Citat:
.. točnije ima li ga u usporedbi sa v40 ? nisam imao priliku sjediti u s60 a kako smo zadnjih dana na putu s klinjom i svom njegovom dodatnom opremom ( čitaj pelene, kremice, obleka + sjedalica ofc) svašta mi pada na pamet.
Obzirom da imam 195 cm i 130 kg te dva mala klinca sa sjedalicama, vjerojatno sam mjerodavan.

Prvo i osnovno: na prednjem sjedalu sjedim sasvim pristojno i bez ikakvog gužvanja, spušteno do kraja ali nije skroz povučeno nazad (ima još pokoji cm). U takvoj konfiguraciji iza mene ne može sjediti nitko. Ako su iza klinci i njihove sjedalice, onda moram svoje sjedalo povući 5 cm prema naprijed ne bi li klinjo iza imao taman dovoljno mjesta za svoje nožice. To naravno meni malo stvara gužvu naprijed, ali je više stvar komocije nego stvarne neudobnosti. nakon 10 km viče ne razmišljam da mi je malo kratko te sve postaje opet normalno, ali kad se vratim na standardnu poziciju sve postaje predaleko (volan, pedale...). Da bi netko odrasli sjeo iza to bi već išlo teže, iako je bilo slučajeva da smo 4 muška išli recimo u Split na montažu. I vraćali se. Malo se potrpi ali nije nemoguće.
S40/v50 je vidljivo i osjetno uži od S60. Po dužini su tu negdje, a krvo je isto malo viši. Ako u kombinaciju uvedem novije modele u koje sam imao prilike sjesti i namjestiti se, novi S60 ima jednako malo mjesta iza po dužini (ali ipak malo više po visini), xc60 bi omogućio da klinac komotno sjedi bez da se ja moram ikud pomicati, a V70/S80 je još malo duži. I za prosječnog odraslog.
U kući imamo i kratkog Scenica II, malo više prostora između sjedala ali i manje stvari stane u gepek (i manje mjesta po dužini naprijed) zato se na dulja putovanja (godišnji i slično) ipak putuje Volvom.
Kome je do jako puno mjesta otraga treba gledati produljene vezije Audija A8 ili Mercedesa S, a za manje novaca može poslužiti i Škoda Superb.

Ili neki veći monovolumen, Ford S-max/Galaxy imaju izuzetno puno mjesta otraga.