Sada je: čet lip 19, 2025 10:26 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 18 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Škripa remena
PostPostano: uto lis 16, 2007 2:12 am 
.
.

E ovak, promjenio sam prije mjesec dana mikroremen i španer istog, original i jedan i drugi, no nemrem se riješiti škripuckanja remena nervira me u pm! Nekad se čuje jače nekad slabije i škripanje nije konstantno neg u prekidima.......Probao sam malo špricnuti sa vodom da vidim dal će prestati i prestao je na par sekundi, znači remen hebe! Šta da radim? dali da mijenjam opet remen ili? :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 16, 2007 8:32 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Probaj ga dotegnuti. Vjerovatno proklizava. Dotegnutost se regulira na alternatoru. On je na kliznom nosaću i njegovim "napinjanjem" se regulira zategnutost remena.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 16, 2007 10:34 am 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Ako se to događa treba provjeriti remenicu na radilici koja ima u sebi gumeni dio koji povezuje 2 metalna dijela, te kad se on potroši onda se tu vanjski dio okreće te cvili ( zacrtaj sa korektorom na remenici ) onda ga upali i kad ga ugasiš pogledaj dali se je oznaka pomaknula, ako se pomaknula mijenjaj remenicu ili ju blokiraj da se ne okreće ( probuši se sa unutarnje strane prema van, ali treba paziti da se ne oštete kanali od remena i stavi se unutra vijak, te lagano pikne sa varom da ne ispadne.
slika

Drugo riješenje ako nije remenica radilice, treba ugraditi na alternator remenicu sa kuplungom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 16, 2007 4:43 pm 
.
.

Citat:
Probaj ga dotegnuti. Vjerovatno proklizava. Dotegnutost se regulira na alternatoru. On je na kliznom nosaću i njegovim "napinjanjem" se regulira zategnutost remena.
Pa taj je nosač full gore nemre se više dotegnuti tj. španer se sam napinje ne?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 16, 2007 6:26 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
Citat:
Pa taj je nosač full gore nemre se više dotegnuti tj. španer se sam napinje ne?
Istina, ne doteže se, samoregulirajući je.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 16, 2007 7:26 pm 
.
.

Evo sad došao iz grada i muk bez škripe i sl. :D vidit ću ujutro kakvo će stanje biti :? No kak se to pojavilo? Nakon izmjene se to tu i tamo potiho pojavljivalo, pa sam naravno mislio da treba vremena da to legne. Otišao ja na put, autoput 160 skoro konstanta, pa prije povratka dosta blata i prašine te povratak sa laganim škripuckanjem te opet stiskanje do doma i tak se to čuje već par dana. Ujutro i nakon posla me lagano bilo sramota, jer me svi pitaju koji k. ne promjenim remen, a ja im objašnjavam da sam stavio origigi sve novo :oops: Možda se to sad stabiliziralo :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lis 16, 2007 7:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Skini remen i pogledaj da li su ti sve remenice u liniji.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet lis 18, 2007 11:56 pm 
.
.

Opet me hebe :x Sutra ga dižemo pa ćemo provjeriti dali je remen ili remenica. Mislim da nova remenica nije ispod 1000 kuna? pa, dali ima netko korištenu da joj nije guma popucala ili da kupim u Voljvu novu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lis 19, 2007 11:33 am 
član VKH
član VKH

Ej a dali si ti 100% siguran da je to org. Volvo remen, jer smo imali slučajeva ako se ne stavi org. da škripi

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lis 19, 2007 9:48 pm 
.
.

Riješeno :D Kad smo mijenjali remen i španer remen nije sjeo dobro na remenicu od radilice, hebiga ona plastika je smetala malo, pa kod stezanja španera nije sjela na jedan zub te je to izazivalo škripuckanje, a kad se remen zagrijao je prestajalo, no hvala bogu sve je ok i remen je neoštećen :D Eto još jedno iskustvo :wink:
Hvala svima na savjetima!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 06, 2007 12:58 am 
.
.

Mikro remen je dobio novi epilog, kojeg nemam snage sad opisivati, jer spavam na tastaturi od umara.Sutra ću detaljnije!
Samo se želim KIKIR6 (Kristijanu) zahvaliti na strpljenju i savjetima. Čovječe moj naklon! uštedio si mi pun k. vremena,živaca i novaca sa svojim savjetima.Hvala još jednom. Priču ću ispričati sutra, sad idem krmiti :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 06, 2007 9:01 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Mikro remen je dobio novi epilog, kojeg nemam snage sad opisivati, jer spavam na tastaturi od umara.Sutra ću detaljnije!
Samo se želim KIKIR6 (Kristijanu) zahvaliti na strpljenju i savjetima. Čovječe moj naklon! uštedio si mi pun k. vremena,živaca i novaca sa svojim savjetima.Hvala još jednom. Priču ću ispričati sutra, sad idem krmiti :?
Nema na čemu, bitno da si riješio problem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 06, 2007 10:02 pm 
Veteran
Veteran

I kod mene ista prica. Bio sam kod svog majstora prosli tjedan, covjek je skinuo remen i pregledao i njega i natezace, te kaze da je sve OK. No remen skripi prvih par minuta kad upalim auto. Kaze mi majstor da je to do vlage, dok ne ishlapi. Kiki, kaj ti velis? Dal da mijenjam remen, il nek se vozim dalje s ovim?

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 06, 2007 11:10 pm 
.
.

Eto meni novi mikro-remen pukao po dužini za jedno dva tri zuba i podvukao se pod zupčasti i zupčasti preskočio za jedan zub :shock: Dobro da je onaj višak tj. polovica strganog ostala na remenu te je šamarala i lupala pa sam odmah čuo da nešt nije uredu :? Stanem i čujem da motor čudno radi, bučniji je, pogledam ništ ne dimi, vidim remen u komi :cry: Naravno da sam stavio i remen i španer original prije mjesec-dva :cry: Doduše nikad nisam ništ zamjensko ni stavio na njega.Srećom se to desilo blizu frendove radione, pa skidaj sve dolje (jebem im onaj lijevi nosač motora :evil: ) pa stavljali sve u fazu, pa moli boga kad ga upalim da ništ ne lupa.Upalimo ga i radi ok, ali malo bučnije te se pali lampica za bosch pumpu onda opet zovem Kristijana pa kaže "čarobnjak" da očigledno pumpa nije u fazi. Skidaj ponovo te skužimo da remen na pumpi je za 1 zub pomaknut te gledamo po zupčastom i tražimo debilne oznake :? , stavljamo gore i sve 5!! Lampica se ugasila smjesa kak treba biti. U međuvremenu smo ipak poslušali Kristijana da označimo remenicu radilice da budemo ziher dali je guma ok i dali se remenica vrti na toj gumi. Pogledamo i guma je ko nova, a to i je razlog zašto je prije nismo označili dok je škripuckalo. Sad smo povukli crtu i upalili motor i ugasili, hebote za pola kruga su se pomaknule tj. gornji dio sa kanalicama je pobjego od srednjeg :? Onda smo je proborali, pa šaraf i piknuli mali var! Sad je to fiksirano i ne mrda, samo je pitanje- dali je to mogao biti razlog grijanja-pucanja remena ili ne?, a izgleda da je remen izguran prema van i da je tako popustio :?: Ostale remenice izgledaju da stoje ravno. :? :? :? Hebote, aj da mi pukne mikro-remen, ali da đubre ode pod zupčasti i skoro mi ubije motor, e pa majku mu jebem! Taj moj motor je unutra doslovno kao nov. Kad sam sređivao glavu gledao sam, ak bilo šta vidim da je načeto, budem promjenio kad je ionak već glava dolje, ali stvarno je sve za pet! I sad da mi je sje. ventile, pa skidaj glavu, joooooooj majko sam bi mi to trebalo!!!

Zadnja izmjena: Pedjo, dana/u uto stu 06, 2007 11:20 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto stu 06, 2007 11:16 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
NEMREŠ VEROVAT! Imao si zbilja puno puno sreće u nesreći.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 18 postova ]  Stranica 1 2 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: