Dakle nedavno sam kupio polovni V70, zahvaljujući njemu i njegovim prijašnjim vlasnicima (2 kom) sam sad na ovom forumu
Htjedoh promijeniti sva 4 amortizera, ali je ispalo da su mi zadnji amortizeri/opruge koji su sad na autu predviđeni za model sa regulacijom ovjesa, a veli meni meho da moj to nema.
Na mojem bi trebao biti običan ovjes, bar tako tvrde i meho i momak u autodijelovima koji je prilično pedantan i zna čitati u Sachs katalogu.
Ako je sve to točno, nemam pojma što je prethodne vlasnike natjeralo da stave takve opruge i amortizere, ali činjenica je da je zadnji kraj sad vrlo labav. Trenutno su gore Sachs amortizeri koje je nedavno promijenio prijašnji vlasnik, koji kaže da nije ništa kemijao po ovjesu nego kupio nove amortizere iste kakvi su prije bili gore, i ultra masno ih platio.
Ja bi volio urediti stvar i staviti na auto obične amortizere i opruge i pripadajući dosjed.
Za napomenuti da su sprijeda bili obični amortizeri i zamijenio sam ih novim običnima.
3 konkretna pitanja:
- kako saznati da li je auto sa podešavajućim ovjesom ili je bez? (možda je netko prije štedio na prednjima i tako sam se i ja sad zeznuo sa novima?)
- ima netko za prodati zadnje opruge+dosjed na šasiji za V70 2. gen?
- trebaju nekome zadnji amortizeri+opruge+dosjed za podesavajuci ovjes?
tnx