Sada je: sri lip 18, 2025 5:16 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri srp 28, 2010 12:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
Pozdrav ekipi, pune 3 nedelje nije bilo nikakvih gremlina! Sledeće je stanje: motor kad je hladan na leru radi kao sat, nakon sto postigne radnu temperaturu na leru se cuje povremeno "tuckanje (tuk-tuk-tuk)" u menjaču. Kad držim pritisnuto kvačilo "tuckanje" prestaje. Pročitao sam u starijim temama gde se spominje verovatno druk ležaj, da li je neko imao sličnih problema i da li bih morao menjati lamelu i korpu, nema problema sa proklizavanjem, ako bih menjao taj ležaj? Menjač je po Vadisu M56.
Da li je to taj druk ležaj/cilindar, a verovatno je pošto je najskuplji na ebay!
slika

Vrh

PostPostano: pet srp 30, 2010 11:09 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
nije ti to druk ležaj već dual mass zamašnjak, moja preporuka ne diraj dok nebudu gori simptomi, meni se to događa samo na određenoj temp otprilike na pola između hladnog i radne temp pa ne mislim to mijenjati :idea:

Vrh

PostPostano: pon kol 02, 2010 9:17 am 
Veteran
Veteran

Hvala Kiki! Ni manje ni više nego "dual mass FLYWHEEL!", #$"%#"/!!!!
A sad par pitanja:
1. Koliko ga već teraš sa tim simptomima i da li može da napravi neki veći kvar kad skroz rikne?
2. Koja mu je cena i da li se mora menjati korpa i kvačilo kad se on menja?
3. Da li može da ima veze DMF, ako nije u balansu; sa vibracijama koje mi se javljaju pri brzini od 120Km/h, kad se predje ta brzina vibracije nestaju (nisam još probao sa zamenom točkova).
4. Video sam na nekim forumima da se DMF može zameniti sa običnim singl + drugačije kvačilo, da li je to izvodljivo kod Volva?

Vrh

PostPostano: ned kol 08, 2010 10:59 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Citat:
Hvala Kiki! Ni manje ni više nego "dual mass FLYWHEEL!", #$"%#"/!!!!
A sad par pitanja:
1. Koliko ga već teraš sa tim simptomima i da li može da napravi neki veći kvar kad skroz rikne?
2. Koja mu je cena i da li se mora menjati korpa i kvačilo kad se on menja?
3. Da li može da ima veze DMF, ako nije u balansu; sa vibracijama koje mi se javljaju pri brzini od 120Km/h, kad se predje ta brzina vibracije nestaju (nisam još probao sa zamenom točkova).
4. Video sam na nekim forumima da se DMF može zameniti sa običnim singl + drugačije kvačilo, da li je to izvodljivo kod Volva?
1. od kad ga imam- znači: dvije godine i 60000km
2. e to moraš pitati u servisu
3. može ali sumnjam da bi to osjećao samo na 120, onda bi to osječao na određenim okretajima motora, prije bi bile gume ili poluosovina

4. nemam pojima :?

Vrh

PostPostano: pon kol 09, 2010 8:42 am 
Veteran
Veteran

Hvala još jednom :D

Vrh

PostPostano: sri kol 11, 2010 7:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
može se zamjenit za SM zamašnjakom pod uvjetom da znaš od kojeg modela paše na Diesela.
ja sam na svoj S60 T5 stavio sve od 850 T5R.(thx neno :obscene-drinkingcheers: )

Vrh

PostPostano: čet kol 12, 2010 9:24 am 
Veteran
Veteran

Citat:
može se zamjenit za SM zamašnjakom pod uvjetom da znaš od kojeg modela paše na Diesela.
ja sam na svoj S60 T5 stavio sve od 850 T5R.(thx neno :obscene-drinkingcheers: )
Menjac je po Vadisu M56, e sad od kog pase zamasnjak. Ima li razlike, vece vibracije ili nesto drugo, verujem da bi dizlo jace cekicao nego obicno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: