Citat:
Da ne otvaram novu temu...
Kako da rastavim FAR posto mi se otkacilo senilo ( ili kako vec se to zove) ili ako neko zna kako to da namestim bes skidanja branika i fara.
Bez skidanja branika i fara jedino ako si potomak slavnog Hudinija, čitaj nikako. Dakle olabaviš branik, odšerafiš ta 4 šerafa što drže far, poodspajaš žice, odnosno konektore i eto fara vani. Far se rastavlja da poskidaš metalne kopče koje drže staklo i plastiku zajedno. Skidaš ih tako da s plastične strane fara odvijačem (šerafencigerom) skidaš kopču. Stavljaš ju natrag bez šerafencigra, samo ju stisneš, malo jače, i ona sama skače na mjesto. Da ne bi kupovao novo staklo kao ja. Prije nego se latiš posla kupi si kit u ovlaštenom servisu koji se sastoji plastične spojnice, 8 kopći i gume za dihtanje stakla. Plastična skpojnica (vidi na slici boj 30) je ta koja zna puknuti i zato kupuješ kit koji s popustom na članstvo u klubu dođe, ako me sjećanje ne izdaje, 160 kn. I najvjerojatnije ti se sjenilo nije otkvačilo nego je u pitanju puknuta plastična spojnica.