majstora.
Ni ja nisam mogao odoliti

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 11:02 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Ja volim šerafiti po svom autu, i volim sam zaviriti ispod njega i znati što se tamo događa. Taman i da se ništa ne događa. A sigurno nisam jedini u ovom gradu koji to radi :twisted: Osim toga mora postojati način da i obični građani mogu negdje odložiti staro ulje. Taman da je zakonom pod prijetnjom smrtnom kaznom zabranjeno običnom puku mijenjanje istog. Naime, uvijek može postojat razlog koji nije predviđen zakonom (u ovom slučaju mojom maštom) kada netko treba odložiti staro ulje.
Ni ja nisam mogao odoliti
Ja isto volim pogledati što se dešava s autom ali sam u poziciji da nemam ni garažu ni dvorište ni grabu pa sve svoje šarafljenje svodim na odlazak mehaničaru gdje ako ima mjesta i vremena sam radim jednostavnije zahvate kao što je izmjena ulja. Samim time je problem ulja riješen, znam da je moj post bio previše subjektivan jer sam prisiljen iči u servis koji ima gdje s uljem, koji ima separator, koji ima riješeno odlaganje filtera i umašćenih krpa ali da imam vlastito dvorište ili garažu za popravak auta mislim da bi opet ulje prepustio servisu :roll: .
Zakonom je od ove godine predviđeno da svi uvoznici ulja plate naknadu od 1kn po litri ulja pri uvozu čime bi se riješilo zbrinjavanje, po meni to nije dosta da se riješi problem koji je potaknuo ovu temu.
Pet ambalaža se zbrinjava za 0,50kn u svakoj trgovini večoj od xy m2, po tome 1kn ne bi bila dosta ni za zbrinjavanje ambalaže od ulja a kamoli 1 litre otpadnog ulja na način koji je ovdije upitan.
Ta 1kn je naravno prekopirana od puno pametnijih, ali oni su išli još dalje da riješe takav problem: servisi dobivaju ulja u rinfuzi :shock: :shock: :shock: što znači da im dolazi cisterna i puni njihove tankove (1.000 litara) s motornim uljem slično kao na benziskoj time su se riješili zauljene ambalaže. Znam iz prve ruke da se u pojedinim zemljama povlači iz prodaje ulja u kanisterima (4-5 litara) jer su shvatili da je krajnjem potrošaču potrebna samo jedna litra ulja namjenjenu isključivo za doljevanje. Neki proizvođači ulja (Castrol) su otišli toliko daleko da več nude bazno ulje (bez aditiva) u pakiranju od 0,5l namjenjeno mješanju s bilo kojim njihovim uljima baš u tu svrhu.
Naša država bi prije uzela i 10kn po litri nego išla dalje u riješavanju bilo kakvog ekološkog problema.
Sada se plača i pri uvozu automobila paušal na kilažu. Talijani daju subvenciju pri ugradnji plina u auto a naši ti naplačuju dodatnu cestarinu ko da je auto s plinom podvojena ličnost. Eto o ekologiji u Hrvata.
Uvijek će biti problema s odlaganjem svega i svačega, no mislim da će barem svaki drugi autoservis uzeti 5 litara ulja ako ih se lijepo zamoli, ako ne ide barem da im se dade koja kuna, onako za gablec, kavu.
Na kraju opet ostaje servis, ako ne iz ljubavi prema autu onda barem iz ljubavi prema prirodi makar ga koristili samo kao odlagalište.

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri stu 21, 2007 5:26 pm 
Veteran
Veteran

Boris,
Počelo je kao zaj....cija Ekološko stanje uma u HR-u. Izuzetno si brižan za očuvanje okoliša i šta je sasvim uredu. Još samo prouči familiju ISO standarda 14000 o očuvanju i zaštiti okoliša i rado ču te predložit kod svoje firme za Stručnjaka za očuvanje okoliša. :wink:
Nije nikakva zaje....ija.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet stu 22, 2007 1:13 am 
.
.

Dečki, neznam u čemu je frka.
Negdje sam razgovarao o tome kam s uljem, a pošto su na televiziji puštali reklamu o kontejnerima za staro ulje, zainteresiralo me gdje su i to me potaknulo da saznam više o tom kam s takvim otpadom. Ni ja ne volim kad se šećem šumom i naletim na akumulatore, veš mašine, itd., ali činjenica je da to još uvijek ljudi rade. Eto, onaj koji hoće promijeniti nešto na svom autu, na svoju odgovornost, ima na to pravo, ali bi bilo civilizirano da se pobrine da otpad ne završi na krivom mjestu.
Lijepo je kad gledaš mehaničara kak ti čačka po autu, pod uvjetom da ti dozvoli gledati, ali još je ljepše kad opereš ruke i napraviš krug oko kvarta, znajući da si nešto sam napravio. :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 10 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: