Sada je: čet svi 01, 2025 1:14 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon svi 09, 2011 9:20 pm 

Vozi: S60 D5
Naime imam mali problemčić :)

Ne znam kako isključiti DTSC, u samom vozilu nema tipke koja bi imala tu mogućnost, gledao sam i u knjižicu od vozila, te bi trebala biti tipka kojom se može ta opcija uključiti i isključiti.
sad ispada da mi je DTSC stalno uključen bez mogućnosti gašenja....

Zahvaljujem na odgovoru ;)

Vrh

PostPostano: pon svi 09, 2011 9:38 pm 
Veteran
Veteran

nije li gumg na mostu,gledano s ljeve strane prvi ili drugi u nizu?
za upalit ga treba držat cca 2 sec,a za ugasit 4-5

Vrh

PostPostano: pon svi 09, 2011 9:58 pm 

Ispričavam se, ali možeš li definirati pojam "mosta" ? ,ako pod tim misliš na centralni dio konzole, te one tipke ispod HU, tamo ga nema??? :think:

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 7:22 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Citat:
Ispričavam se, ali možeš li definirati pojam "mosta" ? ,ako pod tim misliš na centralni dio konzole, te one tipke ispod HU, tamo ga nema??? :think:
Tipka bi trebala biti u onom redu tipki grijača sjedala i aktivacije alarma u dnu središnje konzole a aktivacija /deaktivacija je kako kaže Vejan.
A tvoj auto ima pogon na sva četiri kotača?

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 8:22 am 

Citat:
Citat:
Tipka bi trebala biti u onom redu tipki grijača sjedala i aktivacije alarma u dnu središnje konzole a aktivacija /deaktivacija je kako kaže Vejan.
A tvoj auto ima pogon na sva četiri kotača?
Tipke nigdje nema, a na board kompu piše DTSC-ON??

Pogon na sva 4 :think: koliko ja znam nebi trebao imati, nisam dizao auto na dizalicu da provjerim, a kad ga testiram po cestama, nos od težine mu zna bježati, tako da awd po mom subjektivnom mišljenju nema...

Zar nije AWD dostupan samo za T5 i R modele???, ili očito još puno moram učiti o Volvačima, pogotovo o svom, kad mu ne znam DTSC isključiti :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 8:52 am 
član VKH
član VKH

Vozi: S40 2.0 D
Evo na S40 se deaktivira pomocu reset gumba. Znaci na putnom racunalu dodes do DTSC-a i drzis reset gumb stisnut par sekundi. Pojavi ti se poruka off i trokut s autom koji ti signalizira ja je iskljucen. Ukljucujes na isti nacin ili kad ugasis auto i ponovo ga upalis opet ti je aktivan DTSC. Kazem ovo vrijedi za S40 iz 2006.
Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 9:10 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Zar nije AWD dostupan samo za T5 i R modele???, ili očito još puno moram učiti o Volvačima, pogotovo o svom, kad mu ne znam DTSC isključiti :mrgreen:
AWD pogon je bio serijski dostupan na R modelima, a na 2.5T kao opcija. Za D5 nisam siguran. Isto važi i za V70/XC70 modele, pri čemu su zadnji sa serijskim AWD pogonom.
Gumb za gašenje DSTC-a je u najdonjem redu ispod klime/ventilacije, zajedno sa onima za preklapanje retrovizora, spuštanje zadnjih naslona za glavu i gašenje parkirnih senzora.
Sad ti gledam fotke interijera i stvarno ne vidim dotični gumb. Ne znam u čemu je stvar, valjda ga dizelaši nemaju zbog okretnog momenta. :mrgreen:
Kod mene je ovako: http://postimage.org/image/k22y8vlw/, prvi u redu, odmah ispod gumba ventilacije. Ali taj je iz 2005. i još bez žmigavaca u retrovizorima, očito su još toga promijenili osim redizajniranja.

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 10:59 am 

Da, eto stvarno nema tipke, ali probat ću prijedlog kolege Milana, mislim da bi to moglo upaliti ;)

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 11:23 am 
Veteran
Veteran

Kod mene tipka ima, ali, ja ju ne gasim, jer i moj sa 163ks u tom slučaju samo rasipa moment preko jednog kotača, i ništa ne dobijem.
Ako je u pitanju vožnja po otvorenoj cesti, tako i tako nema baš toliko snage da proklizava na brzinama većim od 80 km/h.

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 11:28 am 
Veteran
Veteran

neki modeli to imaju neki ne
većina modela ima DTSC
nije ograničeno za serije R ili T
sigurno je u vozilu ako je upaljen žuti trokut i u trokutu vozilo(u nekim modelima je vozilo,u nekim nije)

Gumb za gašenje DSTC-a je u najdonjem redu ispod klime/ventilacije, zajedno sa onima za preklapanje retrovizora, spuštanje zadnjih naslona za glavu i gašenje parkirnih senzora.
ako nije tamo onda je na ručici pokazivača smjera kretanja ili brisača

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 2:56 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Pitao sam jel ima 4WD jer DTSC znači double tracking stability control a na mojem je samo STC pa vjerojatno ima i većih razlika u principu rada i aktivacije i deaktivacije no moj je 131 hp iz 2002 tako da vjerujem da je drukčije.

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 10:51 pm 

Problem riješen ;)

hvala kolegi Milanu :clap:

Znači gasi se na lijevoj ručici volana, na board kompu se namjesti opcija DTSC-ON i držiš tipku RESET 2-3 sec, i vidi čuda, ugasi se :mrgreen:

Čak mi ga je zanimljivije voziti sa ugašenim, da vidim malo kak se ta mrcina ponaša po zavojima bez elektronike :auto-swerve: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: uto svi 10, 2011 11:14 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
Citat:
Pitao sam jel ima 4WD jer DTSC znači double tracking stability control
Not!
Dynamic Traction and Stability Control

Samo pomalo sa tim gumbicima! Mene Rozica strasi kada to pogasim :mrgreen:
Bas sam jednom izlazio sa zaobilaznice na petlji skurinje iz smjera zapad - istok; uglavnom hoce kopat na sve kotace :)
Fora je po kisi :)

Vrh

PostPostano: sri svi 11, 2011 8:48 am 
član VKH
član VKH

Vozi: S40 2.0 D
Citat:
Problem riješen ;)

hvala kolegi Milanu :clap:

Znači gasi se na lijevoj ručici volana, na board kompu se namjesti opcija DTSC-ON i držiš tipku RESET 2-3 sec, i vidi čuda, ugasi se :mrgreen:

Čak mi ga je zanimljivije voziti sa ugašenim, da vidim malo kak se ta mrcina ponaša po zavojima bez elektronike :auto-swerve: :mrgreen:
Nema frke za to smo tu. Samo oprezno s gumbicima jer ipak je to jako lijep primjerak automobila pa da tako i ostane. :)
Meni se gasenje pokazalo OK. kad je vani snijeg i kad idem uzbrdo. A inace voznja s DTSC-om po snijegu je zakon. Lampica blica a auto leti. Svi ostali se cine tako spori :D . Ipak navodim oprezno s gumbicima jer nikad se ne zna gdje vreba opasnos a gdje policija ( :pray: )
Pozdrav i ugodnu voznju svima.

Vrh

PostPostano: sri svi 11, 2011 9:52 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Sad me zanima zašto su to promijenili i tako napravili, prvo što mi pada na pamet je ušteda na jednom prekidaču. Jer reset gumb na ručici ionako postoji, trebali su malo presložiti softver.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: