Citat:
Citat:
nemoj mislit da bi ti dizel manje trosio
850 TDI u najgorim zimskim gradskim uvjetima ne može trošit više od 8,5 lit. Svakog benzinca grad ubija, motor na semaforu loče u leru dok diesel u istoj situaciji troši na kapaljku. Čim je temperatura pala ispod nule moj je na 14 lit (i to je normalno) pa ti sad računaj

. Ljeti se u istim uvjetima vozim s potrošnjom 10,5 do 11lit, a na otvorenoj cesti se (štedljivo) mogu voziti i sa 7,5lit. Diesel i benzin po potrošnji goriva nisu za usporedbu.
Sve to što si napisao stoji ali kao primjer ću navest grad Rijeku(brda semafori gužve itd-kao i u svakom većem gradu) a auto moj s40 sa td motorom
Evo ovaj auto kao ni bilo koji drugi s40 u rijeci neće da potroši manje od 8 do max 10 litara što bi bilo kad preracunamo u kune bilo cca90kn/km
Sad realno gledano jedan t5 po gradu potroši cca15 litara plina što bi u parama bilo 75 kn na 100 km a na to budimo realni vozis se ko čovjek u autu od preko 200 ks
Još jedan primjer-Nenad mi je živi dokaz
U 9 mjesecu Nenad me provozao ali stvarno nije štedio gasa na Lukinoj t5-ici koja ima ugrađen plin i potrošnja je iznosila 12.6 litara plina što bi bilo oko 60 kn a ja mislim zapravo tvrdim da je isplativije nego dizel(govorimo dugoročno ako cijene plina ne podivljaju)
Dakle dizel je isplativije imat na regi jer nemaš atesta i puno kw