Evo problema nema više.
Daljinski: Išao na servis, gdje mi onaj koji preuzima aute u servis kaže, da daljinski ne zaboravi kodu ni ako uzmeš baterije vani za cijeli dan, i da je najvjerovatnije treba kupiti novi daljinski jer ovaj ne radi više. Novi daljinski je 140€.... Najprije ču probat starog popraviti, a onda da vidim kako dalje.
A sada auto. Promjenili smo termostat i počistili klapnu gasa (jao je bilo prljavo - 2 put sam dobi neki sprej kao WD40 u lijevo oko

) sastavili sve natrag i onda još očistili motor, jer je jedan majmun prolio ulje po glavi motora, kad je ulijevao ulje u motor i uvijek mi je išlo na živce, ali nikad nisam imao vremena da to počistim.
Sada motor radi na pravim okretajima, kada se uklopi klima ne poznaje se ama baš ništa, jer ECU odmah korigira ler gas. Temperatura je sada prava, ali jer je vani hladno i vozim se samo kratke relacije (12 kilometara), motor se baš dobro zagrije kad ga ugasim. Ima od 90 do 95 stupnjeva. Kad smo odmontirali klapnu gasa i onaj šaraf smo vratili natrag i nije bilo nikakvih problema. Odmah je kresnuo.
@KIKIR6: Hvala na pomoči. Ako se ikad vidimo, dobiješ pivo (ili sok).
Hvala na pomoči i svim ostalima!!