Sada je: sub kol 02, 2025 8:59 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon lip 28, 2010 6:31 pm 
.
.

Vozi: najbolji auto - službeni auto
.. točnije ima li ga u usporedbi sa v40 ? nisam imao priliku sjediti u s60 a kako smo zadnjih dana na putu s klinjom i svom njegovom dodatnom opremom ( čitaj pelene, kremice, obleka + sjedalica ofc) svašta mi pada na pamet.

If life seems jolly rotten, There's something you've forgotten, And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps, Don't be silly chumps, Just purse your lips and whistle - that's the thing

Vrh

PostPostano: pon lip 28, 2010 10:02 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
ima dovoljno ako nisi visok 190cm,manje nije nego kod V40 i šire je dosta.
ja sa svojih 176 sjedim komotno na zadnjoj klupi, samo na prednjoj opet nesmje sjedit čovo od 190 jer onda bude tjesno ak iz njega sjediš.
za takve divove postoji S80,tamo se komotno sjedi kak god sic namjestiš.

Vrh

PostPostano: pon lip 28, 2010 10:09 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Drugim riječima, Gonzo ti želi reć da je po pitanju mjesta na zadnjem sicu to isti k... drugi pakung. Mjesta nema dovoljno, a i logično je obzirom da su po dužini tu negdje. To nije auto za obitelj.

Vrh

PostPostano: pon lip 28, 2010 11:26 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70XC 2.4T
A najlakše buš odlučil kad sjedneš u 60ku :lol:

V70XC 2.4T 2002.-02/2017.-

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 12:15 am 
Veteran
Veteran

Nema mjesta, ipak je to bolid.
Ja sam metar i sedamdesetpet, pa iza mene nitko ne može sjest.
Ako nekog moram povest, moram si sic privić volanu, a onda imam osjećaj da sjedim u kažnjeničkoj klupi.
Ali za klinca koji koristi pelene bi trebalo biti dosta.

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 9:08 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
.. točnije ima li ga u usporedbi sa v40 ? nisam imao priliku sjediti u s60 a kako smo zadnjih dana na putu s klinjom i svom njegovom dodatnom opremom ( čitaj pelene, kremice, obleka + sjedalica ofc) svašta mi pada na pamet.
Obzirom da imam 195 cm i 130 kg te dva mala klinca sa sjedalicama, vjerojatno sam mjerodavan. ;)
Prvo i osnovno: na prednjem sjedalu sjedim sasvim pristojno i bez ikakvog gužvanja, spušteno do kraja ali nije skroz povučeno nazad (ima još pokoji cm). U takvoj konfiguraciji iza mene ne može sjediti nitko. Ako su iza klinci i njihove sjedalice, onda moram svoje sjedalo povući 5 cm prema naprijed ne bi li klinjo iza imao taman dovoljno mjesta za svoje nožice. To naravno meni malo stvara gužvu naprijed, ali je više stvar komocije nego stvarne neudobnosti. nakon 10 km viče ne razmišljam da mi je malo kratko te sve postaje opet normalno, ali kad se vratim na standardnu poziciju sve postaje predaleko (volan, pedale...). Da bi netko odrasli sjeo iza to bi već išlo teže, iako je bilo slučajeva da smo 4 muška išli recimo u Split na montažu. I vraćali se. Malo se potrpi ali nije nemoguće.
S40/v50 je vidljivo i osjetno uži od S60. Po dužini su tu negdje, a krvo je isto malo viši. Ako u kombinaciju uvedem novije modele u koje sam imao prilike sjesti i namjestiti se, novi S60 ima jednako malo mjesta iza po dužini (ali ipak malo više po visini), xc60 bi omogućio da klinac komotno sjedi bez da se ja moram ikud pomicati, a V70/S80 je još malo duži. I za prosječnog odraslog.
U kući imamo i kratkog Scenica II, malo više prostora između sjedala ali i manje stvari stane u gepek (i manje mjesta po dužini naprijed) zato se na dulja putovanja (godišnji i slično) ipak putuje Volvom.
Kome je do jako puno mjesta otraga treba gledati produljene vezije Audija A8 ili Mercedesa S, a za manje novaca može poslužiti i Škoda Superb. ;) Ili neki veći monovolumen, Ford S-max/Galaxy imaju izuzetno puno mjesta otraga.

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 10:02 am 
Veteran
Veteran

Citat:
S40/v50 je vidljivo i osjetno uži od S60..
To mi nije jasno, zašto volvo toliko trima te modele i smanjuje ih. Obzirom da je na fokusu baziran, v50 je uži za dobrih 7cm od fokusa. Isto vrijedi i za novi s60, baziran na platformi koju ford koristi za mondeo i smax, a manji za broj i pol od njih. Čemu to?

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 10:32 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Štede na limu :D.

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 11:02 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Citat:
S40/v50 je vidljivo i osjetno uži od S60..
To mi nije jasno, zašto volvo toliko trima te modele i smanjuje ih. Obzirom da je na fokusu baziran, v50 je uži za dobrih 7cm od fokusa. Isto vrijedi i za novi s60, baziran na platformi koju ford koristi za mondeo i smax, a manji za broj i pol od njih. Čemu to?
U Švedskoj je hladnije nego u Njemačkoj pa se lim više steže. :)
U stvari Volvo auti su uvijek bili pola broja veći od svoje klase, S40/V50 su najbolji primjer. Nominalno kompakti, a u stvari ipak malo više od toga. Nemam podatke ali mislim da su izvana jednaki, manje prostora iznutra znači deblja vrata i ostale sigurnosne điđe-miđe za opravdavanje cijene.
Kad je krajem devedesetih izašao prvi S60 bio je najširi i najdužeg međuosovinskog razmaka (270 cm) u klasi. Ali konkurencija je u međuvremenu narasla a novi S60 je uglavnom ostao gdje je bio prethodnik tu je glavni problem.

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 8:38 pm 
..
..

Vozi: Volvo V 70 2.5 T
Citat:
Mjesta naprijed ima koliko hoćeš,a nazad nešto manje.Ako je vozač malo krhkije građe,recimo kao ja-181 cm ali 70 kg,krupniji suputnici će se malo stiskati otraga,ali djeca u sjedalici ne.Evo i pripadajućih slikica mojeg S 60 R-a,pa prosudi i sam.
slika

slika

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 8:46 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
U stvari Volvo auti su uvijek bili pola broja veći od svoje klase, S40/V50 su najbolji primjer. Nominalno kompakti, a u stvari ipak malo više od toga. Nemam podatke ali mislim da su izvana jednaki, manje prostora iznutra znači deblja vrata i ostale sigurnosne điđe-miđe za opravdavanje cijene.
Ak misliš na fokus/v50, pošto sam gledal oba kad sam kupoval, fokus je izvana oko 184 a v50 oko 177. Očita razlika. Obloge vrata su za kurac i na jednom i drugom, vidi se štednja.

Vrh

PostPostano: pon srp 05, 2010 3:15 pm 
.
.

Vozi: najbolji auto - službeni auto
zaključak je da moram sjest i sam vidit :wink: , ima ko iz Bj, Čazma ili okolica, a da ima malo vremena za potrošit ? plačam gablec i cugu ko naknadu za trud :D

da ne otvaram novi topić, jel ko zna nešto o ovom?

http://www.auti.hr/automobili/oglas-653995/

If life seems jolly rotten, There's something you've forgotten, And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps, Don't be silly chumps, Just purse your lips and whistle - that's the thing

Vrh

PostPostano: pon srp 05, 2010 11:18 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
ako dolaziš u Bjelovar koji dan javi se, bit će dovoljni čevapi kod Vinka. Ja jedem a ti mjeriš po autu :lol:
098436483

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: